Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Margarete 13:58, 09 wrz 2013

Noo, bedzie efekt widoczny od razu w tej twojej mikroprzestrzeni ... to jakby ci ze 100 metrów kw przybyło....żeby ci tylko podatku za "dodatkową" powierzchnie ktos nie naliczył...
gierczusia 18:10, 09 wrz 2013

GabiK napisał(a)
Ela, dobiegłam do końca.
Ta rama wygląda zupełnie jak moja, jaką ma szerokość? Pomaluj jeszcze raz, będzie dobrze. Zanim rośliny zarosną, to trochę potrwa.

Po lewej stronie, między docelowym miejscem lustra, a płotem, masz dziurę do sąsiada? Bo nie widać panelu ogrodzeniowego.

Moje kotwy są zabetonowane, ale nie ma przymocowania do płotu.

GosiuJoanno, bałam się, że z lustrem będzie znacznie trudniej- w tym roku to było porządnie raz, po zimie, myte i ze dwa razy, jak podeszłam i zobaczyłam plamkę to przetarłam punktowo. Jest naprawdę bezobsługowe.

Gabi .. Moje lustro ma wymiary 1m na 1.5 M ... Raczej nie będę betonować kotew , ale za to będzie mocowanie do płotu .. Między mną a sąsiadem jest rzeczywiście na końcu luka , o zmieściły się tylko 2 panele no i potem jest prześwit
I cieszę się ,że mni zdjęłaś ciężar z serca w kwestii dbałości o czystość lustra... Już widziałam , jak biegam ze szmatką non stop .,,
gierczusia 18:12, 09 wrz 2013

GosiaJoanna napisał(a)

A mówiłam ze Ela nie ma przęsła i potajemnie do sąsiada chodzi, jakby nie patrzec to rabatka się przedłużyła naturalnie

Ja widzę ,że Was mój sąsiad permanentnie intryguje ..,,,, szkoda ,że go nie znasz Gosiu ...
AgnieszkaW 18:14, 09 wrz 2013

Jaszczurka milutka, a lustro będzie super, doda przestrzeni ogrodowi. Pozdrawiam Elu i zapraszam do obejrzenia pięknego buka spotkanego na pienińskich szlakach.
gierczusia 18:14, 09 wrz 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Elu byłam w tej szkółce(pierwszy raz)kupiłam jedną hortkę no duża ale cena też i jeżówkę ale żadnych etykiet poprostu NN podobała mi się to wzięłam pojechałam do OBI po tą kore ale nie było kupiłam kore mieloną ,masakra kamienie kije kawałki desek ciężar ledwo do bagażnika wciepłam.
Może w sobote do Żurka pojade

Ja też żalowałam ,że tak póżno odnalazłam o ogrodnictwo , a jest dosłownie kawałeczek od mojego liceum....a nigdy tam nie trafiłam.. Achhhh ... Ale ja się cieszę ,że i Ty tam coś fajnego wyhaczyłaś ...
gierczusia 18:17, 09 wrz 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Jaszczurka milutka, a lustro będzie super, doda przestrzeni ogrodowi. Pozdrawiam Elu i zapraszam do obejrzenia pięknego buka spotkanego na pienińskich szlakach.

Aguś .. Zarazzzz popędzę do Was wszystkich , o zaległości muszę i chcę nadrobić .. Bo to wszak ńie obowiązek , tylko prawdziwa przyjemność zaglądanąć do Waszych królestw ... A chatę mam pustą prawie , bo bez dziecka , to nie wiem .. Coooo ja mam robić ?!????!!! 100 pomysłów na minutę
AgnieszkaW 18:19, 09 wrz 2013

Po Ogrodowisku pobiegać albo ogród przekopać, ale chyba to pierwsze lepsze na dzisiejszą pogodę
gierczusia 18:23, 09 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

W tamtym roku naobiecywałam wielu osobom że przyjade w tym roku i oczywiście pechowo musiałam sie prawie na całe lato rozchorowac. Nigdzie nie byłam , wiec nie bede obiecywac ale kto wie czy nie wpadnę (TAJNIACKO)

Koffam Tajniaków ....
Ale wiem , jak problemy zdrowotne mogą pokrzyżować plany...
gierczusia 18:25, 09 wrz 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Po Ogrodowisku pobiegać albo ogród przekopać, ale chyba to pierwsze lepsze na dzisiejszą pogodę

Noooo ... U mnie leje , ale moje nicienie się cieszą , bo uwielbiają pływać , w przerwach , kiedy nie wchodzą larwom opuchlaków to tu , to tam.... .....
gierczusia 18:27, 09 wrz 2013

Elik napisał(a)
A ramę możesz jeszcze raz machnąć jak Ci kolor nie pasuje. A kolor jak wyschnie to też się zmieni. U mnie na puszce pisze by dopiero po 24 godzinach kolejną warstwę nakładać.

U mnie też pisze... ... Tylko czemu dopiero teraz o tym doczytałam ??.....