Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

AgnieszkaW 17:56, 03 mar 2014

Wsiąkłam w stronkę z donicami
Syla 18:00, 03 mar 2014

Agacia napisał(a)

Dzięki Sylwia, właśnie skończyłam pryskać Jutro prysnę jeszcze buszkpany
P.S. Czyli mamy podobne wrażenia z wakacji Mam nadzieję, że za rok zimą też uda nam się wyjechać. Jestem zachwycona!

Ten sezon zimowy był wyjątkowy ze względu na kontuzję .... w przyszłym roku o ile zdrowie dopisze to z naciskiem na narty !!! bo ja uwielbiam słońce i narty zimą
Syla 18:01, 03 mar 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Wsiąkłam w stronkę z donicami

oj można , można
Syla 18:02, 03 mar 2014

butterfly napisał(a)
O, a dlaczego będziesz powtarzać? o tym nie słyszałam... Ja pryskałam w sobotę - z 1l butelki zostało mi z 200ml tylko...

Moja koleżanka ogrodniczka mi tak poleciła ..... to jej słucham a dlaczego ???? jak zapytam , to odpowiem ... dobra ???
Paulaa 18:26, 03 mar 2014

o to i ja czekam na odp bo też chciałam psikąć 2 raz bukszpany
dziękuję za odwiedziny

Syla napisał(a)

Moja koleżanka ogrodniczka mi tak poleciła ..... to jej słucham a dlaczego ???? jak zapytam , to odpowiem ... dobra ???
Gardenarium 19:20, 03 mar 2014

Kochani na pryskanie Promanalem jest czas teraz, a może gdzie ciepło, to już za późno, czyli pryskamy wtedy jak jest okres spoczynku, potem to już będzie za ciepło.

Bukszpany zaczynają gdzieniegdzie rosnąć, u mnie mają zawiązki młodych liści, a to niedobry czas na preparaty olejowe, bo one zapychają szparki oddechowe. Czyli szkodzą gdy są zastosowane za późno.

Dla roślin zimozielonych pryskamy w okresie wczesnowiosennym ( luty, marzec ) do zwalczania zimujących form szkodników.

Owocowe drzewka i inne od fazy pękania pąków do pocz. kwitnienia tj. na początku wylęgu larw z jaj zimowych, zanim drzewa wypuszczą liście.

Czasem potrzebny jest zdrowy rozsądek w działaniu, a nie ślepa wiara Dlatego apeluję o zaprzestanie psychozy pryskania i zastanowienie się w jakiej fazie są rośliny u Was.

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 20:30, 03 mar 2014

Syla napisał(a)

Ten sezon zimowy był wyjątkowy ze względu na kontuzję .... w przyszłym roku o ile zdrowie dopisze to z naciskiem na narty !!! bo ja uwielbiam słońce i narty zimą

Oj tak ja preferuję zima narty a latem słoneczko
Paulaa 20:46, 03 mar 2014

Syla,

Jak u ciebie jest na tym placyku żwirowym-masz tam pod kamykami coś? jak chwaściory?
Syla 15:54, 04 mar 2014

Paulaa napisał(a)
Syla,

Jak u ciebie jest na tym placyku żwirowym-masz tam pod kamykami coś? jak chwaściory?

Tam gdzie jest postawiona huśtawka mam agrowłókninę pod żwirkiem a tam gdzie mam trzy kulasy w żwirku nie mam szmatki ....
Cleo 17:02, 04 mar 2014

A jak Ci się sprawdza żwirek pod huśtawką?
Ja się właśnie zastanawiam, czy postawić ją w trawie czy zrobic placyk.

Masz jakieś foto tego miejsca? Byłabym wdzięczna.