Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 19:06, 10 gru 2012

gusiarz napisał(a)
Marto - też takie gazetki zbieram. Mam chyba jeszcze z 2002 roku... Teraz ogrodowe do rzadkości kupuję. Ale werandy nie mogę sobie odmówić, choć droga niemiłosiernie... Pozdrawiam poniadziałkowo

Jedni palą ,inni piją ,a ty czytasz jesteś rozgrzeszona i jeszcze zostaje ci w kieszeni mimo ceny
Gusiarzku pozdrawiam
Martek 19:08, 10 gru 2012

grembosia napisał(a)
Ja też uwielbiam "Werandę", prenumeruję już kilka lat, a na początku prenumeraty zamówiłam jeszcze mnóstwo starych numerów jakie mieli na stanie.

Kupowałam też wiele lat "Mój piękny ogród", ale ostatnio już mniej mi się podaba i zdecydowanie wolę poczytać Ogrodowisko

Ciebie też rozumiem Grembosieńko ))))))))))
Tess 19:20, 10 gru 2012

Marta, możemy sobie ręce podać - u mnie też graciarnia, bo wszystko może się przydać. Choć to raczej M. chomikuje wszystko, co się da. Ja co jakiś czas przeciw temu protestuję, pomstuję i... nic się nie zmienia
Choć sama nie jestem bez winy. Mam na przykład całe pudło.... guzików. Zbieraninę straszną.
Po co? Dlaczego? Kto to wie?

Słusznie zrobiłaś, że oddałaś na makulaturę.
Buziam
Bogdzia 19:25, 10 gru 2012

Ja mam sporo Kwietników i Ogrodów , pewnie juz do nich nie zajrze ale ciągle szkoda mi wyrzucic i chyba tego nie zrobię . Pozdrówka Marto.
Martek 19:25, 10 gru 2012

irena_milek napisał(a)
Obejrzałam propozycję choinkową, duża i mniejsza, bardzo fajny pomysł, kto wie, może się skuszę i coś takiego zrobię, będzie sporo czasu na to...
ta z orzechami też świetna i oczywiście prezent od mamy nie możesz wyrzucić..
co do zbieractwa, raczej tego nie robię, lubię ład i przestrzeń, więc klamotów nie zbieram, łatwo się z nimi rozstaję....i mam miejsce na nowe...oczywiście mam takie sentymentalne, te są schowane w pudełkach

gazety, kupuję tylko 1 miesięcznik, reszta informacji z netu, mamy tu wszystko, porady ogrodowe również, jeśli już to mam książki o tematyce ogrodowej..

ptaszek śliczny, prawie jak Ania już foty strzelasz i czekam na twoje dzieło, czyli dekoracje przed ogródka!

a co do zbierania makulatury i wysyłanie tych środków na pomoc Sudanowi...szczytny cel, tylko ciekawa jestem, ile z tego do nich trafi?

Irenko mam daleko te ptaszki na mój kiepski aparat
Zależy gdzie usiędzie obiekt taka jakość .Pogoda też szara i mglista .

Co do makulatury i podobnych akcji też zawsze mam wątpliwości ,ale ile by nie dali niech cholera kopią !
Dochodzę do wniosku,że tak myślących jak ty czy ja jest mnóstwo tymbardziej trzeba gosik dorzucić i ufać
Martek 19:28, 10 gru 2012

Tess napisał(a)
Marta, możemy sobie ręce podać - u mnie też graciarnia, bo wszystko może się przydać. Choć to raczej M. chomikuje wszystko, co się da. Ja co jakiś czas przeciw temu protestuję, pomstuję i... nic się nie zmienia
Choć sama nie jestem bez winy. Mam na przykład całe pudło.... guzików. Zbieraninę straszną.
Po co? Dlaczego? Kto to wie?

Słusznie zrobiłaś, że oddałaś na makulaturę.
Buziam

Tess guziki to i ja zbierałam.Przeszło mi odkąd nie mam w ręku igły )))))))))
Niektóre z uchem nadawały się na śliczne klipsy !
Buziam Tess
Martek 19:30, 10 gru 2012

Bogdzia napisał(a)
Ja mam sporo Kwietników i Ogrodów , pewnie juz do nich nie zajrze ale ciągle szkoda mi wyrzucic i chyba tego nie zrobię . Pozdrówka Marto.

Hihihi Bogdziu,a niech tam w kawalerce nie mieszkasz )))))
Martek 19:37, 10 gru 2012

Małż zabrał mi aparat niby potrzeba taka więc zdjęć nie porobię .
Napiszę ,że dziś zazieleniłam i zazłociłam makówki ,jedną szyszkę 5 szt orzechów włoskich.
Teraz te zielone makówki potraktuję lakierem bezbarwnym i powieszę je chyba wszystkie tak jak wisiały wiedźmiarsko główkami do dołu na kuchennej ścianie .Odświeżyłam je chyba wyglądają lepiej .
Pomalowałam też kulę wielkości bombki )))))) na zielono .I nie wiem czy to będzie bukszpan czy strzyzony iglaczek czy jednak bombka ?A może na malowaniu się skończy )))))))))))
Żeby nie było tak biało i czarno chyba będę sięgać do archiwum zdjęciowego ...
Rench 00:57, 11 gru 2012

Widzę Marteczko że mamy coś wspólnego,tez uwielbiam chomikować wiele rzeczy,a kolorowe gazety to już moja miłość Mój M mnie zaczyna leczyć,a ja sama zaczynam też się ograniczać,ale do niedawna miałam wszystkie numery Mojego pięknego ogrodu, Claudii,Cztery kąty, Kwietnik,Poradniki domowe i wiele dodatków okazjonalnych do tych gazet , nawet znalazłam Burdę z 1987 roku i wszystkiego żal było mi wyrzucić
M wynosi do spalenia moje zbiory,a ja za nim pędzę do piwnicy,zasiadam nad tą makulaturą i pół dnia przekładam co mi potrzeba,a co nie i robię kolejne 2 kupki,i tylko przekładam w inne miejsce

Kiedyś znalazłam u cioci burdę z 1968 roku, w twardych oprawach jak dawne dzienniki w szkole,to było coś wspaniałego Takie chomikowanie to chyba w genach się przenosi

Pozdrawiam i dzięki za wizytę w moich skromnych progach
monteverde 01:02, 11 gru 2012

Renia to pooglądaj sobie filmiki O chomikowaniu na TLC jedna zbierała zużyte pieluchy