Witaj Mariuszu

Myslałam, że poznałam już na tym forum większość cudownych ogrodów, a tu dzisaj tak niesamowita niespodzianka! dzięki Ani - Małej Mi zajrzałam do Ciebie i zostałam powalona ilością cudownych roślin jakie tutaj zobaczyłam. Oczywiście brzytko mówiąc zdążyłam lekko musnąć Twój wątek ale jestem pod ogromnym wrażeniem. Wielki szacunek dla ogromu pracy jaki wkładacie dla tak wspaniałych efektów. Cudownie !
Przyszłam tutaj z zamiarem proszenia o radę dotycząca mojego oczka ( glinianki ) ale teraz ... normalnie wstyd. Raz kozie śmierć, wygląda tak
[img size=x]http://assets.ogrodowisko.pl/uploads/p///original.JPG[/img]
Teren gliniasty ( zaledwie cm ziemi ) Oczko wypełnia woda ze żródełka, po drugiej stronie zrobiony ma odpływ. W planie z widocznej strony ewentualne wejście ( dlatego tak płasko by nóżki zamoczyć ), a po przeciwnej stronie i w głębi ( różne głębokości , najwięcej ok.,) kosze z roślinami + wpuszczenie kilku np. jesiotrów. Potrzebuję pomocy w sprawie roślin nadających się w tę moją glinę. Na ile się da wkoło postaram się wymienić na lepsze podłoże.
Jeśli to nie problem to proszę o jakąkolwiek podpowiedź. Dotąd tylko krytyka, może dasz mi odrobinę nadziei, że jednak coś z niego będzie. Pozdrawiam i zabieram się do dalszej lektury Twojego ogrodu