Basiu oczywiście, tylko w tej chwili nie ma zagrożenia grzybowego więc nie ma takiej potrzeby, nasiona przed wysiewem zaprawiałam przeciw grzybowi jak zauważysz niepokojące objawy wtedy pryskaj 3 dni po kolei 0,5% mlekiem , najlepsze od gospodarza
jak zauważysz niepokojące objawy wtedy pryskaj 3 dni po kolei 0,5% mlekiem , najlepsze od gospodarza
Aniu, dzięki za wujaśnienie. Problem będzie z tym krowim mlekiem.... w mojej gminie jest ponoć w sąsiedniej wsi jedna krowa, ostatnia już, musze ją namierzyć Czyli takie z kartonu to bez wartości więc i oprysk bez sensu?
Tak sobie pomyślałam o profilaktycznym oprysku, bo u mojego sąsiada chwasty po pas i jeden gatunek (nie wiem co to jest, kwitnie na niebiesko, wszystko - i liscie i pędy ma w drobniutkich kolcach, korzeni sie mocno i głęboko) ma liście całe w białych plamach, pewnie jakiś mączniak. Trochę się boję, że z wiatrem mi zarodniki do szklarni przyniesie
Ale cudne ostróżki! Wczoraj sobie kupiłam nasiona i z rozczarowaniem odkryłam że są jednoroczne... a myślałam że są tylko bylinowe... róża też super I bez mszyc! U mnie oblepione, muszę pryskać... znowu...
pozdrawiam!!
Ale cudne ostróżki! Wczoraj sobie kupiłam nasiona i z rozczarowaniem odkryłam że są jednoroczne... a myślałam że są tylko bylinowe... róża też super I bez mszyc! U mnie oblepione, muszę pryskać... znowu...
pozdrawiam!!
Karolcia ale jednoroczne też bardzo ładne tylko o wiele niższe a Ty się nie baw w wysiewanie, bo nie warto lepiej kup sobie sadzonkę i potem same Ci się wysieją i będziesz miała więcej ja też tak robię masz tu link i tam do wyboru do koloruhttp://www.fuchsiahybrida.pl/rozwin/ostrozki_delphinium