Witaj Figo Muszę przyznać, że bardzo pomysłowa z Ciebie Ogrodowiczka. Podoba mi się "kompaktowy" skalniaczek i truskawki w beczce U mnie niestety nie ma już miejsca chyba na nic (mówię o dodatkowych powierzchniach) ale o niewielkiej beczce czy coś w tym rodzaju pomyślę Pozdrawiam
Figa donice metalowe pierwsza klasa! Koniecznie posadź w nich kompozycje ze zwisającymi roślinami - bluszcz będzie wyglądał pierwsza klasa! Cudne!!
A skalniak w ceramice do kominów - super pomysł! Może kiedyś odgapię?? cudo!
Figo, wrócę jeszcze do Twojego kompaktowego skalniaczka. Ciekawa jestem co dzieje się z roślinami zimą. Czy jakoś je zabezpieczasz ? Chciałabym skorzystać z Twojego pomysłu ale trochę boję się, że zima może okazać się zabójcza dla tak pięknej kompozycji Pozdrawiam
Figa, ale fajnie!
U nas ogrody w skrzyniach, są nadal rzadko spotykane. Szczególnie spodobała mi się beczka z truskawkami. Sliczna i praktyczna. A warzywniak prezentuje się sielsko i apetycznie.
Serdecznie
Witaj, dzięki za odwiedziny Ja właśnie początkowo z rezerwą też podchodziłam to zimowania w tych pojemnikach, ale to już teraz 3cia zima będzie i nic mi (z tego co mam tam posadzone) nie wymarzło. A miejsce mam zimne i wietrzne bardzo. O ile pamiętam symbolicznie położyłam jakieś 2 gałązki sosnowe ale to umówmy się było tylko dla zabicia sumienia jakby co Więc generalnie można założyć, że rośliny przetrwały bez okrycia Myślę, że zaryzykowałabym na Twoim miejscu))))))