Aniu - storczyki teraz odpoczywają... szału nie ma..doopci nie urywa.. ale lubię pogapić się przez nie
Anabuko, Kasya - kobea bardzo dorodna, ale nie moja... koleżanki... ja staram się ograniczać jednoroczne... łapki dwie a ogród spory..oczywiście do roboty, a nie na chciejstwa. I nie mam pojęcia co z nią robić i jak siać... Wiem od koleżanki, żę u niej co roku jest dorodna i olbrzymia, ale kwitnie jesienią.... i na dobrą sprawę szczyt piękności pokrywa sie z pierwszymi przymrozkami ...a to denerwuję. Oczywiście koleżankę a nie mnie
Ciociu - wiem, że byli... czytałam i bardzo dobrze, bo to piękny ogród

Wart pokazania. Kwintesencja smaku.
Przemek.. ja zagraciłam sobie domek pelaśkami, bo przymrozek murowany, a pięknie kwitną. Duże donice nakryłam dużymi kartonami.. ciut się chyba połamało..
My katalpę cięliśmy w sierpniu... bo akurat wtedy się połamała

Ale myślę, że ją najlepiej przyciąć w listopadzie. Ja zawsze drzewa przycinałam pod koniec zimy... ale teraz przestawiam się na początek zimy.. zwłaszcza z klonami. Bo w tym roku zimy nie było i klony płakały. Katalpa póxno rusza, wiec luty/marzec jakby co też powinna dobre znieść. Ja nie fachowiec w tej materii tylko amator co obserwuje otoczenie.
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.