Jak kuknęłam na Twoje ogrodowe fotki , to mnie naszła taka refleksja... Kurczę , wszystkie nasze ogrody , te małe i te całkiem wielkie , które stale ewoluują ku wymarzonemu ideałowi są młode... A wiesz co to będzie za szał , jak już będą dojrzałe ..aaaaa
Chciałabym, żeby mój ogród wyglądał tak jak ten Twój niby szarobury...
Piękny jest z tymi trawami nie ścinaj ich jeszcze
Dziekuję z azdjęcia poglądowe graba- przydały się, bo ostatecznie przekonałam się do żywopłotu z niego
I za przepis na sałatkę dziękuję- podglądnęłam u Ani ASC, wieczorem zrobię i powiem jak wyszła
Dziękuję odwiedzającym nie było topsinu bo mocno u nas wieje mimo pieknego słońca.
Zresztą nie było czasu bo mialam dzisiaj świetnych gości Anitę (enya) oraz Anię Studio z Żonami
A to dziwne z tą stroną, u mie się szybko otwiera? Nie nabijam się tylko do ziemi to byłoby zbyt radykalnie ale przynajmniej wzmocniłyby system korzeniowy
Danusiu krzyżowałam buka ale jutro do poprawki...
Gości podejmowałam
Nie lata nie lata, też wichura u mnie...
Oj doszło pięknie było. Tylko dlaczego tak zimno?
Jak nasze ogrody dojrzeją to angielskie sponsowieją z zazdrosci!!!
Edi sałatka prze wiele lat sprawdzona, niezawodna i gotowa w 5 min
trawy kopiując Asc zetnę dopiero jak coś się zacznie dzić w ogrodzie bo bez nich byłoby łyso.
Pamiętaj, że aby graby szybko rosły musisz kupić 2-3 letnie sadzonki, w przeciwnym razie musisz się co najmniej rok uzbroić w cierpliwość. Mój jest trzyletni i gdybym go tak ostro ie cięła mógłby mieć i dwa metry. Ale chcę aby był gęsty a nie wysoki.
Finka też ma migrenę a ja jestem senna to wieszczy zmianę cisnienia i wiatry...
Było za zimno i zbyt wietrznie. Biegne zaraz do Hani