Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 18:18, 15 sty 2013

irena_milek napisał(a)
a ja widzę wyjście,,bo cyprysiki lubię, pilnowac i formowac od początku i na urodziny 100 lat!!!

Irenko wielkie dzięki ... Za obronę mojego cyprysika ... Bo już się martwiłam ,ze go trzeba będzie wykopać ... Piszesz : formować od początku , tzn . Mogę go ciachnąć teraz tzn . na wiosnę , mimo ,ze od 2 lat rośnie u mnie nieformowany ?? ... Jak masz jakąś fotę , to wrzuć tu do mnie proszę , ku pokrzepieniu serc obrońców cyprysików .... I wielkie dzięki za życzenia urodzinowe i za kwiatucha pozdrawiam gorąco
Toszka 22:26, 15 sty 2013

Gierczusia, ale nie mam nic do twojego cyprysika... wykazuje tylko troskę o twoje zdrowie psychiczne

Wszystkiego naj, naj, naj i sponsora na ogród
Ozz 00:25, 16 sty 2013

Bordery wywalić w pierwszej kolejności - one się bardzo szybko i bardzo brzydko starzeją. Wrastają wokół nich chwasty, ciężko kosić, pojawia się butwiejące drewno, robaczki i grzybki
gierczusia 07:34, 16 sty 2013

Ozz napisał(a)
Bordery wywalić w pierwszej kolejności - one się bardzo szybko i bardzo brzydko starzeją. Wrastają wokół nich chwasty, ciężko kosić, pojawia się butwiejące drewno, robaczki i grzybki

Łojjjoji Dziewczynki ... Ja tu z Wami chyba oszaleję ... ..... A tak na serio ..... Kofam Was , cudownie ,że jesteście
gierczusia 07:44, 16 sty 2013

Likwidacja bordów nie jest prostą sprawą ... ( znów się tłumaczę , ostatnio to chyba weszło mi w krew ) ... Od bordów zaczął mój sąsiad... A ponieważ od frontu nasze działki nie są niczym ogrodzone i są bardzo małe i w dużej bliskości ,więc stwierdziłam ,ze nie będę kasprować ... Nie ma tam żadnego trawnika , tylko albo rabaty z korą albo żwirek ... No i jak to rozgrodzić ?? Poza tym pod domem też fajnie jest zachować opaskę ze żwrku , żeby pluskający deszcz nie brudził elewacji , która jest beżowo - biała...

Usiłowałam to sfocić , ale czy mi się udało ... Osądżcie same

Między naszymi drzwiami jest jakieś 3m odległości , więc szału nie ma
gierczusia 07:48, 16 sty 2013

Toszka napisał(a)
Gierczusia, ale nie mam nic do twojego cyprysika... wykazuje tylko troskę o twoje zdrowie psychiczne

Wszystkiego naj, naj, naj i sponsora na ogród
bardzo dziękuję za troskę o moje zdrowie psychiczne Toszko ... Czy to skrót od Antoniny ???... A co do sponsora ... Jak jakiegoś znajdziesz , to podeślij go też do mnie ... Ja już ostatnio się gdzieś śmialam ,że wnet będę w przytułku mieszkać , bo przez te roślina to z torbami pójdę pozdrawiam i miłego dnia

Miłegoooooo , dla Wszystkich
Lena 08:19, 16 sty 2013

Ela witaj

Mam dla Ciebie cyprysowy stożek

http://www.stakehillnurseries.co.uk/conifers/676-chamaecyparis-pisifera-boulevard.html

Nie bardzo kumam w sprawie przedogródka - czy ten fragment z cyprysami jest cały Twój a drzwi na zdjeciu też Twoje?
Jeśli tak to widzę prościutki sposób na bordy - otóż wyprostowałabym je wzgledem boków ,wbiła na równo z powierzchnia ziemi i posadziła żywopłociki z bukszpanów.One odgrodzą żwirek od reszty.

To na szybko
Pozdrawiam, a jak mamy nadal radzić to moze kolejne zdjęcia załącz bardziej szczegółowe...
Enya73 08:51, 16 sty 2013

Nie wiem czy to kwestia mojego kompa, ale wszystkie Twoje zdjęcia widzę do góry nogami Czy to ze mną po tych lekach przeciwbólowych już coś jest nie tak czy faktycznie są przekręcone? Dostanę skrętu szyji
gierczusia 15:18, 16 sty 2013

Lena napisał(a)
Ela witaj

Mam dla Ciebie cyprysowy stożek

http://www.stakehillnurseries.co.uk/conifers/676-chamaecyparis-pisifera-boulevard.html

Nie bardzo kumam w sprawie przedogródka - czy ten fragment z cyprysami jest cały Twój a drzwi na zdjeciu też Twoje?
Jeśli tak to widzę prościutki sposób na bordy - otóż wyprostowałabym je wzgledem boków ,wbiła na równo z powierzchnia ziemi i posadziła żywopłociki z bukszpanów.One odgrodzą żwirek od reszty.

To na szybko
Pozdrawiam, a jak mamy nadal radzić to moze kolejne zdjęcia załącz bardziej szczegółowe...

Witaj Lenko jak przyjrzysz się zdjęciu , to zobaczysz dwie pary drzwi .. Od lewej strony są moje a od prawego górnego rogu są drzwi sąsiada... A to gdzie rosną cyprysiki to jest taki prostokąt , wspólny dla nas i sąsiada ... Oczywiście ,że walnę porządną fotkę , ale teraz tam jest wielka kupa śniegu na wysokość około 1 M ... Jak tylko śnieg ciotek stopnieje , to zaraz fotkę zrobię .. Ale pomysł z wbiciem bordów w ziemię jest caaaaałkiem nowatorski ... No ,no . ... Wielkie dzięki za zdjęcie stożka cyprysika. aaach .. Jest prześliczny ... I jak ja mam takie cudo wykopać ???
gierczusia 15:22, 16 sty 2013

Enya73 napisał(a)
Nie wiem czy to kwestia mojego kompa, ale wszystkie Twoje zdjęcia widzę do góry nogami Czy to ze mną po tych lekach przeciwbólowych już coś jest nie tak czy faktycznie są przekręcone? Dostanę skrętu szyji
hej jak tam noga ?? Lepiej ? ... Dzięki ,że zwróciłaś uwagę... Ale ...rany julek... Ja nie wiem jak to jest u mnie widać wszystko normalnie ,,, tylko że całość chodzi na systemie iOS a nie na windowsie... Ale jak sobie zobaczyłam na komórce to tam też jest do góry nogami ... Pomoże jaki internetowe - komputerowy ekspert ??? ... .... Kochana , leki niestety aż tak dobrze nie działają