Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 21:55, 04 sty 2014

Kindzia napisał(a)

KOFFFAM potrójnie Obie z doniczkami od Bogdzi wyjedziemy

Byłam ofertę u Bogdzi złożyć, przyjęta jest

Kasiu .... Ja każdego dnia zaglądam na Lilię wodną "Bogdzia " ... Stąd wiem ,że jak Bogdzia coś powie , to juz powie .....

A z ta miłością.... .... Nooo chiba muszem te wyznanie sobie wydrukować i Chopu pokazać
Bogdzia 21:56, 04 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

Z góry przepraszam za psucie nastroju... Takie kłącze może kilka lat nie kwitnać.... Dlatego radzę kupować magnolie wyłącznie z wytwozronymi pąkami kwaitowymi. Chyba że w cudownym mikroklimacie Bogdzi juz takie maluchy kwitną???

Jutro sprawdzę jakie mają paczki bo wysokośc koło metra . Susan mniejsza ale paczki kwiatowe ma na pewno.
gierczusia 21:56, 04 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

Nie chcę teraz kopac i sprawdzac bo może jeszcze zima byc a korzonki jeśli sa to małe i drobne więc trzeba poczekac do wiosny.

Ale Bogdziu ... Mamy czaaaassssss .... Niech sobie rosną spokojnie

Buziaki
gierczusia 21:58, 04 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

Jutro sprawdzę jakie mają paczki bo wysokośc koło metra . Susan mniejsza ale paczki kwiatowe ma na pewno.

Łoooo mammma ... Ale jestem ciekawa .....

Bo ja ekspert od magnoli jestem taki , jak z koziej doooopy siodło . ....
Bogdzia 22:01, 04 sty 2014

Za moich czasów hospitacji nie zapowiadali wchodzili na lekcję i juz, czasem nawet 5 minut po jej rozpoczęciu. Kiedyś już po dzwonku dowiedziałam się ze właśnie trzy moje klasy mają zaraz sprawdziany ( klasówki) kuratoryjne .......Poszło dobrze i dostałam nagrode kuratoryjną ale takie łapanki ...nie powiem co o tym myslę , dobrze ze teraz zapowiadają.A raz miałam okienko ( w pierwszym roku mojej pracy ) i przyjechala wizytacja i. ja siedziałam na korytarzu bo stamtąd był piękny widok a oni do mnie z pytaniem ,,a kto cię dziecko wyrzucił z lekcji?"
gierczusia 22:03, 04 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

Z góry przepraszam za psucie nastroju... Takie kłącze może kilka lat nie kwitnać.... Dlatego radzę kupować magnolie wyłącznie z wytwozronymi pąkami kwaitowymi. Chyba że w cudownym mikroklimacie Bogdzi juz takie maluchy kwitną???

Madzen ... Noo coś Ty ... To jest cenna uwaga , bo ja wiem ,że rodki trzeba kupować z pąkami kwiatowymi , lub kwiatami , po podobno potem można się nie doczekać... Natomiast nie wiedziałam jak to jest z magnolią .... Z tulipanowcem też są chyba jakieś jajca , bo u Agi Baragi jest mały i kwitnie , a są teorie ,że kwitną dopiero stare okazy....

Ps.. Autokorekta mi zmieniła pąki kwiatowe na ptaki .. Ale to fajnie brzmiało

Buziam .... Bogdzia jutro sprawdzi......
gierczusia 22:12, 04 sty 2014

Bogdzia napisał(a)
Za moich czasów hospitacji nie zapowiadali wchodzili na lekcję i juz, czasem nawet 5 minut po jej rozpoczęciu. Kiedyś już po dzwonku dowiedziałam się ze właśnie trzy moje klasy mają zaraz sprawdziany ( klasówki) kuratoryjne .......Poszło dobrze i dostałam nagrode kuratoryjną ale takie łapanki ...nie powiem co o tym myslę , dobrze ze teraz zapowiadają.A raz miałam okienko ( w pierwszym roku mojej pracy ) i przyjechala wizytacja i. ja siedziałam na korytarzu bo stamtąd był piękny widok a oni do mnie z pytaniem ,,a kto cię dziecko wyrzucił z lekcji?"

... To zawsze chyba jest bardzo stresujące... Z jednej strony uważam ,że jakiś nadzór chyba powinien być...ale czy taaakkki ???

My wiedzieliśmy , czego nas będą pytać i nawet mieliśmy ekstra specjalistkę zewnętrzna na szkoleniu przed ta " ewaluacją ".... Tak to się teraz piknie nazywa...

Ale z tego co czytam , to Ty Bogdziu rownież w kwestiach służbowych mialaś takie " zezowate " szczęście jak i ja .... Jak szef zaczął czytać , kogo do czego wylosowano , to mało zawału nie dostałam , bo non stop byłaś słychać moje nazwisko ....

Też zaczynałaś pracę jako młodziutka osoba ?? .., ja zaczęłam po sn- ie.... A moja mama po liceum pedagogicznym .... Jak wspomnę moją pierwsza klasę , to oni byli zaledwie 6 lat ode mnie młodsi ....

Przyznam sie ,ze o klasówkach kuratoryjnych jeszcze nie słyszałam.....
gierczusia 22:15, 04 sty 2014

Sebek napisał(a)
Alexandrina jest piękna, ale uśmierciłem ją Za to Susan zakwitła u mnie po roku - i to malutki krzaczek Co prawda zakwitła w lipcu, ale lepszy rydz jak nic

Ubawiłam się tą magnolią kwitnącą w lipcu .. Musiałeś być nieżle zdziwiony ....

A coś Ty zrobił tej aleksandrinie ,żeś ją załatwił " na amen "??

A najgorsze jest to,że własnie Aleksandrina bardziej mi w oko wpadła .... O ona taka delikatniusia..... Niedobrze .....
Bogdzia 22:40, 04 sty 2014

gierczusia napisał(a)

... To zawsze chyba jest bardzo stresujące... Z jednej strony uważam ,że jakiś nadzór chyba powinien być...ale czy taaakkki ???

My wiedzieliśmy , czego nas będą pytać i nawet mieliśmy ekstra specjalistkę zewnętrzna na szkoleniu przed ta " ewaluacją ".... Tak to się teraz piknie nazywa...

Ale z tego co czytam , to Ty Bogdziu rownież w kwestiach służbowych mialaś takie " zezowate " szczęście jak i ja .... Jak szef zaczął czytać , kogo do czego wylosowano , to mało zawału nie dostałam , bo non stop byłaś słychać moje nazwisko ....

Też zaczynałaś pracę jako młodziutka osoba ?? .., ja zaczęłam po sn- ie.... A moja mama po liceum pedagogicznym .... Jak wspomnę moją pierwsza klasę , to oni byli zaledwie 6 lat ode mnie młodsi ....

Przyznam sie ,ze o klasówkach kuratoryjnych jeszcze nie słyszałam.....

to było badanie wyników nauczania w formie pisemnej dlatego napisałam ze klasówka.Myślę że to z dyr było uzgadniane i dawali nauczycieli takich zeby szkoła dobrze wypadła albo takich którym chcieli dokuczyc.Dziś na pewno chodzi o dobre wyniki.Ja konczyłam jeszcze liceum pedagogiczne , potem studia.
gierczusia 23:44, 04 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

to było badanie wyników nauczania w formie pisemnej dlatego napisałam ze klasówka.Myślę że to z dyr było uzgadniane i dawali nauczycieli takich zeby szkoła dobrze wypadła albo takich którym chcieli dokuczyc.Dziś na pewno chodzi o dobre wyniki.Ja konczyłam jeszcze liceum pedagogiczne , potem studia.

Tak.. .. Oczywiście wiem ,ze to badanie wyńików.... Teraz są " obszary ".... My mieliśmy między innymi sprawdzane czy atmosfera jest sprzyjająca do nauki....achhhhh. i wszystko jest losowane......

Moja mama zawsze mówi ,ze liceum pedagogiczne to była najlepsza rzecz na świecie ??