Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

boguslawa_ma... 20:08, 07 mar 2013

Zaglądam i pozdrawiam
ka1sia 20:43, 07 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)

Kasia a co Ty tak często się szkolisz w Rzeszowie?

tam jest Centrum Egzaminacyjne telc, a ja jestem licencjonowanym egzaminatorem, Niemcy lubią nas często szkolić, więc jeżdżę
Gabriela 20:49, 07 mar 2013

asc napisał(a)
Pada nadal.....
Obiecany Czaruś , po prawej jest drugi, ale ten po przesadzeniu odmówił wydania kwiatów.... ale żyje, a to cieszy, bo rok temu był już prawie trup.

Twój wygląda na większy, przynajmniej więcej ma gałęzi, ale mój ma za to więcej kwiatów. Piękne są.
Mala_Mi 22:14, 07 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Oczar, gdzie by sobie go posadzić?. A jak wygląda latem?

Marzenko - wygląda jak leszczyna, każdy się pyta co to i się pyta czy leszczyna....
Jako, że mojego w ładnych liściach nie ma, to pożyczyłam foto od Gabrieli ..zapraszam do teg oogrodu... jest pięknie https://www.ogrodowisko.pl/watek/919-ogrod-w-budowie-nieustajacej?page=213#post_6

A to fotka Czarusia Gabrieli

Maria667 22:19, 07 mar 2013

Aniu!
Jak patrzę na Twojego psa leżcego na rabatce, to myślę sobie, ze one wszystkie tak mają. Mój pies ma swoje ulubione rozchodniki, albo poduchy z floksa szydlastego, na których jest m najwygodniej leżeć. Jeśi zgonię go z jednego miejsca natychmiast szuka innego o podobnych walorach.
Ania! Zakupiłaś całą ciężarówkę rododendronów?!?! Rewelacja! Jak Ci rosną? To się nazywa zakładanie ogrodu z rozmachem!
Zawsze mówiłam o sobie, ze nie mam ręki do rododendronów, ale jak widzę takie okazy to mam ochotę spróbowć jeszcze raz. W czym tkwi tajemnica uprawy tych pięknych kwiatów? Podsypujesz je mikoryzą przy sazeniu? Podobno jest bardzo dobra...

A to moje kwiatki dla Ciebie. Z nimi nie mam problemów.

Mala_Mi 22:25, 07 mar 2013

Łoosiuu napisał(a)
Na żywo nie widziałem oczaru kwitnącego pod śniegiem, ale na zdjęciach jest uroczy. Wolisz żółte czy czerwone też masz/miałaś?

Ja wolę wszystkie.. i tu jest problem.... czerwonego też miałam.... a może i mam bo nie pamiętam jaki się w końcu został .....za rok się dowiem Bo w tym małą szansa że zakwitnie....

Zaparłam się i odszukałam fotek.. kiedy który mi padał.... i które się zostały..... czerwony drugi... to początek marca 2011 Oczary wolno rosną U mnie nie chiały ..ale to może byc wina miesca.. w któym je mordowałam. Znalazłam foto z metką, szkoda, że nieczytelna

Mala_Mi 22:31, 07 mar 2013

Maria667 napisał(a)
Aniu!
Jak patrzę na Twojego psa leżcego na rabatce, to myślę sobie, ze one wszystkie tak mają. Mój pies ma swoje ulubione rozchodniki, albo poduchy z floksa szydlastego, na których jest m najwygodniej leżeć. Jeśi zgonię go z jednego miejsca natychmiast szuka innego o podobnych walorach.
Ania! Zakupiłaś całą ciężarówkę rododendronów?!?! Rewelacja! Jak Ci rosną? To się nazywa zakładanie ogrodu z rozmachem!
Zawsze mówiłam o sobie, ze nie mam ręki do rododendronów, ale jak widzę takie okazy to mam ochotę spróbowć jeszcze raz. W czym tkwi tajemnica uprawy tych pięknych kwiatów? Podsypujesz je mikoryzą przy sazeniu? Podobno jest bardzo dobra...

A to moje kwiatki dla Ciebie. Z nimi nie mam problemów.

Marysiu... witaj
Ja z daturą mam problem Ale z jedną walczę od 3 lat o przetrwanie.... jak padnie to do Ciebie się uśmiechnę o sadzonkę Piękny okaz....

Z różanecznikami to mi idzie po grudzie i pod górkę...ale zaparłam się.. i zobaczymy co z tego wyjdzie.... pierwsze egzemplarze mordowałam .. z zimna krwią.. ale tak łatwo się nie poddaję Mam teraz Bogdzie, moje guru od rh i musi się udać .... mam glinę ... i tu problem...

Ciężarówka z rh. przyjechała, ale tylko cześć było moje.. to co na parkingu wypakowane (ale robiło wrażenie , moje było ale krótko...... To było zamówienie zbiorowe... dla wielu osób.... i poszły w ludzi...... ale moich jest sporo I te największe
Loosiuu 22:32, 07 mar 2013

Może tutaj odszukasz swojej odmiany :
http://www.zszp.pl/?id=203&ltr=&adv=0&rodd=&grp=1&sco=oczar&lang=1
adom1206 22:32, 07 mar 2013

Aniu oczar odmiany Diane,arnold promise,jelena,pallida,feuerzauber poszukaj swojego
adom1206 22:34, 07 mar 2013

A Marysia jaka datura nie będę zazdraszczać.Pięknota