Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 11:56, 23 sie 2013

GabiK napisał(a)
Tylko jeszcze trzeba tak to sprytnie ustawić, żeby ciągle siebie nie widzieć.

Myślę ,że tak da radę to zobić ... W ramie lustro nachylimy pod odpowiednim kątem ... Żebyśmy mogli roślinki oglądać a nie nasze ryjoczki ....
gierczusia 11:59, 23 sie 2013

asc napisał(a)
Nie mam czasu na dokładne śledzenie .. ale zanotowałam.. ruchy wojsk były, czyli prawa flanka na lewą flankę poszła

A ja dla jaj Twoje doniczki do konkursu wstawiłam ... hi, hi, hi...... doniczki jak najbardziej konkursowe.... i w zasadzie tylko to Ci przyszłam napisać

Oj mykam do roboty bo mnie zastrzelą..

Noooo Anulka .... Toż jak wygrasz , to z wygranej cuś mi pewnikiem odpalisz ....

A przemarszem wojs , to Ty mnie zaraziłaś ....

Leć do roboty , bo nie kcem , coby Ciem zastrzelili ... Co byśmy bez Ciebie poczęli ??
Loosiuu 12:49, 23 sie 2013

Ten bluszcz to się pnie potem po czymś, czy pochyla, czy tak jak berberys jakiś w górę ciągle? Widziałem pare razy już sadzonki, ale zawsze się zastanawiam...
GabiK 13:01, 23 sie 2013

Elu, z przemarszem wojsk to mi się moja historyczka z liceum kojarzy. Dość ekscentryczna była i miała specyficzny sposób opowiadania o wydarzeniach. Pamiętam, że w zamierzchłych czasach Hunowie kurcgalopkiem przebiegli przez Europę.
gierczusia 13:38, 23 sie 2013

Loosiuu napisał(a)
Ten bluszcz to się pnie potem po czymś, czy pochyla, czy tak jak berberys jakiś w górę ciągle? Widziałem pare razy już sadzonki, ale zawsze się zastanawiam...

Filip ... Sterczy bez niczego .... Tylko ,że wolno rośnie , ale moim zdaniem to najpiękniejszy z bluszczy.... Te listeczki ułożone poziomo...achhhh.. A czy one się rozchylą potem , tego nie wiem....ale jest sztywny jak ... Hmmmm... nooo bardzo sztywny
gierczusia 13:39, 23 sie 2013

GabiK napisał(a)
Elu, z przemarszem wojsk to mi się moja historyczka z liceum kojarzy. Dość ekscentryczna była i miała specyficzny sposób opowiadania o wydarzeniach. Pamiętam, że w zamierzchłych czasach Hunowie kurcgalopkiem przebiegli przez Europę.

.... Kofffana , ale przynajmniej hunow pamiętasz i że przez Europę ,.,. A to ,że kurcgalopkiem...achhhh.. Detale
gierczusia 14:28, 23 sie 2013

Moja jaszczura zatęskniła dziś za towarzystwem

ewsyg 15:09, 23 sie 2013

Ale masz super towarzystwo. Elu dzięki za odwiedziny i pozdrowienia. Z tą kwarantanną od ogrodowiska to nie da rady. Pozdrawiam Ewa .
Magda70 15:13, 23 sie 2013

gierczusia napisał(a)
Ale chcę Wam coś pokazać .... Pod drewutnią za kępą ted barona czai się moje cudo , które jak już urośnie... Za jakieś hmmmmm 5 lat będzie na pewno powalające .., bluszcz errecta .... Bez podtekstów plizzz ... Nie potrzebuje podpór , rośnie sam pionowo , liście ułożone równolegle do podłoża..aaaaa... Wyszła moja matematyczna dusza lubi cień , więc jest tak ukryty ,że ledwo się dokopałam do niego by mu z krzaków focię zrobić

P

Ooo tu może będzie lepiej widać

http://www.google.pl/search?q=bluszcz+erecta&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=uBgXUsGuLMjbsgbb4IDIBA&ved=0CCYQsAQ&biw=768&bih=928

No masz! To ja mam cudo? Dostałam kiedyś od mamy to coś i rośnie gdzieś w kącie zapomniane....
Aczkolwiek troszkę się załamuje....z tym pionem nie do końca mu wychodzi....
Enya73 15:31, 23 sie 2013

A ja też mam tego bluszcza erectę, ale coś ma problemy z tą erekcją, bo mi się rozłazi na boki