Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Loosiuu 14:36, 18 sie 2013

Ja z prośbą
Pożyczysz jaszczurkę? Tak tylko, żeby sobie powyjadała co będzie chciała i oddam
gierczusia 18:42, 18 sie 2013

Bogusiu, Urszulko , Anitko... Buziaki dla Was i pozdrowionka niedzielne
gierczusia 18:47, 18 sie 2013

anna_g napisał(a)

Nooooo, jakoś tak "nie miałam dnia" na ogrodowanie Wczoraj żeby szkody wielkiej nie narobić to obcinałam mojego "bonzaja dla ubogich" (dla bidoków chiba wręcz)... już nie nożycami elektrycznymi, ba nawet nie nożycami ręcznymi tylko.. nożyczkami domowymi (dobrze że nie do paznokci) Przynajmniej nic nie przecięłam "precyzyjna robótka" Pozdrówki

Aniu ... Ponieważ ja teź sprzętu do cięcia cisków ni mam , to Cię chętnie zaproszę z nożyczkami do paznokci .... Może być ??... Oczywiście oferuję w pakiecie nocleg, wikt i opierunek , bo troszku Ci zejdzie ... Ale w dwa tygodnie chiba zdążysz ??... A może i mnie weżmiesz na praktykantkę ... Buziaki

Ps. Tak sobie myślem ,że takie przecięcie ważnego kabla może być sprawdzianem trwającej bądż nie miłości małżeńskiej .... Bo jak chłop nie ukatrupi , to znaczy że kofffa , no nie ??

Ludzieeeee.... Jest tu jaki kabel??????
gierczusia 18:51, 18 sie 2013

Bea napisał(a)
Ela, jak ciski?

Beatko .. Cisy jak byk wielgaśne... Wykonanie dziury to wysiłek nie lada , tym bardziej że gazon i że chłopa noga nadal nie teges...więc sama...jeden już zasadzony.. Dziś moźe drugi... Już się zastanawiałam ,czy zlotu nie zwołać do siebie , cobyście mi pomogły to posadzić ....... Nie noooo ,to żart , oczywiście
gierczusia 18:53, 18 sie 2013

Loosiuu napisał(a)
Ja z prośbą
Pożyczysz jaszczurkę? Tak tylko, żeby sobie powyjadała co będzie chciała i oddam

Oooojj Filip ... No , nie wiem , nie wiem... Ona mnie kofffa ... Może jak będą młode , to Ci jedno w paczce wyślę .... Ale przedtem muszem zamontować ogrodzenie pod lekkim napięciem , coby kota sąsiadki kopło na opamiętanie ,kiedy przychodzi do mnie na odwiedziny bez zaproszenia... Żabę już mi zjadł pieron
gierczusia 19:00, 18 sie 2013

Aaaa... ... Niewtajemniczonym jestem winna wytłumaczenie.. Jaszczurki fantastycznie walczą z opuchlakami

Ale są jeszcze chrząszcze drapieżne , które też w naturze żywią się opuchlakami i ich larwami.. Są dość popularne

Przedstawiam chrząszcze z rodziny biegaczowatych....

http://pl.wikipedia.org/wiki/Biegaczowate

http://atlas-zwierzat.pl/1/tag/biegaczowate

U mnie w lasach mieszka właśnie biegacz fioletowy, jest pod ochroną... Zastanawiam się jak tu go zawlec do swojego ogródeczka
Loosiuu 19:09, 18 sie 2013

U mnie żabek pod dostatkiem Nawet w podstawkach od doniczek siedzą! To co? Wymiana?

Biegaczowate może skusisz przynosząc trochę mchu z lasu, albo jakieś stare próchniejące kawałki. A daleko do tego lasu? Bo pewnie odległość ma znaczenie.
Kindzia 19:30, 18 sie 2013

Gierczuś...czkawka Cię nie męczyła dzisiaj? Bardzo intensywnie obmawiałam Twój ogród z moją siorką...wiesz, kupiła sobie też takie hektary niedawno, pamięta sz...

Urlopowe buziory Niedługo będę MUDŻIN...

U nas zatrzęsienie żab i żabeczek...
Bea 19:36, 18 sie 2013

Jak będzie trzeba Ela to trąb i jakieś sprytne kobity ze swoimi sprytnymi łopatkami przybędą

i dadzą radę te ciski w te gazowy wcisnąć. Przy okazji żabki złapiemy i przesiedlimy bo temat

opuchlakowy bardzo ostatnio aktualny.

edit: jak będzie trzeba to nożyczki też pewnie któraś ma w torebce to się wykorzysta
gierczusia 20:08, 18 sie 2013

Loosiuu napisał(a)
U mnie żabek pod dostatkiem Nawet w podstawkach od doniczek siedzą! To co? Wymiana?

Biegaczowate może skusisz przynosząc trochę mchu z lasu, albo jakieś stare próchniejące kawałki. A daleko do tego lasu? Bo pewnie odległość ma znaczenie.

Wymiana 1:1 ??...,,.

Myślę o tych biegaczowatych.. Do lasu mam.....hmmmm.... No ile....100 M do młodnika i jeszcze kawałek do dużego , wielkiego , starego lasu .. ..,

Może złapiem jakąś parkę biegaczowatych do słoika i przywlokę do siebie i się zaaklimatyzuja ... Jaszczurkom pomogą