Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Madziarzeszow 06:34, 03 wrz 2013

Pewnie jak zwykle pominięta wrr ja też i to bardzo oooo
GabiK 09:29, 03 wrz 2013

A ja to co? Czekam po cichutku, to już mnie nie liczysz?
gliceryna to raczej nie do konserwacji, tylko dla wyglądu - woda spływa jak po kaczce, a nie osadza się i zostawia zacieki, jak na gołym lustrze.

Jak dla mnie, to te kwiaty limki są po prostu stare - tak Ci się zmieniła. Ten pokazany dla porównania jest dużo świeższy. Spójrz nawet na kolor tych niepoparzonych kwiatków - są już wyblakłe, w takie zielonkawe kropki.

Nie masz problemów z pierisem? Ja miałam w pierwszej wersji ogrodu i po tej masakrycznej zimie 2011-2012 prawie zupełnie zmarzł.

atena35 10:54, 03 wrz 2013

Ja dwa paluchy w oczekiwniu podnoszę, PrzePani
gierczusia 16:31, 03 wrz 2013

Nooo dobra ..... Klub Oczekujących na Moje Lustro jest oooogromny .... Ilość Członków stałe wzrasta ...,

Czy tak może być ??
gierczusia 16:35, 03 wrz 2013

GabiK napisał(a)
A ja to co? Czekam po cichutku, to już mnie nie liczysz?
gliceryna to raczej nie do konserwacji, tylko dla wyglądu - woda spływa jak po kaczce, a nie osadza się i zostawia zacieki, jak na gołym lustrze.

Jak dla mnie, to te kwiaty limki są po prostu stare - tak Ci się zmieniła. Ten pokazany dla porównania jest dużo świeższy. Spójrz nawet na kolor tych niepoparzonych kwiatków - są już wyblakłe, w takie zielonkawe kropki.

Nie masz problemów z pierisem? Ja miałam w pierwszej wersji ogrodu i po tej masakrycznej zimie 2011-2012 prawie zupełnie zmarzł.

Tak tak , niedokładnie napisałam o glicerynie... Ona , tak jak piszesz ,po to ,żeby po lustrze ściekała woda i zacieków nie było ....

Co do limki , to ja po prostu nie wiem... Zobaczę w przyszłym roku co będzie

a pieris..hmmm.. uwielbiam te jego różowe przyrosty i rośnie u mnie bez kłopotu , bo ja okrywam tylko figę pseudo hortkę dębolistną ... Nawet przez jakiś czas rósł w gazonie ,więc warunki mega utrudnione....
gierczusia 16:39, 03 wrz 2013

Aaaaa... .... Noooo i najważniejsze... ... Przywlokłam dziś ramę od stolarza ...żałujcie , że nie widziałyście mojego wyskoku na lekcji , jak tego smsa przeczytałam...prawie pod sufitem byłam .... Wprawdzie smsow raczej czytać nie wolno , ale ja tak na niego czekałam ,że nie mogłam się pohamować .... Teraz konserwacja i szklarz .. Jeszcze musimy przemyśleć kwestię kata nachylenia... Iiiii takie tam , drobiazgi

Pierwsza przymiarka .....,

anna_g 16:51, 03 wrz 2013

łaaaaałłłłł.... Rama jest... łaaałłł... Wprawdzie ja nie jezdem u Cię na bieżąco (nigdzie zresztą nie jestem na bieżąco) ale akurat na ramę się załapałam No no - gratulki - czyli ten stolarz nie taki zły Fajnie Eluś, fajnie... Może wieczorkiem nadrobię - choć u ciebie to se nie robiem nadziei raczej Ale buziolki zostawiam
gierczusia 17:01, 03 wrz 2013

Anusia .... Koffana ... Na spokojnie to weż... ... Wielka ta rama , ledwo do auta mi weszła , klapnięte siedzenia i te rzeczy ... Ale zmiesciła się na styk

Teraz kolor i lustro i fruuuuu
Elik 17:59, 03 wrz 2013

No jak pięknie! Pierwszy krok do LUSTRA zrobiony, jest rama! Kiedy dalsze etapy? Sami będziecie robić kolorek? Buziaki zostawiam.
gierczusia 18:46, 03 wrz 2013

Wygląda na to ,że będę sama malować Elu... Została nam jeszcze jakaś farba czy raczej bejca czy coś w tym stylu , którą malowaliśmy panele drewniane... Tak więc chyba to wykorzystamy i kolor ramy będzie identyczny jak tła... A poza tym..... Założenie jest takie ,że bluszcz zakryje zewnętrzne krawędzie i i tak nie będzie ich widać ,więc kolor jest w sumie bez znaczenia.... Chodzi tylko o imprgnację

Bo to ma być lustro tajniackie i udające , a nie gwiazda pierwszoplanowa.....