Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

gierczusia 15:42, 02 mar 2013

Mammmma mia .. Madzen , ależ Ty prujesz ... Nadganiam i nadganiam i zawsze z tylu .. buziaki ... Jeszcze raz dzięki za gratulacje
gierczusia 15:45, 02 mar 2013

Jak kuknęłam na Twoje ogrodowe fotki , to mnie naszła taka refleksja... Kurczę , wszystkie nasze ogrody , te małe i te całkiem wielkie , które stale ewoluują ku wymarzonemu ideałowi są młode... A wiesz co to będzie za szał , jak już będą dojrzałe ..aaaaa
gierczusia 15:51, 02 mar 2013

To cooo ?? Topsin mówisz ?? A ja myślałam ,że promanal .. Dobra , topsin ...
Edi00 16:59, 02 mar 2013

Chciałabym, żeby mój ogród wyglądał tak jak ten Twój niby szarobury...
Piękny jest z tymi trawami nie ścinaj ich jeszcze
Dziekuję z azdjęcia poglądowe graba- przydały się, bo ostatecznie przekonałam się do żywopłotu z niego
I za przepis na sałatkę dziękuję- podglądnęłam u Ani ASC, wieczorem zrobię i powiem jak wyszła
JulkAd 17:08, 02 mar 2013

Macham, ale pisać dużo nie będę, bo cięciem jabłoni i migreną zmęczona jestem
Mala_Mi 17:11, 02 mar 2013

Ja sałatkę zrobię jednak jutro
Nie mam siły nawet pisać.. zapytam sie tylko, czy na topsin nie jest jeszcze za zimno, w nocy jest u nas na minusie
Mala_Mi 17:16, 02 mar 2013

Zapomniałam donieść, że u Hanusi w Koszalinie też są krokusy..kwitnące.. zapisuj
Madzenka 17:23, 02 mar 2013

Dziękuję odwiedzającym nie było topsinu bo mocno u nas wieje mimo pieknego słońca.
Zresztą nie było czasu bo mialam dzisiaj świetnych gości Anitę (enya) oraz Anię Studio z Żonami

Madzenka 17:34, 02 mar 2013

ewa004 napisał(a)
Marzenko ty się ze mnie nie nabijaj powojniki mam pierwszy rok
Stronka która mi podrzuciłaś ładuje się już 10 min.i chyba nici z tego ,poszukam innej

A to dziwne z tą stroną, u mie się szybko otwiera? Nie nabijam się tylko do ziemi to byłoby zbyt radykalnie ale przynajmniej wzmocniłyby system korzeniowy

Gardenarium napisał(a)
Wpadam zobaczyć czy coś tam więcej tniesz popatrzona na mojego buka

Danusiu krzyżowałam buka ale jutro do poprawki...

kraania napisał(a)
Przyszłam zobaczyć co tam w ogrodzie robisz Marzenko

Gości podejmowałam

butterfly napisał(a)
O, Marzenka już lata z Topsinem... a u mnie dziś taki wicher że nie chce się wychodzić...

Nie lata nie lata, też wichura u mnie...

Magda70 napisał(a)
Co ja słyszę...moje słoneczko do Was doszło dziś a mnie opuściło

Oj doszło pięknie było. Tylko dlaczego tak zimno?

gierczusia napisał(a)
Jak kuknęłam na Twoje ogrodowe fotki , to mnie naszła taka refleksja... Kurczę , wszystkie nasze ogrody , te małe i te całkiem wielkie , które stale ewoluują ku wymarzonemu ideałowi są młode... A wiesz co to będzie za szał , jak już będą dojrzałe ..aaaaa

Jak nasze ogrody dojrzeją to angielskie sponsowieją z zazdrosci!!!

Edi00 napisał(a)
Chciałabym, żeby mój ogród wyglądał tak jak ten Twój niby szarobury...
Piękny jest z tymi trawami nie ścinaj ich jeszcze
Dziekuję z azdjęcia poglądowe graba- przydały się, bo ostatecznie przekonałam się do żywopłotu z niego
I za przepis na sałatkę dziękuję- podglądnęłam u Ani ASC, wieczorem zrobię i powiem jak wyszła

Edi sałatka prze wiele lat sprawdzona, niezawodna i gotowa w 5 min
trawy kopiując Asc zetnę dopiero jak coś się zacznie dzić w ogrodzie bo bez nich byłoby łyso.
Pamiętaj, że aby graby szybko rosły musisz kupić 2-3 letnie sadzonki, w przeciwnym razie musisz się co najmniej rok uzbroić w cierpliwość. Mój jest trzyletni i gdybym go tak ostro ie cięła mógłby mieć i dwa metry. Ale chcę aby był gęsty a nie wysoki.
JulkAd napisał(a)
Macham, ale pisać dużo nie będę, bo cięciem jabłoni i migreną zmęczona jestem

Finka też ma migrenę a ja jestem senna to wieszczy zmianę cisnienia i wiatry...

asc napisał(a)
Ja sałatkę zrobię jednak jutro
Nie mam siły nawet pisać.. zapytam sie tylko, czy na topsin nie jest jeszcze za zimno, w nocy jest u nas na minusie

Było za zimno i zbyt wietrznie. Biegne zaraz do Hani
Madzenka 17:34, 02 mar 2013

Konstancja30 napisał(a)
ciofam ... ciofam i co mam

zinterpretowałam na korzyść grabów ... i w domniemaniu na wąską kibić piszącej ...

Córko marnotrawna nie fiesz nawet jak tęskniłam! O skrótach nie wspomnę!!