Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Zielona 17:24, 30 paź 2013

siedzę, czytam, oczy mnie pieką, ale kolejne strony śledzę. Postanowiłam przeczytać wszystko. W folderze "ogród Sylwii" mam już 250 fotek Pozdrowienia zostawiam.
PS Czy tego klona chcesz samodzielnie przesadzić, czy zamawiasz firmę ze specjalnym sprzętem? Nie wiem, jakie bryły korzeniowe maja takie klony, ale on już jest pokaźnych rozmiarów... Na samą myśl o prawidłowym wykopaniu go boli mnie kręgosłup
ana_art 17:25, 30 paź 2013

świetna ta ściana wodna co to za beton, czy donice ocieplałaś jakoś???? Tak myśę o tym klonie i donicy i ciągle się zastanawiam jaka jest wielkość obu? Na fotach klon wygląda na wielki, czy donica nie będzie dla niego zamała?
Zielona 17:31, 30 paź 2013

ana_art napisał(a)
świetna ta ściana wodna co to za beton, czy donice ocieplałaś jakoś???? Tak myśę o tym klonie i donicy i ciągle się zastanawiam jaka jest wielkość obu? Na fotach klon wygląda na wielki, czy donica nie będzie dla niego zamała?

no proszę w tym samym czasie o tym samym Siostro
ana_art 17:40, 30 paź 2013

Zielona napisał(a)

no proszę w tym samym czasie o tym samym Siostro
też się śmiałam, wiesz śledzę Cię!!!!
Syla 17:45, 30 paź 2013

ewa004 napisał(a)
Sylwia a TV już chyba w tym sezonie nie odpalisz ?

Chyba odpalę o ile warunki atmosferyczne pozwolą ...... Czekam na gościa od płytek ..... położy płytki i przyklei lustro tak przy okazji
Syla 17:46, 30 paź 2013

atena35 napisał(a)

Upsss to mi zadanie dałaś
Klon piękny, donica piękna ale czy razem ???
Mus spróbować zawsze przecież można zmienić

Tosiu - posadziłam a jak się nie spodoba to wymienię na co innego o ile przetrwa zimę
Syla 17:49, 30 paź 2013

Zielona napisał(a)
siedzę, czytam, oczy mnie pieką, ale kolejne strony śledzę. Postanowiłam przeczytać wszystko. W folderze "ogród Sylwii" mam już 250 fotek Pozdrowienia zostawiam.
PS Czy tego klona chcesz samodzielnie przesadzić, czy zamawiasz firmę ze specjalnym sprzętem? Nie wiem, jakie bryły korzeniowe maja takie klony, ale on już jest pokaźnych rozmiarów... Na samą myśl o prawidłowym wykopaniu go boli mnie kręgosłup

Klon był zadołowany w donicy ..... poradziłam sobie sama ..... zaraz zdjęcia tylko problem techniczny bo mi się nie chcą odwrócić

Byłam również w między czasie po ziemię i wyczaiłam sobie czarne otoczaki ..... zarezerwowałam sobie i podjadę po nie jutro bo mi się do bagażnika nie zmieściły
ana_art 17:50, 30 paź 2013

Syla napisał(a)

Chyba odpalę o ile warunki atmosferyczne pozwolą ...... Czekam na gościa od płytek ..... położy płytki i przyklei lustro tak przy okazji
hahahha WIEDZIAŁAM, że nie wytrzymasz
ewa004 17:54, 30 paź 2013

Też wiedziałam ....tak tylko zapytałam
Syla 17:55, 30 paź 2013

ana_art napisał(a)

średnica donicy w której był kupiony klon to ok 50cm ..... kwadrat donicy gabionowej ma ponad 70cm .... fakt , że korzenie klona się rozłażą bardziej na boki niż w dół to zaryzykowałam ..... Aniu poczekaj do wiosny , zobaczymy czy podoła ......

Beton jest z domieszką czarnego barwnika .... impregnowany , niczym nie ocieplony .....finalnie będzie malowany na czarno.......