Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

bociek 20:13, 16 maj 2012

Aniu, cudny ten powojnik, pieknie sie rozrosl
A co do serduszki to pierwszy raz widze taki okaz, gratuluje. Tak pieknie Ci wszystko rosnie.
AniaDS 20:27, 16 maj 2012

monteverde napisał(a)
Pszczółko pokaże białą serduszkę z mojego starego ogrodu zdjęcie z tamtego roku miała jakieś 5 lat hodowana w warunkach ostrych często bez podlewania tyle tylko co deszcz popadał., bo mnie tam często nie ma.Jest duża rozkłada się ja bym czekała, no i zależy jak mocno ją ma być widać?

No.. aż się uśliniłam
barbara_kraj... 20:47, 16 maj 2012

AniaDS napisał(a)

Pszczółko pokaże białą serduszkę z mojego starego ogrodu zdjęcie z tamtego roku miała jakieś 5 lat hodowana w warunkach ostrych często bez podlewania tyle tylko co deszcz popadał., bo mnie tam często nie ma.Jest duża rozkłada się ja bym czekała, no i zależy jak mocno ją ma być widać?

No.. aż się uśliniłam

Ja też!
U Ani Monte wszystko samo rośnie, glebę ma żyzną, w wodę zasobną to i efekt jest!!!
monteverde 23:06, 16 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ja ją posadziłam punktowo, żeby potem liście funkii ją przykryły, jak już będzie niknąć (bo zauważyłam, że w czerwcu znika na amen). Może jeszcze dorobię trochę punktów w gęstwinie innych krzaków.

Ania, i jak tam dni krzyżowe? A tak właściwie, to kto jest patronem ogrodników?

Pszczółko trochę ich jest każdy może wybrać jaki mu się podoba tu link http://www.ogrody.orzysz.org.pl/ogrody/p_patroni.htm
monteverde 23:23, 16 maj 2012

Klamber napisał(a)
Twoja aronia taka malutka a jak ładnie kwitnie, moja to już gigant, owoców to chyba będzie dużo bo przymrozków nie było, to sobie pohula. Twoje powojniki Aniu są piękne tę ciemne kwiaty robią wrażenie, ja mam jednego jasny prawie biały i dwa malutkie dostałem z wymiany, ciekawe co z nich wyrośnie. A Ty ile masz powojników? Kurcze jestem ostatnio taki padnięty że po 10 muszę iść spać, mam dużo pracy i muszę rano wstawać, chyba nie poszalejesz w ogródku u mnie leje. Bywaj

Robert, w innym ogrodzie 15 lat temu miałam 2 krzaczory aronii pięknie owocowały, nawet trochę zostawialiśmy jednemu ptaszkowi, nie wiem jak się nazywał, ale zima zawsze przylatywał na jej owoce a tutaj posadziłam w tamtym roku 1 krzaczek na wiosnę ,zakwitł i nawet miał 2 grona owocków Robert żeby Ciebie nie dołować napiszę,że w tym ogrodzie mam jakieś 15, ostatni nabyty to Powojnik alpejski Stolwijk Gold, a w starym ogrodzie mam: wymienię bo mniej odmian:Błękitny Anioł, Alba Luxuriance, Yuki-no-yoso'oi, Summer Slow, Anna Patricia Fredwall u mnie padało w nocy spokojnie, fajnie bo podlało roślinki, bye
aldonaz 23:36, 16 maj 2012

Witaj Ania, dawno obiecany hiacynt. Pozdrawiam

monteverde 23:55, 16 maj 2012

Dzięki wszystkim za odwiedziny

dzisiaj było chłodno, cała noc padał deszcz ładnie wszystko podlał, popieliłam w szklarence, a po południu pieliłam pod krzakami,malin, porzeczek, agrestu i tak zleciał dzień, aha i ładowałam mieczyki do doniczek z ziemią siedząc w folii co by było cieplej
Rano wyjrzalam przez okno żeby zobaczyć czy można wyjść na ogród i przy okazji zrobilam zdjęcie czerwonej serduszki z okna aby pokazać zainteresowanym i przy okazji dzikiej kotce psotce, która codziennie odwiedza mój ogród w celach higienicznych, paskuda
po prawej serduszka, a tu zdjęcie drugiej pod domkiem ogrodnika obydwie spore no to dalsza część wiejskiego ogródka, zdjęcia robiłam z okna na górze na końcu po prawej część doniczek już czeka na wkopanie, folia jeszcze zamknięta bo było wcześnie i zimno a wkoło place ziemi czekają na ogórki dynie, cukinie, dalie i inne ciepłolubne roślinki rozwija się Nowa Zembla i Helsinki
monteverde 23:57, 16 maj 2012

aldonaz napisał(a)
Witaj Ania, dawno obiecany hiacynt. Pozdrawiam

Aldonko ślicznie dziękuję i cieszę się,że rozwiązałaś problemśliczny Harlem
barbara_kraj... 00:09, 17 maj 2012

monteverde napisał(a)
Dzięki wszystkim za odwiedziny (...)

po prawej serduszka, a tu zdjęcie drugiej pod domkiem ogrodnika obydwie spore

no to dalsza część wiejskiego ogródka, zdjęcia robiłam z okna na górze

na końcu po prawej część doniczek już czeka na wkopanie, folia jeszcze zamknięta bo było wcześnie i zimno a wkoło place ziemi czekają na ogórki dynie, cukinie, dalie i inne ciepłolubne roślinki

Nie ma to jak zdjęcia z lotu ptaka. Wszystko widać jak na dłoni!!!
Pięknie, schludnie, elegancko!
monteverde 00:23, 17 maj 2012

Rozwija się pierwiosnek Viala oregano i żurawki azalie kwitną i czekają na wywózkę do starego ogrodu słowik odśpiewuje swoje nocne trele a ja idę u Was trochę pobuszować