Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

atena35 22:33, 01 mar 2014

Polecam się na przypominajkę
Parownicę zamówię na bank
lenka 23:57, 01 mar 2014

Sylwia dzięki serdeczne za wizytę u mnie. Z miodunką i grzybem faktycznie borykałam się w zeszłym roku- ale pryskałam topsinem i confidorem. Teraz opryskałam promanalem i mam nadzieję,że będzie już dobrze.

A napisz mi jeszcze proszę czy można już dzielić trawy czy jeszcze jest na to za wcześnie?

Pozdrawiam
Gabrysia_ 08:07, 02 mar 2014

Sylwia ,ogromny buziak za kamień
Dziękuję
Syla 08:59, 02 mar 2014

lenka napisał(a)
Sylwia dzięki serdeczne za wizytę u mnie. Z miodunką i grzybem faktycznie borykałam się w zeszłym roku- ale pryskałam topsinem i confidorem. Teraz opryskałam promanalem i mam nadzieję,że będzie już dobrze.

A napisz mi jeszcze proszę czy można już dzielić trawy czy jeszcze jest na to za wcześnie?

Pozdrawiam

dzielić .... dzielić na bank !!!
promalanem możesz powtórzyć w odstępie tygodniowym - szczególnie na bukszpany ..... ja u siebie będę jeszcze jeden raz właśnie bukszpany i cisy

środki grzybobójcze jak się ociepli , zdecydowanie ociepli także zostawiamy na potem
Syla 08:59, 02 mar 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Sylwia ,ogromny buziak za kamień
Dziękuję

będziesz miała ślicznie buziak
Gabrysia_ 09:03, 02 mar 2014

Syla napisał(a)

będziesz miała ślicznie buziak

Sylwia obyś miała rację,bo ja bojam sie jakoś tego kamienia
...zawsze mogę z niego zrezygnować,ale chcę jakiś dodatek na elewacji,tynk będzie tylko w jednym kolorze...dylematy
Gabrysia_ 09:09, 02 mar 2014

...odbierz maila
Syla 09:12, 02 mar 2014

Gabrysia_ napisał(a)

Sylwia obyś miała rację,bo ja bojam sie jakoś tego kamienia
...zawsze mogę z niego zrezygnować,ale chcę jakiś dodatek na elewacji,tynk będzie tylko w jednym kolorze...dylematy

takie życie .... wieczne dylematy .... masz wizualkę - to już pomoc dla wzrokowca ..... czasami ryzykujemy bo teraz nam się podoba za chwilkę już nie .... no znam to uczucie ale kto nie ryzykuje , nie żyje
Madzenka 10:13, 02 mar 2014

Syla napisał(a)

Nie wiem , być może pojawiły się zielone , świeże źdźbła ????

U mnie również trawki wypuszczają zielone maleństwa .... a i mam ładną rodzinkę krokusów , nie tak piękne łany jak u Ani ale som moje i jest ich coraz więcej pomimo moich starań usunięcia ich ze żwirkowej

W miskantach i rozplenicach jeszcze nie mam zielonych nowych przyrostów, chyba że mówimy o wnętrzu poszczególnych ździebeł? (Co za słowo....)
Natomiast carexy i stipy przeżyły niemal cale zielone i wegetację już zaczęly, dlatego miały u mnie tylko drobną korektę czubków. Syla a jak ty tniesz trawy, w szczególności miskanty? Przy samej ziemi czy ok 10-20 cm nad ziemia?
Syla 10:29, 02 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

W miskantach i rozplenicach jeszcze nie mam zielonych nowych przyrostów, chyba że mówimy o wnętrzu poszczególnych ździebeł? (Co za słowo....)
Natomiast carexy i stipy przeżyły niemal cale zielone i wegetację już zaczęly, dlatego miały u mnie tylko drobną korektę czubków. Syla a jak ty tniesz trawy, w szczególności miskanty? Przy samej ziemi czy ok 10-20 cm nad ziemia?

Gracillimusy udało mi się przyciąć tak ok 15cm od ziemi .... mają bardzo grube patyki .....
Haknechloa do samej ziemi .....
Carexy Frosted Curls , Twoim sposobem - czyli czubki na wysokość wysuszonych nitek
Carexy Ice Cream - nie ruszałam , przetrwały zimę znakomicie ...
Rozpleniece - przycięłam niziutko ....
Lawendy nie ruszałam jeszcze ......
Trzmielinę również przycięłam - w dwóch miejscach próbuję robić formę kulistą , żywopłotu trzmielinowego nie ruszałam....
Hortensje przycięte - te sadzone w zeszłym sezonie , nisko i równo .... Te starsze zdecydowanie wyżej ....