Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 09:31, 23 sie 2013

popcarol napisał(a)
Też zgapię mufinki, jeśli można
Fajny pomysł z red baronem w doniczce bez dna Jak dla mnie, to wszystkie rośliny mogłabym tak mieć, wtedy to byłaby układanka i bezstresowe przesadzanie

pozdrawiam!

Zgapiaj Koffana , na zdrowie Madzia na pewno się nie pogniewa ,,,,trawy ekspansywne wszystkie mam tak posadzone a zaczęło si od mozgi... U mnie tworzy ślicznę zwarta kępę i nigdzie nie wędruje
gierczusia 09:35, 23 sie 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Teraz tylko tutaj "jestem" na kulinarnym portalu ostatnio na Boże Narodzenie dodałam domek z piernika , więc straaaaaaaaaaaaasznie dawno temu...
Bardzo smakują za to ręczę.
Piecz i częstuj później na forum , wpadnę do Ciebie na kawkę i mufinkę

Ja trawę 3 tyg nie kosiłam , susza i tak wypala , a wzrostu prawie nie widać

Pozdrawiam

Ja ostatnio wpadłam w muffinkowy szał ... Mam już chyba z 10 przepisów na babeczki i non stop je testuję , a mój eMuś i mój syn się cieszą

Tak więc zaproszenie na kawkę i muffinkę aktualne non stop

A co do trawy , do u nas parę dni temu troszku popadało , więc trawa nagle oszalała , co widać na fotkach ...

A ja fotografuję i się nie pinkolę , bo jakbym miała czekać na dzień , kiedy mój ogród osiągnie stan idealny to nigdy byście zdjęć nie ujrzały ..... Non stop kopię
gierczusia 09:48, 23 sie 2013

Ale chcę Wam coś pokazać .... Pod drewutnią za kępą ted barona czai się moje cudo , które jak już urośnie... Za jakieś hmmmmm 5 lat będzie na pewno powalające .., bluszcz errecta .... Bez podtekstów plizzz ... Nie potrzebuje podpór , rośnie sam pionowo , liście ułożone równolegle do podłoża..aaaaa... Wyszła moja matematyczna dusza lubi cień , więc jest tak ukryty ,że ledwo się dokopałam do niego by mu z krzaków focię zrobić

P

Ooo tu może będzie lepiej widać

http://www.google.pl/search?q=bluszcz+erecta&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=uBgXUsGuLMjbsgbb4IDIBA&ved=0CCYQsAQ&biw=768&bih=928

gierczusia 09:49, 23 sie 2013

A to miejsce czeka na lustro ... Rama się właśnie wycenia ... Może we wrześniu już będzie

GabiK 09:52, 23 sie 2013

Elu, a co Ci się będzie odbijało w tym lustrze? I skąd chcesz na to patrzeć?
gierczusia 10:08, 23 sie 2013

Lustro będzie tak nachylone ,żeby było widać rabatę przy tarasie.. A my będziemy na to lusto patrzeć siedząc przy stole ..... Dobra koncepcja ??
GosiaJoanna 11:41, 23 sie 2013

Fajnie jest no mam nadzieje że baron się łaskawie rozrośnie i mi go kiedyś teleportujesz tu na wschód hehehe ja również mogę cosik kwiecistego podesłać...kartony po cebulach z benexu są więc jest w czym wysyłać Pozdrawiam
GabiK 11:50, 23 sie 2013

Tylko jeszcze trzeba tak to sprytnie ustawić, żeby ciągle siebie nie widzieć.
gierczusia 11:54, 23 sie 2013

GosiaJoanna napisał(a)
Fajnie jest no mam nadzieje że baron się łaskawie rozrośnie i mi go kiedyś teleportujesz tu na wschód hehehe ja również mogę cosik kwiecistego podesłać...kartony po cebulach z benexu są więc jest w czym wysyłać Pozdrawiam

Czy Ty nie mogłaś wcześniej tego powiedzieć ??... Już go przesadziłam spowrotem... A tak bym go Tobie wysłała .... A taraz to już bym się bała ryzykować , bo kolejnego wysadzania , to on już może nie przeżyć .....

Wiosną .... Tylko się upomnij ... Bo wieszzzzz , sklerozis
Mala_Mi 11:55, 23 sie 2013

Nie mam czasu na dokładne śledzenie .. ale zanotowałam.. ruchy wojsk były, czyli prawa flanka na lewą flankę poszła

A ja dla jaj Twoje doniczki do konkursu wstawiłam ... hi, hi, hi...... doniczki jak najbardziej konkursowe.... i w zasadzie tylko to Ci przyszłam napisać

Oj mykam do roboty bo mnie zastrzelą..