Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Bogdzia 20:18, 28 sty 2013

Byłam. Czy chodziło o tą zimę?
Mala_Mi 20:19, 28 sty 2013

mira napisał(a)
absolutnie zgadzam się z wywodem powyżej - mało tego idzie luty kuj buty - jak powiada przysłowie,
hehe ale werbene patagońską można już wysiac ?

pozdrawiam

Mówią, że w lutym w słonecznym miejscu można wysiać
Mala_Mi 20:23, 28 sty 2013

Martek napisał(a)
Ciężko nadrobić,ale ponieważ wiosna i ornitologia to nadrabia się z przyjemnością .
Twoja piękna kolekcja storczyków sprowokowała mnie do pokazania mojego jedynego egzemplarza.Urodzinowy kwiat od męża zakwitł jakiś czas temu ponownie i ma jeszcze takie punkty,które świadczą chyba o tym,że na tym nie koniec...?

Twój jedyny egzemplarz jest piękny.. i nawet nie mam o takim kolorze... Jak powtórzył kwitnienie to już będzie powtarzał Nie ścinaj tylko patyków, chyba że schną to to co uschnięte

A ja jeszcze w dzień miałam biżuterię, ale jutro już jej nie będzie... idzie chlapa-ciapa... foto wszystkie z okna, bo wychodzić się nie chciało...

Mala_Mi 20:26, 28 sty 2013

gierczusia napisał(a)
Witaj Aniu u Ciebie musiałam w końcu zajrzeć do Osóbki tak temperamentnej i z poczuciem humoru , która mnie przez ostatnie parę dni z letargu zimowego wybudzała dzięki Ci wielkie

Aj ja taka czasem jestem jak ta 13 to latka , która robi wszystko by pokazać ,że jest dorosła .. I bardzo chętnie bym pogoniła tą zimę... Ale uznam argumenty i pochylę głowę i przeczekam bez marudzenia tą zimę , co to wytruje robale ...
Piękny masz ogród , nie będę bajerować , że przeczytałam wszystko ... Ale przód tak i pismo obrazkowe w sporej mierze ... Ja też jestem typem zbieracza ( ach te ogrody botaniczne ) i u Ciebie zobaczyłam promyczek nadziei , że może jednak nie będzie i nie jest u mnie tak najgorzej ... Bo Danusia każe ograniczać ilość gatunków... A ja tak je kofam
Pozdrawiam serdecznie.... ... ciapletkowo bo u mnie już odwilż ...

Oglądaj tylko wizytówkę..bo inaczej śmierć zagryzie... na bieżąco nie da się już nadążyć, a co dopiero do tyłu.... Uwielbiam różnorodność, nie lubię nudy.... i stąd jest jak jest... tworzę swój styl Wielcy też się w twórczości wyłamywali...nie byli rozumiani, a potem okazywało się, że są geniuszami..... szkoda, że pośmiertnie..ale lepiej pózno niż wcale
Mala_Mi 20:27, 28 sty 2013

Kasiek napisał(a)

ja tez czekam na wiosne cierpliwie,nie poganiam jej,niech dostojnie wkroczy w swoim czasie...
Ale oczy i dusze ciesza takie fotki Aniu dla Ciebie

Dzięki..... za te Wandziule....... muszę swoim Wandziom pokazać jak maja kwitnąć...niech się wstydzą .......... może coś to pomoże...
an_tre 20:30, 28 sty 2013

Aniu cały czas podziwiam twoją diamentową biżuterię jest niepowtarzalna i jedyna w swoim rodzaju
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 20:37, 28 sty 2013

Bogdzia i Renatka.... zima ma być zimą, bo tak mamy zaprogramowane rośliny w ogrodzie ... mi też się marzy już wiosna..ba marzy mi się już lato Bo ja kocham ciepełko..... ale kocham mój ogród i nie chcę by go szlag trafił z powodu anomalii klimatycznych... Dla Polski średnia temperatura miesiąca stycznia -3.3 °C ,a lutego -2.1 °C ... i te -2 by mi bardzo pasiło.
Lepsze -5 niż + 5... bardziej zimno przy +5..bo wilgoć większa, a na ulicach błoto.... i będę się tego trzymać..... bo w marcu już potrafi być +15..a to już od biedy może być
Mala_Mi 20:51, 28 sty 2013

anula_wn napisał(a)

Aniu u mnie codziennie takie wrobelki są, co w nich takiego niecodziennego? Poza tym ze są piękne?

pytanie nie do mnie, ale chodzi chyba o to, że ich jest b.b.mało
pozdrawiam Aniu !

Jest ich coraz mniej..... a są ładne i wesołe... od rana już słyszę ich ćwir, ćwir pod oknami

Stwierdziłam, że są to dość pospolite ptaki u mnie ,wiec nie mam ich zdjęć (tak jak i pospolitych kwiatków..bo po co takie coś fotografować)..
Dziś osobiście bawiłam się w fotografa... i polowałam a że leń i zmarzlak jestem, to polowałam z za okna

To wróbelek

A to mazurek

Mala_Mi 20:57, 28 sty 2013

A to zgrany duet w stołówce......

A tu już same mazurki... więcej się nie mieści i czekają w kolejce w krzakach...

I tu też .....

Mala_Mi 20:57, 28 sty 2013

an_tre napisał(a)
Aniu cały czas podziwiam twoją diamentową biżuterię jest niepowtarzalna i jedyna w swoim rodzaju

Ładna jest..... Ale z rh M już dziś tę biżuterię ściągał.....