Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

baraga1904 21:13, 17 maj 2013

...jak mnie tu dawno nie było... a tyle się dzieje...
...lecę poczytac i pismo obrazkowe pooglądac ale już widzę że klonik piękny zakupiony...
Rench 21:27, 17 maj 2013

Jak mam zaklepaną kocimiętkę,to przybedę napewno
Dzisiaj mi szef wspaniałomyślnie przedłużył urlopik więc lada dzień,po niedzieli wpadnę i na własne oczy obejrzę Twoje cudności
JulkAd 21:39, 17 maj 2013

asc napisał(a)

Po takich komplementach nie zostaje mi nic innego jak jednak zeskanować te kolory kwiatów

Aniu Ty nawet nie wiesz ile już dobrego zrobiłaś
JulkAd 21:42, 17 maj 2013

asc napisał(a)

Z różami zaczynam przygodę.. kapryśnice jedne... i zauważyłam jedna rzecz, czym delikatniejsza i szlachetniejsza róża tym bardziej smakowita dla wszelkiej maści robali.. tym roku już musiałam szałerować (Gierczuś .. hasło pliss wstaw do powiedzeń ogrodowiskowych.... BOMBA) na zielone gąsienice, mszyce... (niedawno szałer a już nowe są..grrrr), skoczka różanego .. i nie wiem co jeszcze tam było.. no i przędziorek... Ale to dopiero początek wojny.... pierwsza bitwa przegrana, ale się nie poddaję.. Sporo róż ma już pączki i niestety gąsienice upieprzyły mi ponad 1/3 pąków.... niby chodzę codziennie i sprawdzam, ale ja jedna a ich miliony

Aniu obejrzałam swoje róże.... skoczek jak nic, muszem go tempić, bo dzisiaj nowe przyszły i nie mogą siem zarazić...mówisz szłer konieczny?, no to o której ten szałer siem robi?....może teraz pójdę....tylko czy róże po ciemaku zobaczę?
Sebek 21:49, 17 maj 2013

Robali współczuję....Ja jeszcze nie kropiłem...nawet nie zerknąłem czy mam.....
Jednak ogród i tak wygląda świetnie I jak widać wszystko rośnie - mimo woli szkodników
Rench 21:52, 17 maj 2013

A powiedzcie mi co się z moimi różami dzieje,najpierw wszystkie wypuściły ładnie, a teraz zamierają końcówki,a 3 całkiem zaschły
Loosiuu 21:58, 17 maj 2013

Rench napisał(a)
A powiedzcie mi co się z moimi różami dzieje,najpierw wszystkie wypuściły ładnie, a teraz zamierają końcówki,a 3 całkiem zaschły

A nie przenawoziłaś?
danuta_szwajcer 03:49, 18 maj 2013

Aniu u Ciebie raj dla oczu a zestawienie magnoli z azaliami cudne Pozdrawiam i zycze udanej soboty
anipla 04:47, 18 maj 2013

Ania trochę mnie nie było i co i zobacz która godzina...tak tak ogarniałam Twój wątek i ufff dotarłam tu- ciekawe jak ja rano się ogarnę
Cudnie jest u Ciebie, a żaba bogata to kup jej konia - nie będzie musiała zastępstwa do ujeżdżania szukać w postaci ryby ...uśmiałam się ....
co do Twojej wypowiedzi na temat ogrodu Bożenki - ogród Twój stawiam obok
pozdrawiam i spadam się kimnąć bo mnie zaraz dziecia obudzą ....
Rench 10:14, 18 maj 2013

Loosiuu napisał(a)

A nie przenawoziłaś?

Nic jeszcze nie nawoziłam.