Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Anabell 23:18, 24 maj 2013

Marzenko! i tak nie nadrobię stron.
Kalinki przemawiają do mnie bym takie kupiła, jaka ich nazwa. Mam gdzie sadzić.
Wczoraj kupiłam koralową. Jest nadzieja że za trzy lata u mnie będzie efekt.nowej rabaty.

gierczusia 23:37, 24 maj 2013

Wieloszka napisał(a)

Gierczusiu, to kłosówka miękka - holcus mollis, a molinia to inaczej trzęślica - ot takie łamigłówki językowe Nazwa nieważna, ważne że Ci się podoba I mi też się podoba

Aga ... Dzięki ...
Madzenka 04:51, 25 maj 2013

WItam wszystkich, macham i buziam
Dzisiaj pracuję od rana... więc nie odpowiem dokładnie na wszystkie pytania, postaram się wieczorem...
Lubię oglądać metamorfozy u siebie i innych bo to bardzo mnie motywuje do dalszych zmian Zatem obiecuję więcej. Jeśli pogoda się poprawi zrobię zdjęcia z góry. Na razie nie ma szans....

lawendy nie udało mi się zidentyfikować - dokładnej nazwy... ogrodnik który mówił o wąsko- i szerokolistnej twierdzi, ze tej drugiej mu teraz nie dostarczają....
Graby na tyłach - będą cięte w stożki - kiedyś zobaczyłam takie w ogrodzie światowego florysty i się zakochałam... Stożek to taka bryła, która u podstawy ma koło a przekrój stanowi trójkąt

Kłosówka miękka - fajnie wyglądała u Domi podsadzona wiosną szafirkami. Myślę jakie inne kwiatki można w nią wepchnąć. Można ją utrzymać w ryzach dzięki systematycznemu cięciu. Grupę Wrocławska zapraszam po sadzonki, mogę z tego mojego małego kawałeczka założyć plantację...

Ania ASC ma rację..... za trzy lata będziemy ciąć, wykopywać, rozdawać Zapraszam wtedy
Gabrysia_ 07:23, 25 maj 2013

Marzenko...długo mnie nie było i nie nadrobie czytania,ale pismo obrazkowe owszem
Niesamowite zmiany po roku zaszły,więc sama się do siebie uśmiecham,że i u mnie też tak może będzie
Pięknie!
Lena 07:47, 25 maj 2013

Marzenka ...ogród czaruje a Ty przyjmij gratulacje za spektakularny efekt w krótkim czasie
Pięknie
polichlorek 07:55, 25 maj 2013

Syla napisał(a)
Dziewczyny o kłosówce a ja o karmniku Marzenko Tobie się tak pięknie przyjął w chodniku a ja u siebie musiałam wymienić bo dużo wypadło po zimie .....Teraz mam dwa kolory ....

a karmnik sadziłyście z gotowych sadzonek? czy z nasion? bo mój też po zimie bardzo się przerzedził...i nie wiem co robić.. macierzanka lepiej się trzyma, ale karmnik ładniejszy! co radzicie, Ekspertki??
Bogdzia 08:50, 25 maj 2013

Marzenko czy u Ciebie to samo dzis co u mnie wczoraj????????????????????????Trzymam kciuki.
Margarete 09:45, 25 maj 2013

Ojej Madżenko, czyżbys i ty stała sie moja kolejna po Bożence i Danusi "znajomą z telewizji".... ?!?!
Jesli tak to cieszyłabym sie razem z Tobą, byłabym dumna z Ciebie jak my wszyscy tu zaglądający do ciebie. Twój ogród tez zasługuej jak najbardziej na rozpropagowanie poprzez taką audycję z Mają. Pozdrawiam i trzymam kciuki ! Czekam na relację........

KasiaWB 10:13, 25 maj 2013

u lalalalala właśnie u Bogdzi wyczytałam no to czekam na relację wieczorną Pozdrawiam
polichlorek 10:27, 25 maj 2013

Marzenko czy ty stajesz się gwiazda TVP?? Czy to Ciebie widziałam w Zgorzelcu?