Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Gardenarium 10:39, 30 paź 2012

Ja też nie prasuję, jedynie koszule z kołnierzykiem to mus. Ale mam znajomą co nawet skarpetki prasowała mężowi, tego nie mogę zaakceptować

Trzeba tak powiesić i naciągnąć, żeby nie trzeba było prasować. Świat przez to się nie zawali, więcej czasu dla siebie...albo dla ogrodu

Instagram Ogrodowiska
Martek 10:40, 30 paź 2012

aldonaz napisał(a)
Witaj Zielona Ogrodniczko, świetnie wyglądasz. Ja już przestałam prasować pościel, szkoda mi rąk. A syn już sam sobie prasuje, nie ma pretensji i dobrze mu to wychodzi.
I odszedł kolejny bard...

Dzięki Aldonka
Szkic maskuje zmarszczki
Martek 10:45, 30 paź 2012

Powiem tak jak ktoś uważa,że żona to kopciuch i chce się czepić to się czepi .
Ja nie mówię ,że nie lubię prasować,ale co jest do zrobienia w domu należy do moich obowiązków.
Dokładam się do pensji m co m-c,ale to ciągle za mało .Widzi mnie w pracy i w domu na kolejnych etatach.
Co zrobić nie ja pierwsza i nie ostania
barbara_kraj... 20:23, 30 paź 2012

Zastrajkować można))))))
Mala_Mi 23:47, 31 paź 2012

Martek.. jak się chce czepić to się czepi.. i święty Boże nie pomoże. - masz rację.. w myśl zasady, że jak chce się psa uderzyć to kij zawsze się znajdzie.... wiec może nie warto stawać na uszach.. bo i tak tego nikt nie widzi????
Moje ciotki pracują skarpetki, szmatę do podłogi.. a ja nie prasuje wszystkiego czego można nie prasować Da się????? Da się
Milka 09:06, 01 lis 2012

Marta, ty w końcu musisz się zbuntować, zmienic myslenie, no bo ucieka ci tyle fajnych rzeczy przez ten domowy perfekcjonizm; kto o tym będzie pamiętać, jak juz nas nie będzie!!
grafika zielonej ogrodniczki bardzo fajna, taka refleksyjna!
Martek 02:08, 02 lis 2012

asc napisał(a)
Martek.. jak się chce czepić to się czepi.. i święty Boże nie pomoże. - masz rację.. w myśl zasady, że jak chce się psa uderzyć to kij zawsze się znajdzie.... wiec może nie warto stawać na uszach.. bo i tak tego nikt nie widzi????
Moje ciotki pracują skarpetki, szmatę do podłogi.. a ja nie prasuje wszystkiego czego można nie prasować Da się????? Da się

Sprostuję absolutnie nie jestem perfekcyjną panią domu Ani profesjonalną jak piszecie

Kiedyś pomyślałam "Nie urodziłam się tylko po to by sprzątać do cholery!" i zaczęłam kopać w ziemi ...))))))))))))))))))))))))))))))))))
Martek 02:11, 02 lis 2012

irena_milek napisał(a)
Marta, ty w końcu musisz się zbuntować, zmienic myslenie, no bo ucieka ci tyle fajnych rzeczy przez ten domowy perfekcjonizm; kto o tym będzie pamiętać, jak juz nas nie będzie!!
grafika zielonej ogrodniczki bardzo fajna, taka refleksyjna!

Za nim mnie zapomną westchną " Ta to umiała zamiatać ..."))))))))))
Urszulla 03:42, 02 lis 2012

Martek napisał(a)

Sprostuję absolutnie nie jestem perfekcyjną panią domu Ani profesjonalną jak piszecie

Kiedyś pomyślałam "Nie urodziłam się tylko po to by sprzątać do cholery!" i zaczęłam kopać w ziemi ...))))))))))))))))))))))))))))))))))

To mi się najbardziej podoba i właśnie jestem na tym etapie. W ziemi jak posprzątam jest czysto....w domu zaraz tak samo jak było.
Bogdzia 08:51, 02 lis 2012

Mój M raz tylko zaczął mi mówic co powinnam robic jego zdaniem to mu powiedziałam że mógł sobie służącą wziąc a nie żonę ale musiałby jej płacic a ja jakbym miała zacięcie do poswięceń to bym sobie kaleki bez rak poszukała a nie wychodziła za niego. Nigdy przez 43 lata małzeństwa nie wyprasowałam mu ani jednej koszuli ( a garnitur i koszula były na porządku dziennym bo był na stanowisku)- przecież ma ręce.Jak prasował swoje to i syna też( dokąd syn był młodszy) i nic mu sie nie stało , dotrwał do starości w dobrym zdrowiu.Im więcej będziesz za swoich panów robic tym mniej będą to doceniac i szanowac bo nie wiedza jaki to wysiłak . Niech sie dowiedzą, zbuntuj sie w końcu.
Dodam jeszcze tylko że pracujac w ten sposób wychowasz swoich synów tak że ich żony bedą miec do Ciebie pretensje i na starcie juz będziesz zła teściową i będą miały rację bo chłopców trzeba nauczyc szacunku do pracy kobiety.