Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

Klamber 10:19, 24 cze 2012

Witaj Aniu, ja szedłem spać jak Ty z ogródka przyszłaś. Ładnie rosną lilie w doniczkach idę zaraz zobaczyć czy moja następna się rozwinęła. Żurawkę taką dostałem od koleżanki na przed ostatniej wymianie. Kielisznik ładnie się prezentuje, ale na zimę trzeba go zabierać do domu? Pozdrawiam Cię Aniu.
monteverde 11:38, 24 cze 2012

Przetacznik napisał(a)
quote=monteverde napisał(a)] ?

Miły Przetaczniku, to nie lustereczko tylko kula na zakończeniu stojaka a tak wygląda w całości [img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/17/170636/original.JPG" width="640" height="480" alt="" class="forum-upload" />
monteverde 11:40, 24 cze 2012

Klamber napisał(a)
Witaj Aniu, ja szedłem spać jak Ty z ogródka przyszłaś. Ładnie rosną lilie w doniczkach idę zaraz zobaczyć czy moja następna się rozwinęła. Żurawkę taką dostałem od koleżanki na przed ostatniej wymianie. Kielisznik ładnie się prezentuje, ale na zimę trzeba go zabierać do domu? Pozdrawiam Cię Aniu.

Cześć Robert, kielisznika nie trzeba zabierać do domu, podstawę mu okrywasz, a na wiosnę wszystko aż do dołu wycinasz i ładnie odrasta
monteverde 11:44, 24 cze 2012

Evchen napisał(a)

no jakoś Basiu rośnie, ale u mnie taki galimatias, trochę tu, trochę tam już mi się nie chce zmieniać

O... przepraszam bardzo! Galimatias - jest u mnie All rights reserved
Anusia, a gdzie Ty takie tanie żurawki kupiłaś?? A te żółciutkie lilie to też nowy nabytek?.. Ślicznie!
Dziewczyny pisały wcześniej, ze powojniki nie chcą się piąć w górę. A może to powojnik płożący/okrywowy? Taki jak np ten
http://aliaodnoza.pinger.pl/m/474554

Ewa, no niech Ci będzie jak zastrzegasz prawa do niego u nas jest taka mała hurtownia, były ostatnie i sprzedali po 2 zł a lilie mam już 3 rok w tej donicy i co roku ładnie zakwitają a co do powojnika o pisałam dziewczynom,że albo bylinowy albo o długości 1.50 cm jak mój Niobe
Ewa 22:01, 24 cze 2012

monteverde napisał(a)

Aniu poradź , mój powojnik nie chce sie piąć po drabince. Przywiązywałam, a on sie zapętlił na pewnym poziomie , kotłują się tam kwiaty, a wyżej nie pójdzie

Ewo a jak się nazywa, a może to bylinowy, albo powojnik który więcej nie pójdzie jak 1.50 jak mój Niobe?
zostaw go tak , bo jak zaczniesz go rozplątywać to dostanie uwiądu, może sam pójdzie dalej?

Aniu masz rację ja chyba mam Niobe Dziękuje i pozdrawiam
monteverde 22:04, 24 cze 2012

Ewa napisał(a)

Aniu poradź , mój powojnik nie chce sie piąć po drabince. Przywiązywałam, a on sie zapętlił na pewnym poziomie , kotłują się tam kwiaty, a wyżej nie pójdzie

Ewo a jak się nazywa, a może to bylinowy, albo powojnik który więcej nie pójdzie jak 1.50 jak mój Niobe?
zostaw go tak , bo jak zaczniesz go rozplątywać to dostanie uwiądu, może sam pójdzie dalej?

Aniu masz rację ja chyba mam Niobe Dziękuje i pozdrawiam

Ewuniu Niobe jest po wpisie Roberta pokazany, zobacz ,że nie wysoki
Bogdzia 22:09, 24 cze 2012

U mnie Niobe też nie wyrasta wysoko , mniej więcej tak jak u Ani.
ircia 22:15, 24 cze 2012

Aniu - dawno nie zaglądałam do Ciebie, a tu tyle cudności!!!!
Ostróżki masz cudne! Ja mam tylko niskie odmiany. Chyba skuszę się na te wysokie Są obłędne!!!
Powojniki w kolorach, jakie lubię - w tym roku posadziłam Warszawską Nike Czekam na kwiaty
Jeżówkę Black Beauty też posadziłam, ale dziewczyny ostrzegały mnie, że ta odmiana ląduje na kompostowniku. Widzę że jesteś innego zdania

Celina 22:16, 24 cze 2012

monteverde napisał(a)
Zakwitła Queen of Sweden, ją i Reine des Violettes mam dzięki uprzejmości naszej kochanej Ani ASC

Aniu ,ona doniczkowa? Cudna !
monteverde 22:21, 24 cze 2012

Celinko rośnie do 1,20cm, ale ona pójdzie do starego ogrodu