Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Pola 07:09, 23 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ha w nad ranem +10
Oj wszystko wybuchnie na weekend Oby wisienki zdązyły bo o magnolie się nie obawiam, z dnia na dzien coraz więcej pąków się pokazuje

Marzenko miłego dnia życzę....
kwiatholandii 07:16, 23 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Kochana o 7:05 to ja już 5 km od domu w drodze do pracy jestem

Woda już się automatycznie lała Trawniczek po sobotnim koszeniu rosnie jak na drożdżach

Wiem wiem zawsze po szustej Cię tu widzę

Fajnie z tym nawodnieniem co? My tez jesteśby bardzo zadowoleni
Edi00 07:17, 23 kwi 2013

Madżenko gonie i gonię Twój watek i ledwo go dogoniłam Byłam na chwilke też wczoraj, ale nie miałam siły na wpis...u mnie rewolucje ogrodowe Edyty, czyli bajzel na całego A u Ciebie...marzenie...ty sie denerwujesz na swój ogród a wszyscy inni go podziwiają...Ja też Buziam i miłego dnia zyczę
BEATA_S 08:44, 23 kwi 2013

Madżenko bardzo dziękuję za info o donicach
ewa004 08:48, 23 kwi 2013

Marzenko buziam i miłego dnia życzę

Moja Magnolia też obsypana pąkami ,mam nadzieję że zakwitnie ,jest mała wiec w razie czego zawsze mogę ją okryć na noc .
Syla 09:09, 23 kwi 2013

Najbardziej drażnią mnie żurawki citronella i lime marmalade , choć te zdecydowanie mniej bo się szybko regenerują .... Citronella jest najładniejsza w zdecydowanym cieniu bo na innym stanowisku u mnie sobie nie radzi ..... Marzena , cały czas podziwiam Twój ogród i te graby na tyłach fantastycznie przemyślane .... Chciałam podzielić żurawki na mniejsze sadzonki i odmłodzić nasadzenia ale mi się zwyczajnie nie chce a majówkę mam zerezerwowaną na przyjemności
Evchen 10:47, 23 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ewa poczekaj, jeśli nowe źródło będzie ok to polecę Pana. Czwartek się okaże....

o... to cudnie! na graby warto znaleźć miejsce
Madżen, w jakiej odległości masz posadzone brzozy?... Cis mi "wypadł" i zwolniło się miejsce..

Pooglądałam Twój ogród i stwierdzam, że mój do totalnej przeróbki... zafsze tak mam, jak od Ciebie "wychodzę" Cud miód i orzeszki - z karmelową posypką

Madzenka 19:15, 23 kwi 2013

Evchen napisał(a)

o... to cudnie! na graby warto znaleźć miejsce
Madżen, w jakiej odległości masz posadzone brzozy?... Cis mi "wypadł" i zwolniło się miejsce..

Pooglądałam Twój ogród i stwierdzam, że mój do totalnej przeróbki... zafsze tak mam, jak od Ciebie "wychodzę" Cud miód i orzeszki - z karmelową posypką

Brzozy mam posadzone co 4 metry.
Dzięki Ev za pochwały. Ja juz stopniowo zaczynam cieszyć się ogrodem i odpoczywać
Madzenka 19:17, 23 kwi 2013

Syla napisał(a)
Najbardziej drażnią mnie żurawki citronella i lime marmalade , choć te zdecydowanie mniej bo się szybko regenerują .... Citronella jest najładniejsza w zdecydowanym cieniu bo na innym stanowisku u mnie sobie nie radzi ..... Marzena , cały czas podziwiam Twój ogród i te graby na tyłach fantastycznie przemyślane .... Chciałam podzielić żurawki na mniejsze sadzonki i odmłodzić nasadzenia ale mi się zwyczajnie nie chce a majówkę mam zerezerwowaną na przyjemności

Mnie teź drażnią te roślinki, chyba ograniczę ich ilość. Corocznie wyżerają je robale, po zimie brzydkie....
Ja też w weekend majowy odpoczywam Nie będzie pracy w ogrodzie. TRZA ŹYĆ jak mówią górale
Madzenka 19:17, 23 kwi 2013

ewa004 napisał(a)
Marzenko buziam i miłego dnia życzę

Moja Magnolia też obsypana pąkami ,mam nadzieję że zakwitnie ,jest mała wiec w razie czego zawsze mogę ją okryć na noc .

Nie zapowiadają przymrozków, będzie dobrze