Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

atena35 21:38, 01 mar 2014

Ho, ho, ho. Nadrobiłam
Po 1 - gratuluję zakończenia budowy. Wyszło super
Po 2 - jakoś nie widzę, żebyś przy tych wszystkich donicach siedziała na leżaczku w trawie
Po 3- poproszę na priv model parownicy
Syla 21:40, 01 mar 2014

Paulaa napisał(a)
Syla mam prośbę

w przyszłym tygodniu kładziona będzie u mnie kostka i w związku z tym planuję od razu zrobić przy ścieżce do wejścia po obu stronach rabatki po całej długości ścieżki. Długość jednego boku ma ok 12m i teraz moje pytanka
jaką szerokość zrobić żeby coś rozsądnego posadzić?
chciałabym tam posadzić kulki z bukszpanu + do tego stożek lub kula z bukszpanu szczepiona , tylko nie mam wizji jak to wszystko ułożyć żeby ładnie to wyglądało (ile szt posadzić) i czym to ewentualnie podsadzić. Słońce mam tam tylko do 12.00.
Mogłabyś coś poradzić

dziękuję

Ale jak mam Ci pomóc ? tak bez zdjęć ? rany ja tak nie potrafię

Jeśli to rabatka w cieniu .... to jak najbardziej bukszpany , cisy , żurawka citronella dla kontrastu

Posadzenie roślin w jednym rzędzie lub nierównomiernie - powinno wystarczyć 0,7- 1 m szerokości rabaty
Syla 21:43, 01 mar 2014

atena35 napisał(a)
Ho, ho, ho. Nadrobiłam
Po 1 - gratuluję zakończenia budowy. Wyszło super
Po 2 - jakoś nie widzę, żebyś przy tych wszystkich donicach siedziała na leżaczku w trawie
Po 3- poproszę na priv model parownicy

no to poleciałaś z tym czytaniem aż do parownicy ??? .... zaraz nabazgram na priv

A co z tym leżeniem nie tak ??? leżaczki podobno wygodne
atena35 21:51, 01 mar 2014

Syla napisał(a)

no to poleciałaś z tym czytaniem aż do parownicy ??? .... zaraz nabazgram na priv

A co z tym leżeniem nie tak ??? leżaczki podobno wygodne

Tak aż do parownicy bo chciałam zobaczyć efekty budowy cuuuudne

Chodzi mi o to, że pisałaś u mnie, że w tym roku to "trawniczek i leżaczek" a przy tylu donicach to chyba nie poleżysz
Cleo 21:52, 01 mar 2014

To i ja czekam na zdjęcia donic, bom ciekawa.
Mala_Mi 21:53, 01 mar 2014

Ja dziś jak twoja koleżanka... stalinówką ciachnęłam trawy... o tydzień za póxno....
I czekam na donice ...
Madzenka 21:58, 01 mar 2014

Aniu a mnie nurtuje dlaczego za pózno?. Czy mozesz łopatologicznie wyjaśnić? Chyba że Syla wie?
Syla 22:00, 01 mar 2014

atena35 napisał(a)

Tak aż do parownicy bo chciałam zobaczyć efekty budowy cuuuudne

Chodzi mi o to, że pisałaś u mnie, że w tym roku to "trawniczek i leżaczek" a przy tylu donicach to chyba nie poleżysz

spoks ..... nie będzie ich aż tak wiele tylko 8 szt rozstawione w dwóch miejscach także biegania z konewką nie będzie

tego się trzymam .... trawniczek i leżak .... jak by co to proszę o przypomnienie
Syla 22:03, 01 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Aniu a mnie nurtuje dlaczego za pózno?. Czy mozesz łopatologicznie wyjaśnić? Chyba że Syla wie?

Nie wiem , być może pojawiły się zielone , świeże źdźbła ????

U mnie również trawki wypuszczają zielone maleństwa .... a i mam ładną rodzinkę krokusów , nie tak piękne łany jak u Ani ale som moje i jest ich coraz więcej pomimo moich starań usunięcia ich ze żwirkowej
Paulaa 22:14, 01 mar 2014

dzięki za odp

jutro postaram się założyć wątek, tylko muszę poszukać jak to zrobić wtedy wstawię fotki i pozwolę sobie jeszcze raz zgłosić się po poradę

Syla napisał(a)

Ale jak mam Ci pomóc ? tak bez zdjęć ? rany ja tak nie potrafię

Jeśli to rabatka w cieniu .... to jak najbardziej bukszpany , cisy , żurawka citronella dla kontrastu

Posadzenie roślin w jednym rzędzie lub nierównomiernie - powinno wystarczyć 0,7- 1 m szerokości rabaty