Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Margarete 16:04, 04 lis 2013

gierczusia napisał(a)
Parę jesiennych fotek z mikro ogrodu

Berberysowe kuleczki ... Są jeszcze liście i fajnie się to prezentuje ...

Carex - wizytówka ..i znak rozpoznawczy... Jak Ania Asc z Alinka przyjeżdżały do mnie , to adresu zapomniały... Tak jadą po osiedlu... I nagle Anka krzyczy: to tu musi być , bo tu są Carexy... noooo są

A kłosówka mnie fascynuje... Wiem ,że wiele z Was ją wyciepało, bo bywa brzydka...ale za to jak się ją wykosi , to tyle czasu jest urodziwa... Noo innawet teraz jest piękna ...kiedy sporo roślin już wymiękło....szukam dla niej nadal miejsca
A tak ogólnie , to prezent od Siaaśki ... Że ogrodowiskowy , to chyba pisać nie trzeba.....

Noo i moje wrzosowisko ... Ono jeszcze lądnie wygląda..a z tylu klon palmowy kupiony z ogrodowiskiem u Koniora... Zobaczcie , jaki fajnisty

No ładna ta twoja kolorowa jesień, carrexy też fajne i ten zakatek szumnie zwany "wrzosowiskiem" też milusi.
A tam z tyłu za wrzosami masz jakis bluszcz ? zimozielony on jest ? szybko rosnie ? bo ja szukam takiego szybkorosnacego ale zimozielonego ( dosyc mam sprzatania lisci po wiobluszczu na przedogródku, wybierania ich z kamieni...;-() Chciałam puścic u siebie bluszcze po siatce żeby od sasiadów mieć taki ..... jak kiedys mówił u nas w pracy nasz jeden kierowca "dyskomfort"..ha, ha, ha...... on miał w samochodzie ciężarowym firaneczki i mógł spac sobie na parkingach i jak mawiał "miałem wtedy taki super dyskomfort" a potem inny kierowca który go w pracy zastepował to mu te firnki zniszczył i .......kicha..."dyskomfort" sie skonczył
Ja tu pisze w cudzysłowie ale on to nam w biurze tak na poważnie opowiadał.
Wracając do rzeczy chciałabym po prostu oddielić sie choć troche od sąsiadujacego bloku ale nie chcę zakładac maty. Żywopłot z ligutra rosnie wolno i przemarza, zostaje wiec pnącze - tylko żeby nie sypało liścmi i nie przemarzałao na siatce.......
Kilka szczepek wzięłam od naszej Danusi i juz posadzilam, zobaczymy jak u mnie pójdzie im zarastanie ogrodzenia.
Margarete 16:18, 04 lis 2013

gierczusia napisał(a)

Bo to już dawno było Aguś ... Rozpuszczania trupów nie pamiętasz ???

Ela nie moge z ciebie........... ( siedze w pracy jeszcze ....psssss.....bo sie wyda że do ciebie zagladam...) ale smieje sie do kompa .........jak głupia !
Margarete 16:23, 04 lis 2013

gierczusia napisał(a)

Ale teraz czuję sie jakbym na cmentarzu mieszkała , bo temu sąsiadowi jeden psiur już umrzitnął i teraz ma pełnoprawny grób w ogrodzie z pomnikiem i zniczami oraz wielkim bukietem chryzantem.... Sąsiad ma jeszcze dwa psy.... Co to będzie póżniej ??

Buziaki

Żartujesz.........z tym pomnikiem w ogrodzie i zniczami....?!?!
U mnie co prawda pod płotem za tujami tez dwa psy kochane sa pochowane - jedna moja suczka po 14 latach zycia w naszej rodzinie a druga suczka -jamnik siostry mojego meża bo oni w wieżowcu mieszkają i musieliby tego umarłego psiaka gdizes do utylizacji oddacć a to jakoś tak nie bardzo ....przujaciel to był ich przecież.....wiec im miejsca pod płotem użyczyłam ale.........spoko za tujami, w trawniku, pod płotem, bez pomników.........
GosiaJoanna 16:27, 04 lis 2013

Kurcze jak gdzieś rozpuszczą się zwłoki w wapnie to pewnie po Twoim wątku Elluś którego dnia policja zapuka mi do drzwi heheheh
gierczusia 17:00, 04 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Eluś a z tym pomnikiem w ogrodzie to żart chyba? jak nie to może to nie pies a ssąsiad tam spoczywa dlatego znik? Buziaki

Nooo niestety nie żart .... Pełną gębą płyta nagrobna , na niej srebrna róża w 3d , nie jakaś tam plaskata ,żeby nie było... Znicze i kwiaty ... Serio...

Wiadomo .ze to zupełnie normalne pochować kochanego psiaka w ogródku ,ale żeby aszzzz tak ???
malgorzata_s... 17:04, 04 lis 2013

Matko a oni wiedzą że to nielegalne psa pochować w ogrodzie? No chyba że zkremowany był.
Kochałam moją sunie bardzo ale na to bym nie wpadła.Buziaki
gierczusia 17:12, 04 lis 2013

Margarete napisał(a)

No ładna ta twoja kolorowa jesień, carrexy też fajne i ten zakatek szumnie zwany "wrzosowiskiem" też milusi.
A tam z tyłu za wrzosami masz jakis bluszcz ? zimozielony on jest ? szybko rosnie ? bo ja szukam takiego szybkorosnacego ale zimozielonego ...Chciałam puścic u siebie bluszcze po siatce żeby od sasiadów mieć taki ..... jak kiedys mówił u nas w pracy nasz jeden kierowca "dyskomfort"..ha, ha, ha...... on miał w samochodzie firaneczki.......
Ja tu pisze w cudzysłowie ale on to nam w biurze tak na poważnie opowiadał.

Wracając do rzeczy chciałabym po prostu oddielić sie choć troche od sąsiadujacego bloku ale nie chcę zakładac maty....
Kilka szczepek wzięłam od naszej Danusi i juz posadzilam, zobaczymy jak u mnie pójdzie im zarastanie ogrodzenia.

Małgosiu ... Cieszę się ,że sie moje mikro wrzosowisko podoba.. Trzymam za nie kciuki intensywnie , bo w tamtym miejscu zawsze mi wrzosy ślag trafiał... Glina , mało słońca itp... Tym razem postarałam się bardziej niż zwykle sadząc i mam nadzieję ,że dadzą radę

Bluszcz zimozielony i to na maxa.. Nic nigdy z niego nie leci... ... Nooo chyba,że opuchlak jak potrząśniesz .. Rośnie na początku wolno , a potem to już szaleje ... Mój ma ze 4 lata , jak kupowałam to miał nie wiecej niż pól metra .. Teraz sięga dachu...a widział sie z sekatorem nieraz

Czy wiesz może jaki to gatunek bluszczu od Danusi ??? Bo zawsze go na zdjęciach podziwiam że ma takie duże liście... Ja teź zrobiłam eksperyment i kupiłam bluszcz irlandzki .. Własnie z powodu dużych liści.... Nie wiem , jak z jego zimozielnoscią , bo słyszałam o irlandzkim różne opinie... Ten , który widać na fotce to zwykły bluszcz ...

Buziaki ... A szpecjalistę od " dyskomfortu " to powinnaś pozdrowić ode mnie
gierczusia 17:13, 04 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Matko a oni wiedzą że to nielegalne psa pochować w ogrodzie? No chyba że zkremowany był.
Kochałam moją sunie bardzo ale na to bym nie wpadła.Buziaki

Nielegalneeeeeee ???...,. Nie wiem ,czy kremacja siem odbyła ..,... Muszę zadenuncjować sąsiada
Loosiuu 17:17, 04 lis 2013

Hmmm....kiedyś zwłokami zwierząt użyźniano ziemię pod uprawy...
malgorzata_s... 17:24, 04 lis 2013

Jak usypiają psa w lecznicy to do kremowania trza oddać. Zalecenie SANEPID.