Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka.

Moja działka.

Mala_Mi 23:05, 03 cze 2013

A ja na wnuczki schowam niektóre rośliny w głąb rabat.. dzieci też się muszą uczyć od małego czego im wolno a czego nie..... my jakoś żyjemy i wtedy nawet nikt nie wiedział, że tyle roślin jest trujących...
Ale dyptam faktycznie potrafi poparzyć przy upale,,,,,, wiec muszę go przesadzić, w tym roku nie zdążyłam, ale jesienią przesadzę.. rośnie praktycznie na ścieżce.. i już mnie straszył.. po dotknięciu wydziela bardzo intensywny zapach Ale jest ładny i na pewno się zostanie
U siebie bardziej boję się o oczko wodne.. tam można się utopić
boguslawa_ma... 07:40, 04 cze 2013

ewsyg napisał(a)
Wiesz bogusiu ja nie umie hodować łubinu a bardzo mi się podoba

U mnie łubin sam się prowadzi-zmienia kolory i sam sie rozsiewa to chyba jest jedna roślina o którą nie dbam.
BASIA8 07:44, 04 cze 2013

Bogusiu czekam na słoneczko każdego dnia, ale jakoś kiepsko mi to wychodzi. Oby przestało padać, bo w niektórych regionach jest już dość niebezpiecznie. Poziom rzek z dnia na dzień staje się wyższy.
boguslawa_ma... 07:52, 04 cze 2013

asc napisał(a)
A ja na wnuczki schowam niektóre rośliny w głąb rabat.. dzieci też się muszą uczyć od małego czego im wolno a czego nie..... my jakoś żyjemy i wtedy nawet nikt nie wiedział, że tyle roślin jest trujących...
Ale dyptam faktycznie potrafi poparzyć przy upale,,,,,, wiec muszę go przesadzić, w tym roku nie zdążyłam, ale jesienią przesadzę.. rośnie praktycznie na ścieżce.. i już mnie straszył.. po dotknięciu wydziela bardzo intensywny zapach Ale jest ładny i na pewno się zostanie
U siebie bardziej boję się o oczko wodne.. tam można się utopić

Aniu dzieci takie są jak im zakazujesz to one i tak tam pójdą.
Umnie to ja byłam poparzona na twarzy i nie wiedziałam od czego dopiero teraz dowiedziałam się jak ta roślina może poparzyć -a tyle razy ją dotykałam zbierałam nasiona a nawet kwiaty cięłam do wazonu
bogumila 15:22, 04 cze 2013

Wpadłam na chwilę ...i wsiąkłam na dłużej,nacieszyłam oczy mnogością kwitnących kwiatów...pięknie...pozdrawiam.
ewsyg 15:34, 04 cze 2013

Bogusiu, poczyniłam pierwsze rozeznanie i chyba uda mi się spotkać z Wami w sobotę. Bardzo bym chciała Najlepszy podobnież jest spontan. Jak coś to reflektuje na łubin - i to bardzo. A może Ty chcesz bodziszka, mam tego wysokiego fioletowego i białego niższego i fiolet pełny też by się znalazł.
Mam ich zdjęcia na mojej stronie. Pozdrawiam Ewa
boguslawa_ma... 15:40, 04 cze 2013

Miło mi że będziesz
ewsyg 15:54, 04 cze 2013

To nie jest pewne na 100% , będę wiedziała trochę później, bo muszę dogadać wszystko z córką. Jak będę to bodziszek jest Twój a kocimiętkę mam jeszcze małą, ale obejrzę ją dokładnie jak przestanie padać może da się coś uszczknąć.
gierczusia 17:57, 04 cze 2013

Nie wiedziałam ,że dyptam może poparzyć ... Człek cały czas się uczy

A o topieniu , to nawet nie wspominajcie ....
gierczusia 17:59, 04 cze 2013

Ale fryzjer wypitolł pięknie iglaczka .. Achhh