Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 00:10, 30 gru 2012

Bogdzia napisał(a)
A u mnie nic magnolii nie atakuje. Na wiosnę dostają jeden raz specjalistyczny nawóz i są mocno zielone cały rok i rosną dobrze nawet zbyt dobrze szczególnie na szerokośc , muszę ciąc bo włażą na rh.

Bogdziu u Cie w ogóle jest dobra atmosfera to si magnoliom nie dziwię. Wystarczyło mi zobaczenie Twoich Rh w realu , do tej pory nie mogę dojśc do siebie
Madzenka 00:14, 30 gru 2012

ana_art napisał(a)
Marzenko zobacz, ze ja dopiero teraz zobaczyłam, że Ty masz tyle magnolii...są cudniste aż żałuję że nie mam ani jednej

Aniu bo moje magnolie są jeszcze małe. Ciągle nie mogę przeżyć,że moją alexandrinę musiałam zostawić w satrym ogrodku. Nie dalismy rady jej wykopać.., była wieeeeelka w 72 metrowym ogródku
Na dodatek wiosną dopiero raczkowałam z robieniem zdjęć i trochę się przed sasiadami kryłam ale po spotkaniu ogrodowiska u mnie , gdy wszyscy biegali z aparatami już nic sąsiadów nie zdziwi Obiecuję moje magnolie wiosną należycie obfocić

Aniu masz sporo miejsca na chociaż jedną magnolię Polecam w takim miejscu gdzie ją z okna np. Kuchennego będziesz widziala. Nic tak wisoną nie cieszy jak widok magnoli No może tulipany
Madzenka 00:16, 30 gru 2012

Pola napisał(a)
Marzenko po długiej przerwie, wpadłam do Ciebie troszkę wpisów podczytałam, troszkę twoich poczynań ogrodowych obejrzałam wszystko cudne................
Życzę Ci cudnej zabawy sylwestrowej i wszystkiego co najlepsze w Nowym nadchodzącym 2013 Roku.

Paola dziekuję baaardzo !! Widziałam że się pojawiłaś i nawet wpadłam do Ciebie ale tylko moje wpisy u Ciebie były.... Więc się już nie replikowalam
Buziam i liczę, ze się od czasu do czasu pojawisz
Przydałyby się mi Twoje ręce, ktore leczą Może wypożyczysz je ???
Pola 00:20, 30 gru 2012

Gdybyś była bliżej to hoho............ Dziś nawet ratowałam moją przyjaciółkę, nie mogła wyjść z samochodu, popłakała na moim stole do masaże a jutro będzie jak nowa. Buziaczki uciekam.
Madzenka 00:23, 30 gru 2012

Zeta napisał(a)
A twój dom mnie fascynuje ja kocham hufhaus niewiem czy wiesz jakie to .....moje marzenie niespełnione bo wszyscy mi pukali w głowę, że nie pasuje do dzialki hmmm .....i teraz jak widzę Twój no to przecież widzę , że pasuje jak ulał.

Wiem wiem jaki jest hufhaus ja zanim wybudowałam dom tomy niemieckich gazet kupowalam a hufhaus to prawdziwy rarytas na tym rynku Myślisz, ze moje przeszklenia skąd się wzięły ? A w polskich katalogach w 2007 roku same dziwne architektoniczne pomysły królowały.
Nawet teraz gdy otwieram kolejne nowe wydanie Hauser (wszystkim polecam, cena straszna) to przestaję oddychac aż cale wydanie obejrzę

Mój dom nie pasuje do działki i pola za płotem w ogóle..... Tyle tylko, że za kilka lat wkoło same domy jednorodzinne będą, więc się tym nie przejmowalam
Gdybym miala tak pięknie połozoną działkę jak ty to na 100% bym sobie parterowy rozłożysty dom wybudowala. Masz piekny dom i ogród i nie narzekaj. Ogród zapiera dech w piersiach a ilość hektarów jest taka, ze jak ci się znudzi to sobie drugi dom postawisz może chociaż letni jak Irenka z Miłkowa
Madzenka 00:24, 30 gru 2012

Pola napisał(a)
Gdybyś była bliżej to hoho............ Dziś nawet ratowałam moją przyjaciółkę, nie mogła wyjść z samochodu, popłakała na moim stole do masaże a jutro będzie jak nowa. Buziaczki uciekam.
.
Nie dość,źe nogę mam do naprawy to jeszcze kręgi szyjne nadają się pod nóż

Ale zajrzysz jeszcze?
Madzenka 00:25, 30 gru 2012

Martek napisał(a)
Madżenko
Wspaniałej zabawy sylwestrowej i jeszcze fantastycznego Nowego Roku 2013

Martuś a co Ty pierwsza z życzeniami już dzisiaj biegasz???
Dziekuję ale wpadnę do Ciebie 31.12 z szampanem
Mala_Mi 00:31, 30 gru 2012

Madżenko trzymaj kciuki ... jutro wielki dzień

magnolie sliczne ... Iza ...
Zeta 00:31, 30 gru 2012

Marzena2007 napisał(a)

A twój dom mnie fascynuje ja kocham hufhaus niewiem czy wiesz jakie to .....moje marzenie niespełnione bo wszyscy mi pukali w głowę, że nie pasuje do dzialki hmmm .....i teraz jak widzę Twój no to przecież widzę , że pasuje jak ulał.

Wiem wiem jaki jest hufhaus ja zanim wybudowałam dom tomy niemieckich gazet kupowalam a hufhaus to prawdziwy rarytas na tym rynku Myślisz, ze moje przeszklenia skąd się wzięły ? A w polskich katalogach w 2007 roku same dziwne architektoniczne pomysły królowały.
Nawet teraz gdy otwieram kolejne nowe wydanie Hauser (wszystkim polecam, cena straszna) to przestaję oddychac aż cale wydanie obejrzę

Mój dom nie pasuje do działki i pola za płotem w ogóle..... Tyle tylko, że za kilka lat wkoło same domy jednorodzinne będą, więc się tym nie przejmowalam
Gdybym miala tak pięknie połozoną działkę jak ty to na 100% bym sobie parterowy rozłożysty dom wybudowala. Masz piekny dom i ogród i nie narzekaj. Ogród zapiera dech w piersiach a ilość hektarów jest taka, ze jak ci się znudzi to sobie drugi dom postawisz może chociaż letni jak Irenka z Miłkowa

No mamy takie same pasje widzę hehe to fajnie .....a jeśli chodzi o budowę to wiesz już sobie obiecałam, że nawet budy dla psa nie postawie. Mam już takie schizy po budowie domu....że wrogom nie życzę. A i przeszklenia były dla mnie priorytetem tak jak i u Ciebie.mam olbrzymie okna i kupę mycia zresztą na własne życzenie. Hmm masz racje nie narzekam kocham swój dom i swoją działkę tu odpoczywam i tu nabieram sił do życia.
Madzenka 01:20, 30 gru 2012

asc napisał(a)
Madżenko trzymaj kciuki ... jutro wielki dzień

magnolie sliczne ... Iza ...

Trzymam kciuki qurcze nic nie zrobię z tymi zaciśniętymi piąstkam