Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem

Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem

aneta230972 00:48, 20 lut 2013

Danusiu droga to Ty jeszcze nie śpisz? Tak właśnie myślałam, żeby tuje równać górą. Jak to ładnie napisałaś taki wyżej-niżej będzie kiepsko wyglądał a wręcz wydaje mi się to mus takie cięcie . Natomiast świerki też będziemy formowali ale to na ten temat muszę poczytać bo " zielona" jestem .
Syla 09:16, 20 lut 2013

Urocze chłopaki ..... jeden z nich to chyba do Ciebie podobny ???

Znajdź trochę czasu i wstawiaj plan ..... będzie zdecydowanie prościej ogarnąć wszystko całościowo
Masz jeszcze trochę czasu na rozmyślanie ....... Danusia podesłała propozycje zróżnicowanych form żywopłotów ..... Mam u siebie podobnie dlatego jestem za mieszaniem gatunków nie koniecznie kolorów (jeśli się nie podoba) ..... Potem będziesz szaleć na kolorowo bylinkami i niższymi gatunkami roślin
AgaNet 10:43, 20 lut 2013

Hej Anetko
Działka duża, miejsca sporo - ojjj będzie się u ciebie działo Trzymam mocno kciuki i goraco kibicuję !
Pozwolisz że będę zaglądac
aneta230972 12:43, 20 lut 2013

Syla napisał(a)
Urocze chłopaki ..... jeden z nich to chyba do Ciebie podobny ???

Znajdź trochę czasu i wstawiaj plan ..... będzie zdecydowanie prościej ogarnąć wszystko całościowo
Masz jeszcze trochę czasu na rozmyślanie ....... Danusia podesłała propozycje zróżnicowanych form żywopłotów ..... Mam u siebie podobnie dlatego jestem za mieszaniem gatunków nie koniecznie kolorów (jeśli się nie podoba) ..... Potem będziesz szaleć na kolorowo bylinkami i niższymi gatunkami roślin

Witaj Sywia. Uśmiałam się. Ciekawe, który wg Ciebie jest do mnie podobny. Bo opinie są bardzo różne. W zeszłym tyg. w ciagu jednego dnia odwiedziliśmy dwie zaprzyjaznione rodziny. Jedni piszczeli : oj jaki ten Antoś do Ciebie Anetko podobny, a za kilka godz. słyszę od innych: Michaś to cała mama.

To prawda trochę czasu jeszcze na przemyślenia dot. zywopłotu mam ale ja lubię mieć wszystko duuuuużo wcześniej zaplanowane co nie znaczy , że spontaniczna improwizacja jest zła
Ja się tylko martwię czy takie mieszanie wielu gatunków drzew w długasśym na 115 metrów żywopłocie dobrze będzie wygladało?

Agatka każdy kibic na wagę złota. Wpadaj zapraszam serdecznie.
grazyna 14:19, 20 lut 2013

Anetko, wg mnie nikt lepiej od Danusi nie doradzi Ci, ona widzi swoje plany za lat ileś tam. Jej projekty na poprzedniej stronie (mimo,że takie malutkie) są najlepsze, wydrukować i działać
Uściski zostawiam

edit. raz jeszcze wróciłam do projektu Danusi, no rewelacja Masz gotowca szczęściaro
AgaNet 14:23, 20 lut 2013

Dzięki
Marlenaa 14:24, 20 lut 2013

Mieszać, nie mieszać? O to jest pytanie Ciężka sprawa, i tak fajnie i tak. A może jedną stronę mieszaną a drugą nie. Spojrzysz w lewo i powiesz: ale fajny ten mieszany, potem w prawo i stwierdzisz: ale fajny ten nie mieszany
aneta230972 16:46, 20 lut 2013

Marlenaa napisał(a)
Mieszać, nie mieszać? O to jest pytanie Ciężka sprawa, i tak fajnie i tak. A może jedną stronę mieszaną a drugą nie. Spojrzysz w lewo i powiesz: ale fajny ten mieszany, potem w prawo i stwierdzisz: ale fajny ten nie mieszany

Tak właśnie sobie pomyślałam.
Pszczelarnia 17:32, 20 lut 2013

Ja bym mieszała. Przełamała.
Madzenka 21:08, 20 lut 2013

Danusia świetnie doradza... 115 m w jednym gatunku byłoby nudne...