Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 13:58, 13 kwi 2014

Bea napisał(a)
Jedyną zaletą tych podkładów to, że wkopane do ziemi przetrwają długo, ale zapach peronowy tylko
na peronie.

Mnie też martwi kwestia ewntualnej rakotwórczości... Zapach..hmmmm.. Muszę się zbliżyć na 5 cm nosem do deski ,żeby go poczuć....naprawdę.... Te podkłady są bardzo stare.. I bardzo dawno juz stały na zewnątrz poddane działaniu czynników atmosferycznych....

Sama po prostu ńie wiem , co mam począć z tymi podkładami ... Dostałam je gratis od sąsiada , brat mi załatwił bez problemu piłę do cięcia..wszytsko nieoczekiwańie poszło jak z płatka....a tu teraz..że chyba będę musiała zrezygnować......aaaaa
gierczusia 14:00, 13 kwi 2014

aga_szsz napisał(a)
Też miałam ochotę zrobić rabatę z tych pokładów, ba nawet warzywnik, ale eM szybko mi to wybił z głowy, chemia i smród, nawet nie trzeba tych 20 st.
Ja wykorzystam je do stopniowania terenu

ale, ale...
Mam na nich postawioną szklarnię, już ładnych kilkanaście lat i nigdy smrodu nie czułam Warzywka też całkiem, całkiem

Noo właśnie.. Moje też nie bardzo śmierdzą..dopiero przy przybliżeniu nosa do deski czuć... A mówisz ,że u Ciebie spoko ???...

Chyba tak w głębi duszy to marzę ,żeby wszyscy napisali że sa ok.... Ale głosy rozsądku są też bardzo mile widziane
Enya73 14:02, 13 kwi 2014

gierczusia napisał(a)

Sęk w tym Anitko ,że one miałyby być pokrojone na mniejsze kawałeczki i wbite na sztorc , stąd zastępniki betonowe nie sprawdzą się , ponieważ nie bedzie jak ich pociąć

Ale w czasie imprez majowo- urodzinowych to w sumie ńic nie czułam...a przecież altana niedaleko stoi....hmmmmmm

Buziaki

Jak jest upał, a podkłady się nagrzeją, to wali z metra. Serio, nie jest to miły zapach.
gierczusia 14:03, 13 kwi 2014

eda napisał(a)
Śliczny kiciuś pozdrówka nocne zostawiam

Kiciuś Gosi Joanny a nie mój .. .... Własnie sie zastanawiam czy jakbym miała własnego kota , to by tamtego pogonił ... A może by było jeszcze gorzej bo by inne na amory przyłaziły ....

Edziu ... A czy Ty czasem sypiasz ??

Buziam
gierczusia 14:05, 13 kwi 2014

Enya73 napisał(a)

Jak jest upał, a podkłady się nagrzeją, to wali z metra. Serio, nie jest to miły zapach.

Aaaa.... Teraz łapię ... Najgorsze jest to ,że u mnie wszystko blisko i ten rzeczony metr to bedzie prawie taras

A blacha ma stare podkłady czy w miarę nowe???.... Bo te " moje " to już stały na zewnątrz w charakterze płotu kilkanaście ładnych latek....
Bea 14:13, 13 kwi 2014

Ela przecież możesz na razie zostawić i sprawdzić jak się zmieni pogoda co się będzie działo.
Wszystko zależ czym one były pomazane i kiedy.

gierczusia 14:18, 13 kwi 2014

Bea napisał(a)
Ela przecież możesz na razie zostawić i sprawdzić jak się zmieni pogoda co się będzie działo.
Wszystko zależ czym one były pomazane i kiedy.

Noo własnie....... Tak chyba zrobię .... Choć powoli sie chciałam brać za tą przeróbkę rabaty centralnej ,a tak będe musiała się troszku wstrzymać .... Mam nadzieje ,że sie zrobi ciepło i bedę miała się okazję przekonać czy śmierdzą czy nie

Buziam ...

Ps... Ja byłam u Ciebie a Ty u mnie

Chciałabym znów się wybrać na giełdę z Tobą ...albo wypić z Tobą kawę
ewakatowice 14:18, 13 kwi 2014

gierczusia napisał(a)

Ja ostatnio w ramach eksperymentu zastosowałam odstraszacz do kotów.. Taką posypkę na ziemię o paskudnym zapachu.. I zadziałało .. Problem w tym ,że to tylko do deszczu , i gdyby tak człek chciał po każdym opadzie to by chyba zbankrutował

wystarczy jeden dobry pies, który pogoni towarzystwo
Urszulla 14:20, 13 kwi 2014

Elu nie rozumiem jednego jak można kamienny murek zamienić na podkłady chyba że jakiś wyższy cel Tobą kieruje. Kamień tak mi się podoba że na nic innego bym go nie zmieniała, ale nie wiem o jakie widoki chodzi.
A na koty najlepszy jest mój pies, żaden kot nie wejdzie a jak wejdzie to miałby kłopot wyjść. Więc nie ryzykują swojego życia A Tobie współczuję.
Bea 14:21, 13 kwi 2014

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1126-ogrod-szmaragdowy?page=11

Ela, może Cie zainteresuje - jest tam coś a la podkłady i murki
fajny wątek tylko chyba uśpiony