Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 19:44, 19 sie 2013

Agnieszka_B napisał(a)
o kurna chata ..... pozdrawia cię debil matematyczny

Eeeee tam .... Pozdrowionka i buziaki od Ogrodomaniaków są miłe widziane zawsze i bez zględu na to , co kto miał z matematyki... Czy to teraz ważne ????????.....

. Nooo ale już w sklepie liczyć trza i to na siebie a nie na uczciwość sprzedawców....

Buziaki ...
gierczusia 19:47, 19 sie 2013

GabiK napisał(a)
Elu, ja bym nie zostawiali rubrum na zewnątrz na zimę. Nie będzie ozdobą. Miałam zeszłej zimy w skrzyni - od razu po przymrozkach zbeżowiała i taka zwisła, leżąca się zrobiła. Nie trzyma pokroju jak miskanty, czy nawet zwykła rozplenica. Związałam jedną i było do kitu. Wycięliśmy do zera.
Teraz też mam, duże sadzonki, chłodnych pomieszczeń nie mam, ale w ogrzewanym garażu, czy pustym pokoju mogę spróbować przechować.

Nooo patrz ... A tak miałam nadzieję ,że te kłosiki będą stanowiły zimową ozdóbkę.... Achhhh ... Jak dobrze ,że czasem można skorzystać z doświadczeń innych ogrodników ... To jest super

Dziękuję

Mam nadzieję ,że walka o rozplenicę nam się uda
GabiK 19:50, 19 sie 2013

Nie ma za co, też myślałam, że będzie ładnie z tymi kłosami, a było byle jak. Może zrobimy inny eksperyment i część zetniemy, a część nie.
gierczusia 20:52, 19 sie 2013

Ja zamierzam zciąć tą część , którą będę brała do domu... I mam nadzieję ,że do przyszłego lata powróci do poprzedniego stanu ..., bo w przyszłym roku do Egiptu się nie wybieram
Agnieszka_B 20:56, 19 sie 2013

gierczusia napisał(a)
Ja zamierzam zciąć tą część , którą będę brała do domu... I mam nadzieję ,że do przyszłego lata powróci do poprzedniego stanu ..., bo w przyszłym roku do Egiptu się nie wybieram

Chyba żeby sie "ponawalać" troszku
GabiK 21:35, 19 sie 2013

E, rubrum i u nas pod dostatkiem.
gierczusia 21:37, 19 sie 2013

Noooo ... Mój syn kocha strzelnicę ... Ze mną gorzej .. Ja jak strzelałam na strzelnicy to zawsze po dachu ....i fffszyscy siem bojali ....
gierczusia 21:39, 19 sie 2013

GabiK napisał(a)
E, rubrum i u nas pod dostatkiem.

Noooo wiem ... Ale ten dreszczyk emocji .... No i potem ta loteryjka przeżyje czy nie ??..,,
gierczusia 10:51, 20 sie 2013

Melduję posłusznie ,że cisy posadzone... Wepchnięcie ich do gazonów było nie lada wyczynem.. Bryła korzeniowa była tak zbita , że nie było szans ,żeby ją ciutek zgnieść, uplaszczyć ...( ale słówko znalazłam ...)...,, nie było też szans ,żeby wcisnąć dwa do jednego gazonu , a marzyło mi się ,żeby stworzyły od razu gęstą przesłonę... Ale może to i dobrze ,że mi moje plany mi nie wyszły , bo by się bidaki musiały pchać , a tak mają luzik .,,,

Aaa... Oczywiście gazony nie mają w dnie betonu , czy czegoś podobnego.. Tam jest ziemia tak ,że cisom krzywda stać się ńie powinna ....

A teraz to dumam czy je przycinać , czy dać im święty spokój do wiosny..... Czytałam też na opakowaniu asahi ( aktywatora wzrostu ) żeby psikać roślinę po zasadzeniu.... Ale się zastanawiam... Jak je raz zaktywuję , to nie wiem , czy mi potem te nowe przyrosty nie pomarzną .......

Aaaaa.... Poradżcie
GosiaJoanna 11:00, 20 sie 2013

Piękne okazy, widzę że u Ciebie popadało u nas susza taka że aż mi roślinek i trawnika żal a o sobie już nie wspomnę ledwo dycham w te upały.