Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Piotr_ 21:40, 18 mar 2015

No i teraz mnie zatkało, jakie postęy wiosnne ehh wszystko cudnie robione podziwiam i podziwiam i nawet kwiaty wiosnennie są oby tak dalej
Kondzio 21:45, 18 mar 2015

Proszę jakie zmiany i jak pięknie wiosennie Może się zobaczymy w twojej pracy z początkiem czerwca
Edyta10 22:37, 18 mar 2015

przepiękne krokusiki i przylaszczki
Sebek 22:42, 18 mar 2015

Prace wiosenne idą pełną parą - aż miło popatrzeć
ewa_k 05:59, 19 mar 2015

Ale wiosna! Ja na mazowszu, ale u mnie wiosnie się nie spieszy mam opóźnienie w stosunku do innych. Krokusy jeszcze w pąkach, tylko przebiśniegi kwitną.
Ale peonie które dostałam mają pąki! Bałam się czy dobrze posadziłam i zabezpieczyłam.
Mala_Mi 17:03, 19 mar 2015

Szalejesz Łączka ciemiernikowa robi wrażenie
kasiek 19:02, 19 mar 2015

Piena wiosna u Ciebie...
Na kolejną wiosne muszę postarać się o przylaszczki i ranniki są cudowne. I więcej ciemierników bo wyglądaga u Ciebiw w grupie zachwycająco!
kasiapelasia 16:03, 22 mar 2015

Witaj Mariuszu
Myslałam, że poznałam już na tym forum większość cudownych ogrodów, a tu dzisaj tak niesamowita niespodzianka! dzięki Ani - Małej Mi zajrzałam do Ciebie i zostałam powalona ilością cudownych roślin jakie tutaj zobaczyłam. Oczywiście brzytko mówiąc zdążyłam lekko musnąć Twój wątek ale jestem pod ogromnym wrażeniem. Wielki szacunek dla ogromu pracy jaki wkładacie dla tak wspaniałych efektów. Cudownie !
Przyszłam tutaj z zamiarem proszenia o radę dotycząca mojego oczka ( glinianki ) ale teraz ... normalnie wstyd. Raz kozie śmierć, wygląda tak
[img size=x]http://assets.ogrodowisko.pl/uploads/p///original.JPG[/img]

Teren gliniasty ( zaledwie cm ziemi ) Oczko wypełnia woda ze żródełka, po drugiej stronie zrobiony ma odpływ. W planie z widocznej strony ewentualne wejście ( dlatego tak płasko by nóżki zamoczyć ), a po przeciwnej stronie i w głębi ( różne głębokości , najwięcej ok.,) kosze z roślinami + wpuszczenie kilku np. jesiotrów. Potrzebuję pomocy w sprawie roślin nadających się w tę moją glinę. Na ile się da wkoło postaram się wymienić na lepsze podłoże.

Jeśli to nie problem to proszę o jakąkolwiek podpowiedź. Dotąd tylko krytyka, może dasz mi odrobinę nadziei, że jednak coś z niego będzie. Pozdrawiam i zabieram się do dalszej lektury Twojego ogrodu
Alicja169 15:58, 26 mar 2015

witam. zainteresowały mnie roślinki wodne, i zajrzałam na Twoją stronę. Jestem pod wrażeniem. Taki ogród to u mnie za 150 lat. Chyba, że wymienię cały "mój" piach na porządną ziemię, taką np jak u Ciebie.
Pozdrawiam.
emilia 12:06, 28 mar 2015

Witaj. pierwszy raz jestem u Ciebie, bardzo ciekawie prowadzisz wątek, pozwolę sobie zaglądać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies