Witaj
również musze się pochwalić , że piwonia od Ciebie ma dwa pąki ukaże się jej piękno ....
W niedzielę jak będzie ładna pogoda wybieramy się do arboretum, mam nadzieję ,że magnolie poczekają na nas pozdrawiam
Mariusz widziałam Cię w telewizji w Bolestraszycach Cieszę się że pogoda Wam dopisała
Szkoda mi bardzo że nie mogłam być(mój M ma złamaną nogę)ale przecież to nie ostatnia impreza. Napisz o swoich wrażeniach i czy mieliście dużo gości.
Pozdrawiam serdecznie
Już widze raj na ziemii w Twoim ogrodzie.U mnie Twoje iwonie jeszcze bez pączków ale mają sie dobrze. Posadziłam na słonecznym miejscu i może źle zrobiłam?Pozdrówka.
A ja byłam , miód i wino piłam fantastycznie się bawiliśmy
Szukałam Cię , ale jak widać bez skutku , chowałeś się gdzieś skutecznie
pozdrawiam serdecznie
Bogdziu one lubią bardzo jasne światło, tyle że są to rośliny naturalnie górskie i lubią chłodek, dlatego też jasne wschodnie siedlisko jest dla nich najodpowiedniejsze, takie gdzie przez południe nie parzy na nie słońce, takie gdzie nie są osłonięte budynkiem, kamieniem czy betonem gdzie temperatura w południe silnie się podnosi. Konkurują też o wodę z wysokimi drzewami, choć pod nimi dają sobie radę, tylko że są rosochate i kwitów wydaja mniej, ale dłużej kwitną niż na słońcu. Nie mogą mieć zastoisk wodnych po deszczu. Pozdrawiam, dzień zapowiada się piękny.