Margarete
16:04, 04 lis 2013
No ładna ta twoja kolorowa jesień, carrexy też fajne i ten zakatek szumnie zwany "wrzosowiskiem" też milusi.
A tam z tyłu za wrzosami masz jakis bluszcz ? zimozielony on jest ? szybko rosnie ? bo ja szukam takiego szybkorosnacego ale zimozielonego ( dosyc mam sprzatania lisci po wiobluszczu na przedogródku, wybierania ich z kamieni...;-() Chciałam puścic u siebie bluszcze po siatce żeby od sasiadów mieć taki ..... jak kiedys mówił u nas w pracy nasz jeden kierowca "dyskomfort"..ha, ha, ha...... on miał w samochodzie ciężarowym firaneczki i mógł spac sobie na parkingach i jak mawiał "miałem wtedy taki super dyskomfort" a potem inny kierowca który go w pracy zastepował to mu te firnki zniszczył i .......kicha..."dyskomfort" sie skonczył

Ja tu pisze w cudzysłowie ale on to nam w biurze tak na poważnie opowiadał.

Wracając do rzeczy chciałabym po prostu oddielić sie choć troche od sąsiadujacego bloku ale nie chcę zakładac maty. Żywopłot z ligutra rosnie wolno i przemarza, zostaje wiec pnącze - tylko żeby nie sypało liścmi i nie przemarzałao na siatce.......
Kilka szczepek wzięłam od naszej Danusi i juz posadzilam, zobaczymy jak u mnie pójdzie im zarastanie ogrodzenia.