Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Karol99 23:14, 30 cze 2015

Lilie przepiękne.
sylwia_slomc... 23:16, 30 cze 2015

Mariusz ja moją Tiarellę przycięłam po kwitnieniu, bo takie sterczały patyczki, ale nie cięłam u samego dołu tylko tak nad liśćmi i okazało się, że powtórzyła kwitnienie na rozgałęzieniach od ściętych patyczków już nie tak gęsto, ale jednak.

Piękny masz ogród, na wiosnę Paweł obiecał mi sadzoneczkę manicaty, ale gdyby zapomniał lub nie wypuściła to chętna będę.
Miałabym prośbę do Ciebie gdybyś kiedyś dzielił języczkę lub pysznogłówkę to pamiętaj o mnie. Na pysznogłówkę poluję od dawna, a języczką służę tą o okrągłych, bordowych liściach, takiej jak twoja nie mam.
Gdybyś znalazł u mnie coś do swojego ogrodu to oczywiście jeśli tylko mi się uda służę.

Nie miałam pojęcia, że jest firletka z białymi kwiatkami. Człowiek uczy się całe życie.
Pawelpawel 06:50, 01 lip 2015

Mariusz. Dzięki za odpowiedż. Będę eksperymentował. Jeżeli chodzi o sadzonki dereni, to udawały mi się w 2-5 %. Na moje amatorskie potrzeby wystarczy. Dużym problemem przy sadzonkowaniu jest konieczność utrzymania dużej wilgotności otoczenia sadzonki i wynikające z tego choroby grzybowe. Teraz usiłuję kupić odmiany, ale jest ciężko.
sylwia_slomc... 13:48, 02 lip 2015

Mariusz u mnie na str. 66 wrzuciłam fotki oczka/ basenu mojego taty, jak będziesz miał chwilkę to zapraszam.
Mala_Mi 17:59, 02 lip 2015

Mariusz dzięki za wszystko.
Zostały się bodziszki.. wsadziłam do doniczki.
Miały być jeszcze lilie i kokorycz... ot skleroza. Upominaj się.
Buziak wielki .....
Mariusz 22:13, 03 lip 2015

W oczkowo-liliowych sprawach odezwę się , wiem jaką odmianę Ci trzeba .
Jeszce nieraz będzie okazja U mnie koło wolno "trybi", ale potem ciężko go zatrzymać . Padam z nóg, jadę od dzisiaj na antybiotyku osłonowym, tak więc nic więcej nie jestem w stanie napisać , tylko wkładam moje nowe kompozycje i do usłyszenia. Wszystkim dziękuję odpowiem innym razem.

Trawy, werbena (wysadzone z doniczek), nachyłek ... i doniczki ułożone w kompozycje czekają na miejsce w ogrodzie.

Trzcinniki, jeżówki

Agania 23:37, 03 lip 2015

Mariusz, życzę zdrówka i szybkiego spadku temeratury, szczególnie wtedy, kiedy prognozy upały zapowiadają
Trawy, werbena i nachyłek lepiej się czują się od ciebie
sylwia_slomc... 00:02, 04 lip 2015

Kuruj się chłopie, bo roślinki Cię potrzebują, nie mówiąc już o ogrodniczkach z Ogrodowiska.
Mariusz 08:09, 04 lip 2015

Sylwia języczka u mnie potrzebuje częstego podlewania, ogródek jest suchy, brak wilgotnych rabat, tak więc nie gromadzę ich, a raczej uszczuplam. Przy rozsadzaniu będę pamiętał, ale Ty też przypominaj.
Agania dzięki dbam jak mogę i na ile czas pozwala. Na fotografiach zazwyczaj przedstawiam tylko wycinki z ogrodu, z miejsc już uporządkowanych i obsadzonych. Jednak znaczna jego część daje jeszcze sporo do życzenia, tak więc do pracy

Mariusz 08:10, 04 lip 2015