Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Bogdzia 21:13, 03 wrz 2013

gierczusia napisał(a)

Bogdziu ... Ja bym chyba nie wytrzymała do przyszłej wiosny.... Chyba by mnie skręciło

Widzę ,że też obstawiasz " tajniaka ".... Podobnie jak ja

Obstawiam tajnaiaka bo lustro nie powinno byc meblem w ogrodzie tylko oszustwem udającym że ogród jest większy niż jest i to właśnie tak dobrze zeby Ania faktycznie w nie wlazła , a ty pilnuj żeby Ci szkód nie narobiła. Pozdrówka.
gierczusia 21:17, 03 wrz 2013

Haha ... Bogdziu.... Ankę jak cuś zakuję w dyby ..,,,
gierczusia 21:20, 03 wrz 2013

Kupiłam już jakiś czas temu bluszcz irlandzki , bo mnie zafascynował swymi pięknymi dużymi liśćmi .. A że cena była po byku , choć roślina ładna i duża i nie jakiś zdechlak to kupiłam jedną i teraz ją będę testować , czy mi nie przemarznie zimą... Jeśli nie , to dokupię więcej i wtedy będzie mi brzegi lustra zasłaniał ....
Bea 21:20, 03 wrz 2013

Ramę widziałam, a kiedy wkład będzie wstawiany?

Rama solidna.
baraga1904 21:21, 03 wrz 2013

...czekam na to tajniackie...
...biedna Ania....
Syla 21:21, 03 wrz 2013

gierczusia napisał(a)
Aaaaa... .... Noooo i najważniejsze... ... Przywlokłam dziś ramę od stolarza ...żałujcie , że nie widziałyście mojego wyskoku na lekcji , jak tego smsa przeczytałam...prawie pod sufitem byłam .... Wprawdzie smsow raczej czytać nie wolno , ale ja tak na niego czekałam ,że nie mogłam się pohamować .... Teraz konserwacja i szklarz .. Jeszcze musimy przemyśleć kwestię kata nachylenia... Iiiii takie tam , drobiazgi

Pierwsza przymiarka .....,

no proszę .... idziemy łeb w łeb ale z lustrem będziesz zdecydowanie pierwsza czekam z niecierpliwością ogromną i podsyłam ewentualność poszerzenia rabaty (tylko linia) co by roślinki delikatnie odbijały się w lustereczku .... a jak nie to nie
gierczusia 21:25, 03 wrz 2013

Elik napisał(a)
Już widzę oczami wyobraźni jak to lustro nieśmiało sobie kuka z zielonej gęstwiny. Bardzo fajny pomysł w ogóle z tym lustrem, zwłaszcza, że Wasz ogródek nabierze wtedy dodatkowej przestrzeni. Strasznie jestem ciekawa końcowego efektu. Lustra mi się bardzo podobają u kogoś w ogrodzie, sama nie wiem czy bym się zdecydowała. Na zimę pewno trzeba je jakoś zabezpieczyć?
A ja też wkrótce będę bawić się w malowanki - tylko że malowanki drewnianej kratki pod mojego przyszłego powojnika

Elu.. Lustro jest tak zrobione ,że do wnętrza ramy woda nie powinna się dostawać od spodu ani z brzegów... Będzie wyizolowane z brzegu pewnie jakimś silikonem czy podobnym paskudztwem... Nie powinno się nic dziać.. Ludziki mają takie lustra i jest ok zresztą nawet szefowa , ma lustro na płocie przyklejone i jest ok, no i oczywiście bez demontażu na czas zimy..

Czyli obie będziemy malować ... Zaraz polecę zobaczyć Twój plotek na powojnika
gierczusia 21:46, 03 wrz 2013

Bea napisał(a)
Ramę widziałam, a kiedy wkład będzie wstawiany?

Rama solidna.

Beatko ... Najpierw muszę ją pomalować a raczej zaimpregnować... A potem szklarz ...malowanie mam zaplanowane na jutro....a jak będzie... Hmmmm.. Zobaczymy .. Ja kcem szybko i to bardzo szybko ... Na wczoraj

Rama solidna to prawda , ale swoje musi wytrzymać , zresztą , to wymiar kotew generował wymiar ramy ... Te kotwy były najmniejsze
gierczusia 21:47, 03 wrz 2013

baraga1904 napisał(a)
...czekam na to tajniackie...
...biedna Ania....

Ja muszę Anuli powiedzieć ,że teraz to Ona po prostu nie ma wyjścia i musi przyjechać ...
grazyna 21:51, 03 wrz 2013

asc napisał(a)
Ela... to ja u Cibie pić nic nie będę.. bo jak 2x2 to wpakuję sie w to lustro

Ha ha ha ha , no nie mogę przestać się śmiać