Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem

Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem

bella 19:04, 19 lut 2013

Anetko widzę,że masz duże pole do popisu Będę czestym gościem na twoim wątku . Obiecuję
Madzenka 19:16, 19 lut 2013

Ho ho ale chłopaki, miód,cud, malina, orzeszki Buziaki od cioci Madżenki ale całuśne buźki mają!
aneta230972 19:52, 19 lut 2013

Witaj Iza . Trzymam za słowo i ja również będę Cie miała na oku.

Marzena2007 napisał(a)
Ho ho ale chłopaki, miód,cud, malina, orzeszki Buziaki od cioci Madżenki ale całuśne buźki mają!

Marzenko oni uwielbiają się miziać, buziać. Przytujaki ogromniaste. Aż mi się smutaśnie robi jak sobie pomyślę, ze za jakiś czas im to przejdzie . Oj bida będzie straszna bo ja uwielbiam ich dłamsić .
Chociaż jak ich tak do tego przyzwyczaję to może jak będa mieli po 20-ścia kilka lat to będzie już to dla nich normalka????? Się chyba pocieszam. Wtedy to oni będa woleli do kogoś innego się pewnie przytulać .
Gosiniak 20:00, 19 lut 2013

Aneto marzenia.....ja też takie mam, tyle że u mnie dziewuchy.
Starsza pieszczocha, młodszą muszę trochę przekonywać, nie myślę co będzie później....
Urszulla 20:10, 19 lut 2013

Magda70 21:18, 19 lut 2013

aneta230972 napisał(a)
Witaj Iza . Trzymam za słowo i ja również będę Cie miała na oku.

Marzenko oni uwielbiają się miziać, buziać. Przytujaki ogromniaste. Aż mi się smutaśnie robi jak sobie pomyślę, ze za jakiś czas im to przejdzie . Oj bida będzie straszna bo ja uwielbiam ich dłamsić .
Chociaż jak ich tak do tego przyzwyczaję to może jak będa mieli po 20-ścia kilka lat to będzie już to dla nich normalka????? Się chyba pocieszam. Wtedy to oni będa woleli do kogoś innego się pewnie przytulać .

oj Anetko...chyba pocieszasz się sama...
Chociaż zawsze zdarzają się wyjątki od reguły...więc może tego się trzymajmy??
Mój synio nie jest wyjątkiem...ale jak coś chce to potrafi się przytulić i buziaka dać...spryciarz jednen
aneta230972 21:20, 19 lut 2013

Magda70 napisał(a)

oj Anetko...chyba pocieszasz się sama...

Muszę się jakoś trzymać.
Gardenarium 21:45, 19 lut 2013

aneta230972 napisał(a)
No właśnie są bardzo różne info. dot. odległości sadzenia. Tuja od 70-120cm - jak dla mnie to straszliwa rozpiętość. Ale Dajanka mówi, ze co 70 cm pień do pnia to i tak posadzę .
Natomiast świerk serbski radzą sadzić w odległości od 90-150cm. Wszystkie te odległości są podane jako żywopłot No ale widocznie są różne i różniaste żywopłoty z świerka serbskiego dlatego taka rozpiętość .
I bądż tu człeku mądry. Chyba będę brała średnią

Jeśli chcesz żywopłoty, to tuje co 60-70 cm, a świerki serbskie co 1m.

Instagram Ogrodowiska
aneta230972 00:04, 20 lut 2013

Dziękuję Danusiu. Muszę to wszystko rozrysować już z budynkiem w odpowiedniej proporcji.
Ja myślałam o w miarę jednolitym tle aby potem łatwiej było tworzyć ten już właściwy ogród. Ale skoro piszesz, że może to być monotonnie to moze faktycznie trzeba to czymś przełamać. No to teraz zamiast iść grzecznie spać to ja będę myśleć
Gardenarium 00:42, 20 lut 2013

Może być i jednogatunkowo, może nawet tak Ci radziłam na początku? Nie wiem, ale jeśli jeden gatunek to trzeba go ciąć, a przynajmniej górą równać. Bo taki wyżej-niżej będzie kiepsko wyglądał potem.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies