Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

baraga1904 07:35, 22 sie 2013

gierczusia napisał(a)

Aguś ... Na stronie o opuchlakach , którą Madzen zapodała ( strona anglojęzyczna jakaś ) była ta Actara wymieniona... Poza tym jest w ulotce kwieciak malinowiec , a to taki sam czort jak opuchlak... A Gosia Joanna z Ogrodu gdzieś na końcu świata ma w rodzinie jakiś szkółkarzy .. Twierdzą ,że na opuchlaki działa wszystko co na stonkę... Więc Actara powinna się sprawdzić.... Na dodatek dobrze jest zmieniać sustancję czynną chemii , bo się pierniki uodparniają , więc Actara mi się przyda jako zmiennik owadofosu ... ( on ma tą samą substancję czynną co mospilan )

...dzięki Eluś...chyba nie doczytałam/dowidziałam...no to trzeba spróbowac....jak widac preparaty są i to skuteczne...

...miłego...
AgnieszkaW 07:54, 22 sie 2013

Elu, pozdrawiam. Mufinką się poczęstowałam do porannej kawki.
Madziarzeszow 07:57, 22 sie 2013

Zawsze smakują wyśmienicie , niezależnie od pory dnia czy nocy
baraga1904 08:54, 22 sie 2013

...muffinkiem się nie częstowałam...muszę zrzucic przed powrotem do pracy francuskie croissanty i bagietki
Milka 12:49, 22 sie 2013

U siebie nic z robali poza ślimakami nie wypatrzyłam, no ale nie miałam noktowizorów
gierczusia 13:18, 22 sie 2013

baraga1904 napisał(a)

...dzięki Eluś...chyba nie doczytałam/dowidziałam...no to trzeba spróbowac....jak widac preparaty są i to skuteczne...

...miłego...

Nie ma sprawy ... Ja też będę walczyć ... O o ile ogród od strony lasu czyli za domem pozostawiam jaszczurkom o tyle przed domem gdzie mam raczej " kwaśną " rabatę ,walczę chemią... Tam zasięg jaszczur nie dociera , a opuchlaki wprost uwielbiają moje rodki , bluszcze i trzmieliny ... Więc Actarę chyba zakupię

A co do muffinek Koffana częstuj się ... Na początku roku szkolnego wybiegasz te fffszystkie francuskie maszkety , o których pisałaś .... Buziam ... I pamiętaj ,że zaproszenie na kawę jest stałe aktualne
gierczusia 13:19, 22 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Elu, pozdrawiam. Mufinką się poczęstowałam do porannej kawki.

Smacznego Agusiu ... Może kiedyś uda Ci się spróbować w realu ... Buziole
gierczusia 13:20, 22 sie 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Zawsze smakują wyśmienicie , niezależnie od pory dnia czy nocy

Jestem teo samego zdania ... Wpadłam w muffinkowy szał ,., jak masz jakoweś fajne przepisy , to rzuć linka
gierczusia 13:21, 22 sie 2013

irena_milek napisał(a)
U siebie nic z robali poza ślimakami nie wypatrzyłam, no ale nie miałam noktowizorów

Irenko ... Noo to ja się cieszę ... Po coś Ci jeszcze jazda z tymi czarnymi paskudnikami ????... Już wystarczy ,że my bidoki walczymy
gierczusia 13:25, 22 sie 2013

Dziś zaczęłam akcję kostrzewa ... Odpoczęłam po wciskaniu cisów do gazonów no i znów mnie kopło ...
Kostrzewy były po staremu na rabacie , która teraz ma być czerwono żółtawa więc ich winy kolor ani w ząb mi tam nie pasował.. Tak więc kostrzewa dostała eksmisję i powędruje pod glauca globosę ( do diaska , cóż za " odmian i forem "... czyli przemarsz wojsk , jakby to powiedziała Ania Asc ... Na żółto - czerwoną powędruje za to red baron ...

Kostrzewy były tu....

A będą tu