Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród ogrodniczki

Ogród ogrodniczki

Zielona 16:55, 13 lis 2013

beta napisał(a)
poczytałam dyskusję o renowacji drewnianych mebli....i eis napaliłam...tez mam stolik w pokoju dziennym i nie bardzo wiem jak się za niego zabrać...ale ten pomysł z pastowaniem drewna bardzo mi się podoba

i znalazłam coś o tym kolorze

http://www.decoratorium.pl/kolory-2/taupe/
pozdr...i wpadnę później na kolejną lekcję

Uwielbiam ten kolor Mam takie zasłony, ściany, świece i zapewniam, że to nie jest kolor szary, ani brązowy, ani beżowy, ani oliwkowy To po prostu taupe Wiecie, z czym go porównuję, kiedy tlumaczę Mężowi? Z rozgotowanymi grzybami Nawet pieczarki podsmażane są blisko... Haha.
beta 18:30, 13 lis 2013

Zielona napisał(a)

Uwielbiam ten kolor Mam takie zasłony, ściany, świece i zapewniam, że to nie jest kolor szary, ani brązowy, ani beżowy, ani oliwkowy To po prostu taupe Wiecie, z czym go porównuję, kiedy tlumaczę Mężowi? Z rozgotowanymi grzybami Nawet pieczarki podsmażane są blisko... Haha.

...rozgotowane grzyby

teraz tak sobie pomyślałam, że mam podobny kolor w sypialni...i że mam go trzy lata i wcale a wcale mi się nie nudzi...fajnie wygląda w zestawieniu z niebieskim...kolor nazywał sie chyba kaszmir...

w każdym razie ciekawa jestem efektów u Basiu
ewa004 18:37, 13 lis 2013

Basieńko widzę że już masz fachową pomoc
Ja się kochana na tym nie znam ,nigdy nic nie odnawiałam ,podziwiam za odwagę że chcesz się sama za to zabrać
Właśnie myślałam że był ktoś na forum kto takie rzeczy robił ,ale już mi Sebek przypomniał że to Ana .
Ale widzę że Marta już Co profesjonalnych porad udzieliła
Powodzenia ,mam nadzieję że efekty pokażesz
malgorzata_s... 18:43, 13 lis 2013

Ale tu ruch w interesie Pomoc nadeszła jak widzę
BarbaraM 08:12, 14 lis 2013

Tak,pomoc nadeszła.
Bo u mnie jak się nic nie dzieje to dosłownie NIC,ale jak już sobie coś zaplanuję to się DZIEJE !!!
BarbaraM 08:13, 14 lis 2013

Efekty pokażę,oczywiście.

Na razie - po kolei,bo się ściany robią

A żeby nie być gołosłownym wklejam kilka zdjęć salonu wczoraj pierwszy raz pomalowanego.

A to są te drzwi do odnowienia.

I jeszcze umyśliłam sobie że komodę sama odnowię.

BarbaraM 08:27, 14 lis 2013

Zielona napisał(a)

Przepiękny kolor.
Taki ciepły i elegancki.

Ja u siebie w pokoju zaplanowałam kolor zielonopodobny.
Dokładna nazwa: "zapach mchu"

Sądzę że też będzie pięknie wyglądał z moimi starociami.

Popatrzyłam na stronę gdzie jest opisany ten kolor taupe i sa tam fajne inspiracje które mi bardzo,bardzo pasują.
Wypatrzyłam też zielenie w salonie.
Prześliczne.
Zielona 08:57, 14 lis 2013

BarbaraM napisał(a)

Przepiękny kolor.
Taki ciepły i elegancki.

Ja u siebie w pokoju zaplanowałam kolor zielonopodobny.
Dokładna nazwa: "zapach mchu"

Sądzę że też będzie pięknie wyglądał z moimi starociami.

Popatrzyłam na stronę gdzie jest opisany ten kolor taupe i sa tam fajne inspiracje które mi bardzo,bardzo pasują.
Wypatrzyłam też zielenie w salonie.
Prześliczne.

Stronka Decoratorium jest prowadzona przez Dziewczynę, która kiedyś prowadziła watek na forum murator. Miała tam nick Darcy i zawsze zbierała świetne inspiracje. Na Jej stronie znajdziesz fajne, pogrupowane tematycznie przykłady. Warto poczytać. Jeśli się nie mylę, na samym początku bloga są opisy łączenia kolorów. Przydadzą Ci się na początku tworzenia wnętrz

A komoda jest doskonała! Przepiękne pilastry ma! Będzie świetnie wyglądała w kolonialnym salonie

Obejrzałam drzwi - czy one na pewno są z litego drewna pod tą farbą???
beta 09:08, 14 lis 2013

musiałam sie wyedukować co to PILASTRY...Marta nie ma litości

ale komoda śliczna...troszkę się pewnie przy niej namęczysz, ale efekt będzie super....ten kolor zapach mchu widziałam i bardzo mi się podoba...myślę że będzie idealny do tego stylu, który chcesz stworzyć....a stronkę Dekoratorium i ja odwiedzę...oj coś czuję, że pokój gościnny pójdzie pod pędzel
Zielona 09:19, 14 lis 2013

beta napisał(a)
musiałam sie wyedukować co to PILASTRY...Marta nie ma litości

ale komoda śliczna...troszkę się pewnie przy niej namęczysz, ale efekt będzie super....ten kolor zapach mchu widziałam i bardzo mi się podoba...myślę że będzie idealny do tego stylu, który chcesz stworzyć....a stronkę Dekoratorium i ja odwiedzę...oj coś czuję, że pokój gościnny pójdzie pod pędzel

Haha! Wybacz, Beta... To, co dla mnie oczywiste, rzeczywiście nie musi być jasne dla każdego. Ale widzę, że doktor Gugel pomógł Pilastry w meblach to takie dodatkowe filarki stanowiące ramę dla mebla. Mają dzisiaj przede wszystkim funkcję ozdobną, choć dawniej stanowiły element konstrukcyjny, wzmacniający. Gdybyś szukała jakichś konkretnych pomysłów na wnętrza - pisz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies