Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Milka 12:42, 07 mar 2013

U mnie nie leje, +11, pochmurno, a ty mnie tak nastraszyłaś tymi prognozami!!!
nawet nie dopuszczam myśli, ze mogą być, wszystko mi trafi!

w sobotę odczyniamy taniec czarownic, może pomoże
Loosiuu 12:52, 07 mar 2013

A nie czasem wiąz 'Camperdownii'?
Do wiosny jeszcze tylko 13 dni 11 godzin
romka 13:44, 07 mar 2013

hi hi u to i ja powiem jak u mnie jest ciepło i jeszcze nie pada, za to ja padam na pysk, bo cisnienie musi w dół lecieć mocno!
Aniu dobrze że zwolniłaś tempo, bo miałam problemy z dotrzymaniem kroku..
o tej zimie już nie kraczcie bo wykraczecie!
tengel27 13:53, 07 mar 2013

U mnie dziś niby bez słońca, ale w miarę ciepło. Oby nie padało, bo wolałbym żeby ziemia w ogrodzie nieco podeschła.
Mala_Mi 14:08, 07 mar 2013

Pada nadal.....
Obiecany Czaruś , po prawej jest drugi, ale ten po przesadzeniu odmówił wydania kwiatów.... ale żyje, a to cieszy, bo rok temu był już prawie trup.

Wiąz ten - Camper coś tam...

O.. i dziś dwóch Panów się pojawiło Pozdrawiam
Loosiuu 14:18, 07 mar 2013

Aniu, czy oczary traktowałaś jakoś specjalnie przy wsadzaniu tzn. dobra ziemia itd? Coraz bardziej się skłaniam w ich stronę, a spodobały mi się na Gadrenii i od tego czasu tak jakoś ciągle o nich myślę
Mala_Mi 15:20, 07 mar 2013

Łoosiuu napisał(a)
Aniu, czy oczary traktowałaś jakoś specjalnie przy wsadzaniu tzn. dobra ziemia itd? Coraz bardziej się skłaniam w ich stronę, a spodobały mi się na Gadrenii i od tego czasu tak jakoś ciągle o nich myślę

Oczar nie jest wymagającym krzewem i jego uprawa przebiega raczej bezproblemowo. Wymaga stanowisk słonecznych do półcienistych, udaje się w każdej glebie ogrodowej, choć bardziej woli gleby świeże, próchnicze, dostatecznie wilgotne o lekko kwaśnym odczynie. - i tak jest Najpiękniej wygląda jak kwitnie w śniegu.. jak teraz spadnie śnieg to nic mu nie będzie Kwitnie nadal , bo on śniegu i zimy się nie boi

Ja go posadziłam beznadziejnie...... jak i wszystkie poprzednie... kopiąc dołek , a raczej wyrąbując kilofem wydzieraliśmy z ziemi różne pozostałości po budowie..... łącznie z deskami... bo kultura techniczna wielu Polaków stawia dużo do życzenia I uśmiech strzelam w stronę ekipy Danusi To wysoka kultura techniczna..

Wiec moje oczary gniły w dołku, łapały choroby grzybowe i po prostu zamierały.... wysypały się chyba 2.... bo ja jak sie zaprę to z uporem maniaka..
To mój pierwszy oczar.. którego zamordowałam, biedak walczył przez 3 lata i się poddał.... ale po takim widoku musiałam mieć i już

Loosiuu 16:11, 07 mar 2013

Na żywo nie widziałem oczaru kwitnącego pod śniegiem, ale na zdjęciach jest uroczy. Wolisz żółte czy czerwone też masz/miałaś?
danuta_szwajcer 17:26, 07 mar 2013

Piękny ten oczar ale widzę, ze lawendy nie przycinałas a mnie cos napadlo i już obcięlam i teraz się martwie czy nie zaszkodziłam i nie wymrozi jej?? może ją przykryję?
KasiaBialofi... 17:27, 07 mar 2013

U mnie też padało. Ale tak jakoś przyjemnie ciepło.