No i fajnie! Jest wieczór sobotni,jutro dzień świąteczny.....
W niedzielę praca w g....o się obraca......
Odpoczywajcie, i miejcie dobrą pogodę na rodzinne ,jesienne spacery!
TY Marto,też idź na spacer,albo poleż w łóżku....długo......
Nie wiem czy w g...o kolorem coś koło tego.Upiekłam pierdniczka na wierchu z czekoladą .
Już pół formy nie ma ,a muszę powiedzieć,że zawsze piekę w takiej dość sporej bo na szerokość piekarnika
Nie udało mi się wyjść na spacer bo zaraz po cieście zaczęłam robić obiad i tak się zeszło ...
Niedługo powędruję tam gdzie zawsze takiego dnia jak dziś i niedziela można powiedzieć dobiegnie końca
Na chwilę wyszłam podać czapkę synowi więc wiem,że było pięknie
Pozdrawia kochana Haniu
Nie wiem czy Wy też tak macie ...?
Uwielbiam ten moment kiedy do rozpulchnionej pazurkami ziemi wkładam cebule tulipanów,a potem ręką okrywam je do zimowego spoczynku.Mogę tak trzymać w dłoni ziemię jak dziecko,które bawi się piaskiem...
Na koniec uklepuję glebę i patrząc na "dzieło"z góry zaczyna we mnie rosnąć tęsknota za pierwszym powiewem wiosny ...
Wzdycham,na mojej twarzy pojawia się grymas radości z wykonanej pracy i nadziei ,że już za kilka miesięcy zobaczę znowu swoje kolorowe kwiaty
Napisane z miłości do konwersacji z drugim człowiekiem
Szczególnie rozmowa z drugim człowiekiem,o przyszłym wyobrażeniu wiosennym....bezcenna.
Ale skąd brać od ręki takiego,kto nie widząc ,uwierzy ,że będzie pięknie?
Sadziłam dziś tulipany, i teraz wyobrażam,że już zaczęły wypuszczać korzonki.....
A kwiatki dla nas....... juz niedługo!