Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Pszczelarnia 10:04, 24 kwi 2015

Mariusz napisał(a)

(...) Jak złapię dobre namiary na szkółkę/źródło, to rzucam się na odmiany, trudno odmówić ogrodowi tego co w nim doskonale rośnie.

Kopiuję sobie to zdanie. Myśl genialna.
Madziarzeszow 06:33, 25 kwi 2015

Witaj
również musze się pochwalić , że piwonia od Ciebie ma dwa pąki ukaże się jej piękno ....
W niedzielę jak będzie ładna pogoda wybieramy się do arboretum, mam nadzieję ,że magnolie poczekają na nas pozdrawiam
Mariusz 18:45, 25 kwi 2015

Magnolie w pełni kwitnienia, termin przyjazdu trafiony w dziesiątkę.
Wszystkie tabliczki w tym dniu mają strzałki w kierunku sadu
https://www.facebook.com/ArboretumBolestraszyce/photos/a.422923841135418.1073741825.402832179811251/824120944349037/?type=1&theater . Jestem jutro w pracy, to zapewne się spotkamy Będzie miód, placki i ser, będą też szkółkarze, a wszyscy pośród jabloni.
Marta7 20:48, 26 kwi 2015

Mariusz widziałam Cię w telewizji w Bolestraszycach Cieszę się że pogoda Wam dopisała
Szkoda mi bardzo że nie mogłam być(mój M ma złamaną nogę)ale przecież to nie ostatnia impreza. Napisz o swoich wrażeniach i czy mieliście dużo gości.
Pozdrawiam serdecznie

ewa_k 04:50, 27 kwi 2015

szkoda, że z Warszawy wszędzie daleko , i nie za każdym razem można pojechać.
Bogdzia 07:03, 27 kwi 2015

Mariusz napisał(a)

Jak złapię dobre namiary na szkółkę/źródło, to rzucam się na odmiany, trudno odmówić ogrodowi tego co w nim doskonale rośnie.

Już widze raj na ziemii w Twoim ogrodzie.U mnie Twoje iwonie jeszcze bez pączków ale mają sie dobrze. Posadziłam na słonecznym miejscu i może źle zrobiłam?Pozdrówka.
Madziarzeszow 07:05, 27 kwi 2015

A ja byłam , miód i wino piłam fantastycznie się bawiliśmy
Szukałam Cię , ale jak widać bez skutku , chowałeś się gdzieś skutecznie
pozdrawiam serdecznie
Pawelpawel 07:26, 27 kwi 2015

Pogoda super , majówka udana . W Bolestraszycach jak zwykle pięknie . Miłego dnia .
Mariusz 09:23, 27 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Już widze raj na ziemii w Twoim ogrodzie.U mnie Twoje iwonie jeszcze bez pączków ale mają sie dobrze. Posadziłam na słonecznym miejscu i może źle zrobiłam?Pozdrówka.

Bogdziu one lubią bardzo jasne światło, tyle że są to rośliny naturalnie górskie i lubią chłodek, dlatego też jasne wschodnie siedlisko jest dla nich najodpowiedniejsze, takie gdzie przez południe nie parzy na nie słońce, takie gdzie nie są osłonięte budynkiem, kamieniem czy betonem gdzie temperatura w południe silnie się podnosi. Konkurują też o wodę z wysokimi drzewami, choć pod nimi dają sobie radę, tylko że są rosochate i kwitów wydaja mniej, ale dłużej kwitną niż na słońcu. Nie mogą mieć zastoisk wodnych po deszczu. Pozdrawiam, dzień zapowiada się piękny.

Mariusz 09:28, 27 kwi 2015

Madziarzeszow napisał(a)
A ja byłam , miód i wino piłam fantastycznie się bawiliśmy
Szukałam Cię , ale jak widać bez skutku , chowałeś się gdzieś skutecznie
pozdrawiam serdecznie

Hihi musiałem obiadek spożywać, Madzia w sadzie prowadziłem pokaz szczepienia drzew owocowych. Może następnym razem, fajnie że byłaś i pozdrawiam