Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Mathildis 20:26, 13 kwi 2014

Ciekawe czy można taką jaszczurkę kupić sobie w zoologicznym i wypuścić - przywiązałabym na 2 dni na sznurku koło żurawek co by te opuchlaki zjadała, a potem niech po całym ogrodzie lata

Na kocury niestety nic nie poradzę - teściowej z oczka ryby wyjadają i oczywiście zamiast sobie wybrać te nie ozdobne szare karasie to one te najbardziej wybarwione wyłapią
bociek 20:27, 13 kwi 2014

gierczusia napisał(a)

Uprzedziłaś mnie Bociuś .... Przez pól nocy nie spałam przez te pieruńskie podkłady ... Tak mi się podobają i myśl,że będe musiała je wyciepać po prostu nie dawała mi spać

Co mówisz... Ńie śmierdzi ????....

Nie, nie smierdzi. Mam je lat okolo 8 i nic mi nie smierdzi. Smierdzi jak sasiad pali smieciami . I wcale nie byly latwo dostepne ani tanie. Za to dla mnie stanowily idealne rozwiazanie.
Moj kot na podkladach ostrzy sobie pazury, przy podkladach zyja zaby.
Znam bardziej rakotworcze rzeczy, ktorymi wszyscy sie raczymy z blogoscia. Spaliny wachamy i nie tylko zreszta spaliny. A fajki???

A poza tym w wiekszosci przypadkow rakotworcze sa geny...

A ze z wc spada na podklady??? Hmmm, pieczarki w rozach nie rosna, warzywka tez najlepiej na oborniku.

Dziewczyny nie dajmy sie zwariowac. Naprawde

Pozdrawiam

aga_szsz 20:37, 13 kwi 2014

A jeśli chodzi o cięcie podkładów, to nie jest to taka łatwa sprawa! Prędzej beton potniesz, niż podkłady .
gierczusia 21:04, 13 kwi 2014

Mathildis napisał(a)
Ciekawe czy można taką jaszczurkę kupić sobie w zoologicznym i wypuścić - przywiązałabym na 2 dni na sznurku koło żurawek co by te opuchlaki zjadała, a potem niech po całym ogrodzie lata

Na kocury niestety nic nie poradzę - teściowej z oczka ryby wyjadają i oczywiście zamiast sobie wybrać te nie ozdobne szare karasie to one te najbardziej wybarwione wyłapią

.. Noo chyba w zoologicznym jej nie kupisz bo są pod ścisła ochrona ... I nie musiałbyś jej trzymać na sznurku,żeby Ci żarła opuchlaki..bo ona na nie poluje w naturze , więc ma to we krwi

W zasadzie to nie wiem dokładne gdzie mieszkasz, ale ja mieszkam w aglomeracji.. ale bardzo blisko lasu.. I te jaszczurki same skądś przylazły .. Mieszkają u mnie gdzieś pod drewutnią .. Kopią korytarze w ziemi .. Takie norki

Może kiedyś przyjdą i do Ciebie ...

A z tymi kotami to same utrapienie , echhhh
Madzenka 21:04, 13 kwi 2014

O dylematach podkładowo-kamiennych poczytałam....Ela a musisz mieć podwyższone rabaty? To kup sobie w casto płyty graniowe o szerokosci 2 cm i wysokie na ok 15-20 cm i zrób obwodkę.
Mi się podkłady bardzo podobają... Bociek rozwiał moje wątpliwości.
gierczusia 21:07, 13 kwi 2014

bociek napisał(a)

Nie, nie smierdzi. Mam je lat okolo 8 i nic mi nie smierdzi. Smierdzi jak sasiad pali smieciami . I wcale nie byly latwo dostepne ani tanie. Za to dla mnie stanowily idealne rozwiazanie.
Moj kot na podkladach ostrzy sobie pazury, przy podkladach zyja zaby.
Znam bardziej rakotworcze rzeczy, ktorymi wszyscy sie raczymy z blogoscia. Spaliny wachamy i nie tylko zreszta spaliny. A fajki???

A poza tym w wiekszosci przypadkow rakotworcze sa geny...

A ze z wc spada na podklady??? Hmmm, pieczarki w rozach nie rosna, warzywka tez najlepiej na oborniku.

Dziewczyny nie dajmy sie zwariowac. Naprawde

Pozdrawiam

Bociusiu ... Zgrabnie to fffszytko podsumowałaś .... To mówisz ,że pieczarki w koooopie rosną ??

Ps .. Nie palę ..

Dziękuje za pomoc ... Czyli mi się udało z tymi podkładami za friko
gierczusia 21:08, 13 kwi 2014

aga_szsz napisał(a)
A jeśli chodzi o cięcie podkładów, to nie jest to taka łatwa sprawa! Prędzej beton potniesz, niż podkłady .

Mój Bracik ma piłę łańcuchową .....powiedział ,że potnie siostrzyczce
gierczusia 21:18, 13 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
O dylematach podkładowo-kamiennych poczytałam....Ela a musisz mieć podwyższone rabaty? To kup sobie w casto płyty graniowe o szerokosci 2 cm i wysokie na ok 15-20 cm i zrób obwodkę.
Mi się podkłady bardzo podobają... Bociek rozwiał moje wątpliwości.

Madzenko ..u mnie płot zamocowany na takich paskudnych jakby pustakach.. ( słowo mi uciekło ) i to tak bardzo się odcina od trawy.. Zreszta część rabaty jest już podniesiona i rosną tam już rośliny jakieś 3 lata...jak to rwać .. .. Zresztą .. Co się posadzi w podwyższonej to wygląda od razu o 20 cm wyższe

A w podkładach najbardziej mi sie właśnie podoba to ,że są w przekroju grube ... To moim zdaniem ich największa zaleta

Aaaa...naprzeciw jest rabata wydzielona kostką z piaskowca.... Ńie chciałabym dokładać kolejnego kamienia , a drewno już w ogrodzie mam .... A ja i tak mam sporo chaosu ... Jak kiedyś do mnie dotrzesz , a może wreszcie kiedyś się uda , to zobaczysz na własne oczka

Mnie też Bociuś uspokoił ... Poczekam na jakieś bardzo ciepłe dni i wtedy stanę koło podkładów.. Jak nie będą smierdolić , to biorę
aga_szsz 21:28, 13 kwi 2014

gierczusia napisał(a)

Mój Bracik ma piłę łańcuchową .....powiedział ,że potnie siostrzyczce

Nie chcę Cię straszyć, ale jak mu się piła zepsuje po pierwszym cięciu, to już tak ochoczo drugi raz nie podejdzie do tematu
Tylko tak słyszałam, od osób, które cięły podkłady, podobno srrrasznie ciężko i szkoda sprzętu.
gierczusia 21:30, 13 kwi 2014

aga_szsz napisał(a)

Nie chcę Cię straszyć, ale jak mu się piła zepsuje po pierwszym cięciu, to już tak ochoczo drugi raz nie podejdzie do tematu
Tylko tak słyszałam, od osób, które cięły podkłady, podobno srrrasznie ciężko i szkoda sprzętu.

Ooo matkooooo.. Zepsuje się ??..... To czy to cholerstwo ciąć ??