Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

monteverde 23:31, 23 maj 2012

Tak Aniu grudnik ja myślę,że nie będzie
Klamber 00:07, 24 maj 2012

Witaj Aniu, chodziło mi o opuncję, czy jeszcze Cię nie po kuła?
Do mnie zimno jeszcze nie dotarło.
monteverde 00:19, 24 maj 2012

Klamber napisał(a)
Witaj Aniu, chodziło mi o opuncję, czy jeszcze Cię nie po kuła?
Do mnie zimno jeszcze nie dotarło.

Nie Robert nie pokłuła mnie, dostałam ja w Tamtym roku od Ali 6 sztuk, 2 wypadły 4 przeżyły i maja przyrosty a do mnie deszcz nie dotarł i jutro też ma go nie być
Mala_Mi 06:43, 24 maj 2012

Mazus - dobrze zimuje?
Nawrot - też taki kupiłam i o dziwo przetrwał zimę, ale lekko okryłam, bo piszą, ze u nas może przemarzać...
Grudniki w domu też zakwitły......
Opuncja- rzecz straszna w ogrodzie, najchętniej bym się tego pozbyła, a z drugiej strony każdy sie dziwi na widok kaktusa...... rośnie jak szalony, kłuje jak diabli...a igły nie do wyjęcia bo ich nie widać.... ja swoje trzymam na lekkim wzniesieniu i okrywam podwójną agro...żadnych szybek... nic nie wydadło do tej pory..... to jest kolczasty chwast.
Wiciokrzew u mnie jeszcze nie kwitnie, ale mam Serotinę...
I masz dużo pieknych roślin.... piękna lektura z rana....
Sorki, że haotycznie, ale to taka krótka i przyjemna przerwa na początek dnia..... czyli poczytać ogrodowisko i obejrzeć ładne kwiatuchy I rudzika też wypatrzyłam I pomidory masz już wypasione. A u mnie z dnia na dzień na liściach sie porobiły takie złote plamy???? Grzyb, czy jak pojechałam do Bogdzi to mój M coś nie tak zagospodarował wodą (przelał, przesuszył) i pomidory się zestresowały???? Nie mam czasu pytać wuja Googla..... trudno co będzie to będzie..
BEATA_S 07:25, 24 maj 2012

Dzień dobry Aniu! Przybiegłam poinformować,że oregano ma się coraz lepiej ( zaraz po posadzeniu klapło) i już niebawem będzie gotowe do sesji foto Tojeść radzi sobie od początku b. dobrze Miłego dnia
Ana 07:39, 24 maj 2012

Aniu do mnie deszcz też niestety nie dotarł (a tak się chmurzyło wieczorem), więc zaraz chyba zacznę podlewanie (nie wiem czy nie za późno, bo już słońce grzeje...)

Mogę się podpytać? Na jednej róży znalazłam kilka (dosłownie) mszyc, M je "unicestwil", ale chciałabym zrobić oprysk eko (z octu, wody i Ludwika). Mam pryskać tylko tę różę? Czy wszystko dookoła? I kiedy, wieczorem?
Klamber 09:18, 24 maj 2012

ASC- napisała
Pomidory masz już wypasione. A u mnie z dnia na dzień na liściach sie porobiły takie złote plamy???? Grzyb, czy jak pojechałam do Bogdzi to mój M coś nie tak zagospodarował wodą (przelał, przesuszył) i pomidory się zestresowały???? Nie mam czasu pytać wuja Googla..... trudno co będzie to będzie..
Prędzej pomoże Ci ciocia Ania, niż wujek google.
U mnie trochę chłodniej ale pogoda super, patrzyłem w pogodę to ma się znacznie ochłodzić nawet do 15
hanka_andrus 09:26, 24 maj 2012

U mnie już się ochłodziło.
Ana 11:01, 24 maj 2012

u mnie też Niby jest słoneczko ale bardzo zimny wiatr do tego
Elfik 17:37, 24 maj 2012

Aniu, jakie masz cudne, dorodne białe łubiny!!! Przykuły moja uwagę, bo z moich popikowanych w ub. roku został jeden..., a jego wielkość obecnie nie przekracza 5 cm ... Jestem też zdumiona, bo miałam kilka kęp słoneczniczka szorstkiego - i nie ma! Ja się już nie mogę połapać, o co tej zimie chodziło.......
Zdrowa jesteś? Pozdrawiam!