Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

aga_szsz 21:56, 09 kwi 2014

gierczusia napisał(a)
A teraz Wam się pochwałę moją pierszą w życiu różą .... Wyzwanie to dla mnie ogromne , mam nadzieję ,że dam radę ... Róża jest wieeelka .. Spodziewałam się ,że będzie miała wiotkie pędy a ona sztywniara ... Ciekawe czy będę ja przymocowywać do kratki , czy też raczej kratkę do niej

Jak rzeczywiście będzie miała takie kwiaty i to na całych pędach , to naprawdę bedzie " coś "

...kratkę do niej...

Piękna bestia...będzie
gierczusia 21:58, 09 kwi 2014

Bea napisał(a)
uroczy nowy nabytek

Noooo .. Czytałam ,że kciałaś mi ją uprowadzić , czy tam raczej adoptować ....

Ale nie oddam , fieszzzz ??....

A hortka ma się dobrze , już wypuszcza młode listeczki .. Chlastnęłam ja mocno ,za czyjąś radą , chyba Bociusia .. Potem stracha miałam ,że przegiełam ... Ale wszystko dobrze
Madzenka 21:58, 09 kwi 2014

Cudowna róża!
anna_g 22:02, 09 kwi 2014

Jest piękna... a krzaczorek jest naprawdę solidny... Pewnie że będzie miała takie kwiaty, no bo niby jakie miałabym mieć Jest Giardina to i giardinowo zakwitnie... aj aj aj - będzie cudnie.... daj jej dobrej ziemi - no i skórkę z banana pod korzeń - jak to Alinka zaleca Ja dla każdej miałam po skórce i znowu wyszłam na lekkiego świra jak w pracy zbierałam od kolegów skórki po bananach -bo my za wiele nie jemy... i teraz jak tylko jedzą banany to się mnie pytają czy mają mi dać skórki Ale nie omijają mnie szerokim łukiem z paniką w oczach więc chyba nie jest źle Podobno róże lubią też ziemię z obornikiem... A tak się wymądrzę trochę no bo w końcu ja mam już 6 róż i dwie "lilipucie" więc rozumiesz sama, że ja to siem znam Żartuję oczywiście.... Ale com się dowiedziała od innych to Ci powiem może się na coś przyda.
Ela - myślę nad tą giełdą ofkors i to intensywnie.... zastanawiam się nad tą niedzielą - ale tylko jak się cieplej zrobi - no bo potem to już po świętach - w Wielką Niedzielę mogą nie mieć albo co.... jakbym jechała to raczej bladym świtem czyli ok 9.... Jeszcze dam Ci znać - kuszą mnie te trzmieliny ale jeszcze bardzie kawusia z Tobą - pomimo że kawy nie pijamy Buźka
gierczusia 22:04, 09 kwi 2014

Loosiuu napisał(a)
Wygooglowałem i róża piękna! Daj jej dobrze w nóżki Zasługuje na to

Magnolie w razie czego możesz lekko przyciąć. Oczywiście nie chodzi mi o jakieś wielkie cięcie, ale pielęgnacyjne skracanie przyrostów, które wchodzą na okno. Uwierz mi, że widziałem już tak upchane stare magnolie, że Ty zmieścisz na pewno jakąś Może gwiaździsta...mniejsza jest.

Filip .. Ona będzie musiała u mnie męczyć się w donicy ( ale 60 cm wys ) bo ma stać przy domu i robić na zapachową dekorację tarasu ... Mam nadzieję ,że wszystko pójdzie dobrze .. Ania Różana oisała mówiła ,że da radę ...

A tak a propos magnolii... Może kiedyś do mnie dotrzesz na ten nasz Sląsk .. I zobaczysz , jaki naprawdę mam maciupki te ogródek.... 3 m odległości od brzegu tarasu do płotu.. I jeszcze tam trawnik jest i ma być rabata ... To jest mEEEEga wyzwanie

Aaa....jak juz bym miała kupować magnolię to raczej nie gwiażdzistą ... Cała radochą z tego drzewa byłyby dla mnieeż duźe różowawe kwiaty .. .... Biała z małymi raczej mnie nie zadowoli ... W tym przypadku zdecydowanie wolę duże
Bea 22:04, 09 kwi 2014

Już wiem, że nie oddasz do adopcji.
Jak będę grzeczna to sobie kupię, może .
Zobaczę jak się będzie sprawowała.
Cieszę się, że hortka ma się dobrze i ma ładną donicę.

gierczusia 22:10, 09 kwi 2014

anna_g napisał(a)
Jest piękna... a krzaczorek jest naprawdę solidny... Pewnie że będzie miała takie kwiaty, no bo niby jakie miałabym mieć Jest Giardina to i giardinowo zakwitnie... aj aj aj - będzie cudnie.... daj jej dobrej ziemi - no i skórkę z banana pod korzeń - jak to Alinka zaleca Ja dla każdej miałam po skórce i znowu wyszłam na lekkiego świra jak w pracy zbierałam od kolegów skórki po bananach -bo my za wiele nie jemy... i teraz jak tylko jedzą banany to się mnie pytają czy mają mi dać skórki Ale nie omijają mnie szerokim łukiem z paniką w oczach więc chyba nie jest źle Podobno róże lubią też ziemię z obornikiem... A tak się wymądrzę trochę no bo w końcu ja mam już 6 róż i dwie "lilipucie" więc rozumiesz sama, że ja to siem znam Żartuję oczywiście.... Ale com się dowiedziała od innych to Ci powiem może się na coś przyda.
Ela - myślę nad tą giełdą ofkors i to intensywnie.... zastanawiam się nad tą niedzielą - ale tylko jak się cieplej zrobi - no bo potem to już po świętach - w Wielką Niedzielę mogą nie mieć albo co.... jakbym jechała to raczej bladym świtem czyli ok 9.... Jeszcze dam Ci znać - kuszą mnie te trzmieliny ale jeszcze bardzie kawusia z Tobą - pomimo że kawy nie pijamy Buźka

Oplułam ekran .... Już sobie wyobrażam , jak Cię omijają tym szerokim łukiem ci koledzy od bananów .....

Bardzo dziękuje ,że mi to wszytsko ładnie podsumowałas i streściłaś .. Już wiem , co ma zrobić z tym krzaczorem
Bo jestem kompletnie zielona w tym temacie
A giełda .. Hmmmmm... Blady świt na giełdzie Anusiu , to chyba jest jakaś 5 rano ......

W każdym razie , ja też po nocy nie jeżdżę , a nawet jakby , to się dostosuję do Ciebie .....

Myśl , myśl nad tą herbatką ... Byłoby fajnie

Ściskam
gierczusia 22:13, 09 kwi 2014

Bea napisał(a)
Już wiem, że nie oddasz do adopcji.
Jak będę grzeczna to sobie kupię, może .
Zobaczę jak się będzie sprawowała.
Cieszę się, że hortka ma się dobrze i ma ładną donicę.

Będę meldować na bieżąco , jak tam sobie poczyna .. Uśmiałam się z tej adopcji , wiesz

I fajnie ,że mamy taką fajną szkółkę Różaną w pobliżu .. Ta właścisvielka też jest super .. Sprzedała Kindzi moją różę , mimo ,że jeszcze nie rozpoczęli okresu handlu....

Ja się też z hortki cieszę , bo donicy nie okryłam mimo licznych nacisków Dobrych Dusz z Ogrodowiska ....

Ale już po strachu
gierczusia 22:14, 09 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Cudowna róża!

Cieszę się ,że się podoba ,Madzenko
gierczusia 22:15, 09 kwi 2014

aga_szsz napisał(a)

...kratkę do niej...

Piękna bestia...będzie

Że też ta kratka z gumy nie jest ........ Mam nadzieję ,że piękna bedzie , bo inaczej wyciepam