Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

monteverde 20:47, 12 lip 2012

Przed chwilą tak lało,że zmokłam do majtek i cały dzień tak wczoraj i dzisiaj,żeby cokolwiek zrobić na ogrodzie czy warzywka wziąć do gotowania muszę szybko się zwijać, bo zaraz pada woda już nie chce wsiąkać a na kaloszach po 2 kg błota na każdym się dźwiga o pieleniu nie ma mowy, nie chcę już deszczu
grupa_trzyma... 20:50, 12 lip 2012

Ale leje! Szkoda Twoich roślinek!
monteverde 21:06, 12 lip 2012

a przed deszczem udało mi się zrobić parę fotek na warzywniaku, tylko nie patrzcie na chwasty bo rosną w zawrotnym tempie.Przed pierwszym deszczem zerwałam na obiad fasolkę jedną cukinię ,. której wczoraj nie zauważyłam i 3 ogóreczki i znowu zaczęło lać tyczna fasola nie ma już gdzie się piąć, a na dole dynie i widać liście chrzanu a tu włoska szparagówka w 3 kolorach, fioletowa, żółta i szersza plaska w cętki czerwone, jak moja mała pomocnica sąsiadeczka mówi"pychotka"
za nią selery i pory między nimi sałatka buraczki i cukinia marchew Karotka i pietruszka naciowa
monteverde 21:08, 12 lip 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Ale leje! Szkoda Twoich roślinek

no, muszę zdejmować i stawiać na płycie tarasu i jeszcze zdejmować z podstawek bo wiatr przewraca, a woda zalewa, żeby nie stały cały czas w mokrym
jotka 21:15, 12 lip 2012

Aniu, no pogoda to nas nie rozpieszcza U nas na przemian słonko, a potem burze i ulewa. Ale jak lało to bardzo mokrym deszczem. Kto nie miał farta, to ma co suszyć.
Dobrze, że ty z ogródka do domku masz kilka kroków.
Nawet balkonowych nie muszę podlewać, bo z nieba leci.

Fasolki zazdroszczę, ale sama sobie jestem winna, bo późno w tym roku siałam wszystkie warzywka. Ale teraz przy ciepełku i deszczach wszystko rośnie jak na drożdżach. Wczoraj smażyliśmy sobie cukinie przyprawioną ziołami. A nastepnym razem (pewnie w sobotę) zrobię faszerowaną. Toć to sezon
viva 21:20, 12 lip 2012

Aniu, przeanalizowałam budowę kwiatu (charakterystyczne rozetki w Srodku) na różnych zdjęciach i myślę, że to będzie ta róża, którą u mnie podałaś. Co do koloru, może on wyglądać inaczej, ale to kwestia aparatu i mojego monitora, Ty sama na żywo możesz najlepiej oceniać.

Aniu, przebogaty warzywniak, aż ślinka leci
Deszczu możesz mi podesłać, z chęcią przyjmę, u mnie sucho.
Bogdzia 21:27, 12 lip 2012

U mnie tylko chwilkę padało. Codziennie jest podlewanie a i tak jest sucho.
monteverde 21:29, 12 lip 2012

Cd. warzywnika, cebula Wolska cebulka szalotka i burak liściowy kapusta wczesna ogórki
a te przyniosłam zanim mnie zlał całą deszcz i żeby nie było tak smutno moja dziewanna
monteverde 21:30, 12 lip 2012

Viva dzięki, Tobie i Bogdzi nigdy nie będę skąpiła deszczu, bardzo proszę podzielę się
monteverde 21:36, 12 lip 2012

jotka napisał(a)
Aniu, no pogoda to nas nie rozpieszcza U nas na przemian słonko, a potem burze i ulewa. Ale jak lało to bardzo mokrym deszczem. Kto nie miał farta, to ma co suszyć.
Dobrze, że ty z ogródka do domku masz kilka kroków.
Nawet balkonowych nie muszę podlewać, bo z nieba leci.

Fasolki zazdroszczę, ale sama sobie jestem winna, bo późno w tym roku siałam wszystkie warzywka. Ale teraz przy ciepełku i deszczach wszystko rośnie jak na drożdżach. Wczoraj smażyliśmy sobie cukinie przyprawioną ziołami. A nastepnym razem (pewnie w sobotę) zrobię faszerowaną. Toć to sezon

w skrzynkach też gniją kwiaty, ja też nie podlewam, sama widzisz jak leje, cukinii narazie nie faszeruję zrywam małą, bo taką najlepiej lubimy, też już robiłam leczo, a fasolka idzie prawie codziennie zamiast ziemniaków do mięska mam kilka kroków a i tak mnie zlało do majtek jak ogórki zbierałam i chciałam już skończyć