Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Piotr_ 11:53, 20 kwi 2015

Ehhh te gunery wasze Mariusz podziwiam moje cos slabo przyrastaja musze chyba dac nawozu juz im
Mirka 12:20, 20 kwi 2015

Mariusz ukorzeniałeś perukowca z patyczka napisz proszę jak ty to robisz
Pawelpawel 14:06, 20 kwi 2015

Witam. Mariusz. Mam do Ciebie pytanie dotyczące arundo donax (gatunek) . Jak go przezimować ? Widziałem w Bolestraszycach czterometrową roślinę. Czy jest ona w jakiś specjalny sposób zabezpieczana ? Cytałem różne teorie , łącznie z tym że bez okrycia wytrzymuje do -15 . Z góry dziękuję za odpowiedz .
Mariusz 06:35, 21 kwi 2015

Piotr_ napisał(a)
Ehhh te gunery wasze Mariusz podziwiam moje cos slabo przyrastaja musze chyba dac nawozu juz im

Podsyp ją obornikiem i kompostem.
Mariusz 06:36, 21 kwi 2015

Mirka napisał(a)
Mariusz ukorzeniałeś perukowca z patyczka napisz proszę jak ty to robisz

Mirka zrób odkłady płaskie, najpewniejsze.
Mariusz 06:39, 21 kwi 2015

Pawelpawel napisał(a)
Witam. Mariusz. Mam do Ciebie pytanie dotyczące arundo donax (gatunek) . Jak go przezimować ? Widziałem w Bolestraszycach czterometrową roślinę. Czy jest ona w jakiś specjalny sposób zabezpieczana ? Cytałem różne teorie , łącznie z tym że bez okrycia wytrzymuje do -15 . Z góry dziękuję za odpowiedz .

Gatunkowe Jest tylko ściółkowane i przykrywane stroiszem i to nie zawsze. Po zimie ładnie odbudowuje się od ziemi, z młodymi jest chyba gorzej.

Natomiast odmianowe padają, najlepiej do donicy.
Mariusz 06:42, 21 kwi 2015

Pawelpawel napisał(a)
Witam. Dzięki za komplement Mariusz,ale to jak ona mi rośnie jest wyłącznie Twoją zasługą i Twoich fachowych porad,z których od początku uprawy gunnerek kożystam. Ta na zdięciu z Bolestraszyc piękna. Moja nie jest tak wypędzona, ponieważ cały czas ją cieniuje nasypując liście na pąki co widać po kolorze sadzonki. Boję się jeszcze przymrozków a jak dostanie słońca to nad nią nie zapanuje. W zeszłym roku potrafiła przyrastać 7cm/dobę. Do końca czerwca i tak zdąży osiągnąć maksymalne rozmiary. A to jeszcze zdięcie z 15.06.2014 roku. Największy liść miał 202 cm średnicy. pozdrawiam Paweł.

A to teraz już wiem z kim rozmawiam, znamy se przecie z widzenia . Co do namiotu to będę zmieniał nieco sposób okrycia na zimę, obecnie przy startych sadzonkach wegetacja jest już nie do opanowania.
Piękna ta gunnera
Mirka 06:42, 21 kwi 2015

Mariusz napisał(a)

Mirka zrób odkłady płaskie, najpewniejsze.
Za puźno już zrobiłam z patyczków mają już rozwinięte pączki może się ukorzenią.Odkład też zrobię
Mariusz 06:45, 21 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Mariusz... miałam napisać co innego, ale lecę od Kasipelasi.. jesteś WIELKI. Też tak uważam.. i ja Cię znam osobiście więc wiem co piszę Jesteś wielki jak i całą Twoja rodzina .. i oczywiście nie w sensie wzrostu.. chociaż niski to nie jesteś.. tylko bardzo chudziutki

Przyszłam napisać czyli powtórzyćco napsiałąm u siebie, że wszystkie 3 piwonie mają pąki.. jak ten śnieg ich nie upierduta to będą dawać czadu.

Jesteś super Chłop Jag

To czekamy na kwitnienie . Chłop jag ze mnie, to fakt, zamęczyłem piwonie od Ciebie.

Mariusz 06:48, 21 kwi 2015

Mirka napisał(a)
Za puźno już zrobiłam z patyczków mają już rozwinięte pączki może się ukorzenią.Odkład też zrobię

Mirka to próbuj w czerwcu z sadzonek z kawałkiem 2 letniego pędu.

Masz dobrą rękę to i teraz pewnie ze zdrewniałych Ci coś wyjdzie