Bogdzia, pierwszy raz nie byłam u Ciebie w ciągu dnia, ale nie chce już Ci marnować czasu przed wyjazdem..

Ale Twój wątek jest zawsze otwarty na oddzielnej zakładce

Ale co patrzę na azalie i rh.. to mam Ciebie w sercu i myślach

Może nawet moje 2 zdechlaki uda się uratować dzięki Tobie
Aniu - pytałam się jeszcze dziś w drugiej szkółce... (pojechałam po korę .... i zakupiłam kolejnego klona i hibiskusa białego na pniu).. i wszyscy mówią, że klony nie nadają się do miejsc słonecznych!!! Danusia też twierdzi, że więdnięcie liści to za gorąco i za dużo słońca. Swojego w słoneczne dni (póki się nie przyzwyczai) cieniuję.. i większość liści już jest normalna... jedna duża gałąź jeszcze kiepska.. ale jakby co to ją przeżyję.. klon wraca do żywych

Klony muszą mieć zaciszne miejsce, glebę lekko kwaśną i przepuszczalną ... nie za suchą... Mój nie ma nic z tych rzeczy

A urósł na jakieś 2,5m szerokości .. ale ostre opady deszczu i ostre słońce go ugotowały. Ma mikro dołek w glinie z syfem budowlanym wykuty... i słońce od świtu do co najmniej 16 godziny..a może i dłużej

Pomijam totalny wygwizdów

Ale za duży by przesadzić.. wzytko przesadzam bez oporów, ale jego nie ruszę .. jego się boję ...
O ekologicznych środkach ochrony rołśin się nie wypowiadam... może pomagają, ale w początkowym stadium. W zeszłym roku przędziorki atakowałam ekologicznymi środkami. zjadły mi przędziorki co się dało.. było spustoszenie... i stwierdziliśmy z M że po tych opryskach przędziorków jest więcej niż było przed opryskiem... jedyny ekologiczny i skuteczny to promanal.. niestety wczesna wiosna można go stosować.. U mnie były poważne zawirowania zdrowotne u meża, potem u mnie ( przy czym ja to pikuś).. potem było szybko ciepło i było za późno na oprysk

Teraz opryskaliśmy Magusem bo jest na wszystkie stadia rozwojowe... kupa roślin ma pozwijane liście, orliki zaatakował... wiec był szałer... wieczorny, w dzień nie pryskamy bo pszczółki i nad oczkiem nie pryskamy bo ryby ... Będę zlewać wodą, to też trochę je hamuje w rozwoju. U nas deszczu nie było od niepamiętnych czasów.... wiec przedziorek szaleje
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.