Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

bogumila 20:22, 30 kwi 2012

Mille 23:04, 30 kwi 2012

Witaj Marto, o ile dobrze wyklukałam z postów jesteś z Lublina (tudzież okolic). Czy masz może sprawdzone, godne polecenia sklepy/centra ogrodnicze? Zwłaszcza interesują mnie te, które nie zabijają na wejściu cenami? Z moich bardzo skromnych obserwacji wynika, że dobre ceny mają w jednym sklepie na Zemborzyckiej, ale standardowo zapomniałam nazwy, a wiem, że są co najmniej 2...

Pozdrawiam kolorowe rabaty i wycieniowanego cisa
Martek 01:59, 01 maj 2012

Mille,
witam serdecznie.
Sklep na Zemborzyckiej jest chyba najstarszym,dobrze zaopatrzonym sklepem ogrodniczym w mieście.Na tej ulicy jest jeszcze nowszy sklep w stronę Kunickiego,ale już cenowo droższy Jednak można w nim zdobyć więcej nowości czym stary nie grzeszy
Tak naprawdę bazuję na tych sklepach i przepłacam w OBI Czasami kupię coś okazyjnie na targu lub w sklepie wcale nie tańszym niż wcześniej wymieniony market.
KasiaWB ma chyba bardziej obczajoną sieć handlową branży )))))))))))Zapytaj jej To specjalistka od zakupów
Pod zamkiem od Gomółkowej co sobota można coś taniej dostać na pchlim targu
Woj.nasze spotyka się w maju na Targach Ogrodniczych zapraszam w imieniu swoim i koleżanek
Pozdrawiam,dziękuję za odwiedziny i życzę pięknej majówki
Martek 02:02, 01 maj 2012

Odpoczywajcie i bawcie się dobrze moi drodzy i nie smrodźcie rozpałką, trochę więcej umiejętności harcerskich

bociek 06:46, 01 maj 2012

Martek napisał(a)
Odpoczywajcie i bawcie się dobrze moi drodzy i nie smrodźcie rozpałką, trochę więcej umiejętności harcerskich

Hahahahaha, Marta, jestes niemozliwa Milego dnia
justi 10:17, 01 maj 2012

Martek napisał(a)

Tak właśnie lubię
Mille 11:44, 01 maj 2012

Martek napisał(a)

Tak naprawdę bazuję na tych sklepach i przepłacam w OBI

Oj, to widzę, że z tym Obi mamy tak samo Ja tam zaglądam prawie za każdym razem jak jestem w Tesco, czyli całkiem często Na moje szczęście często akurat nie mają tego czego szukam, bo chyba bym zbankrutowała
Na targu pod zamkiem nie wiedziałam, że mają roślinki, ale kiedyś się wybiorę.
Wiem, że jest też sklep na Kraśnickiej (standardowo nie pamiętam nazwy) i kilka lat temu byłam zachwycona cenami, ale może przez to, że to już jesień była i wyzbywali się towaru Pamiętam, że mieli spore i tanie wrzosy, które aktualnie najlepiej sobie poradziły po zimie, czego nie można powiedzieć o wrzosach z Obi. Tyle, że na tej Kraśnickiej wybór wydaje się dość skromny, chociaż byłam tam tylko 3 razy. Swoją drogą chyba już nie pojadę, bo to strasznie pechowe miejsce - na 3 wizyty w sklepie aż 2 razy widziałam dokładnie przy tym centrum stłuczki/wypadki...

PS: Aktualnie poszukuję magnolii Susan, jakiegoś większego (choć bez przesady) okazu, gdybyś przypadkiem gdzies widziała...
Martek 11:51, 01 maj 2012

Dobrze będę zwracać uwagę na magnolie.Byłam u Dębskich i w dwóch po drodze ogrodniczych,ale nie wiedziałam jeszcze,że takie zapotrzebowanie
Najlepiej kupuje się od lipca do zimy od lata zaczynają się obniżać ceny ponieważ ludzie już odpoczywają ,a nie sadzą
Uciekam na działkę bo znowu zakopię się na forum zamiast łopatą w rabatach
Czyli bardzo blisko musimy mieszkać Mille A w Obi wiem czego nie kupować po prostu nawet za 2 zł ))))))))))
Martek 11:52, 01 maj 2012

Aha targ pod zamkiem głównie w soboty tak do 12-13-ej
Mala_Mi 14:11, 01 maj 2012

Ja od rana łopatą pomachałam w czynie pierwszomajowym w ogrodzie
A teraz chrzanić umiejętnosci harcerskie..... M kupił szczapki smolne ,które łatwo się rozpalają
Z zuchów mnie wyrzucono, bo ......pobiłam kolegę...... wiec musze korzystac z dobrodziejstw zarezerwowanych tylko dla harcerzy....