Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 22:00, 22 kwi 2013

bociek napisał(a)

tabletki na recepte, a lekarz daleko, ma dlugie terminy i gryzie.

hmmm to trudno.... kup chociaż krem z acyklovirem....
Madzenka 22:01, 22 kwi 2013

asc napisał(a)
Wycofuję się.. wiosna u Ciebie bardziej rozwinięta.... i dojrzała....

Zaraz sprawdzę u Ciebie
ana_art 22:02, 22 kwi 2013

bociek napisał(a)

tabletki na recepte, a lekarz daleko, ma dlugie terminy i gryzie.

o czyżbyś do mojego lekarza chodziła???? poszłam ostatnio po skierowanie na prześiwtlenie kolan, Pani doktor powiedziałaże jest nie potrzebne, mam ograniczyć chodzenie i ból przejdzie na słowo o tabletkach które mi Madżenka poleciła wywaliła galy jak denka od słoików. z takim wyżutem, że niby czemu przychądze i żadam leków przecież to ona jest lekarzem....a w tym tygodniu nie miałam jak iść by pokazać moje zmyslowe usta
Madzenka 22:02, 22 kwi 2013

ana_art napisał(a)
a zbliżonko młodych listków grabowych posiadasz???? uwielbiam takie młodziutkie, zielone i pozwijane, próbujące uwolnić się
świruję!

Aniu jeszcze słabo pączkują... bardziej te za 1 z ł z allegro sadzone rok temu niż stare 3 latki.... ale za chwilę dadzą do vivatu, poczekaj dwa-trzy dni

Madzenka 22:04, 22 kwi 2013

Konstancja30 napisał(a)
no to nie fiem ... ale u mnie w tym samym miejscu takie suche co roku ...

Powiem ci, ze w sezonie niemal nie widac różnicy....dopiero wiosną.....
Madzenka 22:06, 22 kwi 2013

ana_art napisał(a)

o czyżbyś do mojego lekarza chodziła???? poszłam ostatnio po skierowanie na prześiwtlenie kolan, Pani doktor powiedziałaże jest nie potrzebne, mam ograniczyć chodzenie i ból przejdzie na słowo o tabletkach które mi Madżenka poleciła wywaliła galy jak denka od słoików. z takim wyżutem, że niby czemu przychądze i żadam leków przecież to ona jest lekarzem....a w tym tygodniu nie miałam jak iść by pokazać moje zmyslowe usta

Pewnie nigdy o powikłaniach opryszczki nie słyszała... np całej jamie ustnej w bąblach.....

Dla pocieszenia dodam, ze wczoraj po raz pierwszy od wypadku byłam na tenisie. Lajtowo grałam, niemal stałam w miejscu a kolanko puchnie i boli...
agniecha973 22:07, 22 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Między horti ogrodowymi a bukietowymi miało być hostowisko..... ale nic nie kupiłam .... muszę po centrach ogrodowych pobiegać....

Miałaś do Karpacza na hosty się wybrać. Czekam na sygnał kiedy, to może też podjadę.

Edit: Zapatrzyłam się na magnolie, szafirki i narcyza i zapomniałam dodać, że strasznie ładnie się u Ciebie robi, co wejdę to coś nowego rozkwita. Wczoraj kępy ciemierników widziałam, a już dziś wisienki pękają. Ładnie, łądnie.
Konstancja30 22:08, 22 kwi 2013

ana_art napisał(a)

o czyżbyś do mojego lekarza chodziła???? poszłam ostatnio po skierowanie na prześiwtlenie kolan, Pani doktor powiedziałaże jest nie potrzebne, mam ograniczyć chodzenie i ból przejdzie (...)

no i to jest jakiś sposób ... jeżeli w spoczynku nie bolą ... tylko po to te kilka lat studiować !!! ... miałaby kobieta litość dla siebie ... zamiast mieć respekt dla "nieistniejących" limitów badań ... nerwancja czowieka ogarnia ... ja jeszcze rozumiem gdy reklamując obuwie słyszę, że "pewnie chodziła pani w deszcz" ... w butach znaczy, ze chodziłam w ten deszcz ... bo w butach siem nie chodzi w deszcz ... a jak mnie deszcz złapał w tych butach co się w nich po mokrym nie chodzi to powinnam zdjąć i na bosaka nucąc deszczową piosenkę pobiec dalej ... ... no ale żeby lekarz ... człowiek inteligentny poniekąd ... ehhhhhhhhhh

no ale i tak mamy szczęście ... kilka epok wstecz i by obcięli ... a tak to tylko masz nie używać ...
Madziarzeszow 22:09, 22 kwi 2013

Pozdrawiam
finka 22:16, 22 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Kihu shidare przygotowuje się. To będzie pierwszy mam nadzieję obfity sezon moich wisienek

U mnie już kwitnie Amanogawa i nie tylko ! Piękna Magnolia (gwiaździsta) W Narcyzach się zakochasz, o ile już to nie nastąpiło

U mnie full pracy, nie tylko w ogrodzie , na szkółce i w punkcie sprzedaży. Posadzona pierwsza wielka dostawa sadzonek. Całe mnóstwo bylin. Praca nad sklepem internetowym (maj) Komputer, głowa i dyski zewnętrzne wariują, jeden laptop już wylądował w serwisie, podobnie jak auto, a pojechałam tylko na diagnostykę, a tu całe zawieszenie w "zawieszeniu" i "oj , jak Pani tu do nas dojechała ?" Nie da się już wrócić, rzec im mało, że codziennie robił swoje kilometry i jeździł, pewnie do pierwszej dziury. Więc chwilowo zacumowana w domu, giełda dopiero w poniedziałek. A tu dostawa goni dostawę. Za tydzień już balkonówka cały tunel surfinie pelaśki, euphorbie, lobularie, Vertigo, superbells, ipomea i inne takie z Plantpolu.

jestem Marzenko na bierząco, bo w trakcie pracy przeskakuję do innych okien i podglądam moje "odchaczone" ogrody Pozdrawiam wiosennie.