Zbyszku jestem pod ogromnym wrażeniem twojego ogrodu, roślin. Parę nazw sobie zapisałam.
Zdjecia piękne, widoki gór... cudne.
Bardzo lubię góry, chociaż nie chodze po górach w tej chwili, ale myslę że może już "jutro" się to zmieni.
Pozdrawiam
Monika wiosna była tuż tuż (u niektórych)-moje krokusy jednak nie dały się nabrać i wszystkie czekały
Agata w takich sytuacjach przypominają się słowa kolegi z którym włóczyłem się w szkolnych czasach po Sudetach :"W Tatry nigdy - mam lęk wysokości"
na "starość" zabrałem go podstępem w doliny , przed Kościelcem mi uciekł -ale się zaraził - po trzech latach śmigał już powyżej 6tyś m.n.p.m.
c.d. zielonego
paproć(paprotnik) po prawej tez lubi góry
Dzień dobry Zbyszku, pozdrawiam śnieżnie Przyszłam tu dzisiaj wypatrywać hortensji bukietowych i znalazłam to co napisałeś powyżej - to mnie bardzo cieszy Przy przeszukiwaniu tego co by mi się podobało znalazłam Pinky Winky, Magical fire,Silver dolar, Sundae Fraise, z Twojej kolekcji jeszcze Bobo jest słodziaśna Potrzebuję czegoś co mi za wielkie nie urośnie (wiem można ciąć) no i strasznie podobają mi się jednak te ciemniejsze kolory po przebarwieniach. Dzięki wielkie, że mogę znaleźć u Ciebie wszystko Były już paprocie, horstman i inne iglaki, teraz hortensje jeszcze na pewno zaglądnę w kierunku host
Miłego dnia
ps. a ta NN to nie może być Magical Flame? (nie żebym się znała, ale ostatnio w każdej wolnej chwili oglądam hortensje )
Hosty urocze, całe szczęście że zdjęć ci nie brakuje, bo zima się przedłuża,
Zbyszek od poniedziałku ma być wiosna, innych wersji nie przyjmuję do wiadomości
Ania " ..a ta NN to nie może być Magical Flame?" podobna ale raczej nie bo kupiłem ją gdy o MF nikt jeszcze nie słyszał , wcześniej miałem tylko Bounty (podobna do anabelki)
może Pink Diamond (tylko bardziej napakowana)
Gosia przecież napisałem że od poniedziałku
GosiaJ prosta "astrologia" zima dołożyła około 11tego --nów
19--pierwsza kwadra może się coś zmieni ale niekoniecznie
27--pełnia --tak dwa dni wcześniej musi odpuścić
Nie dość że się spóźnię do pracy to jeszcze "zejdę" z zapatrzenia czy ta wąska na górnym zdjęciu to athyrium filix-femina 'frizelliae'? A reszta to co??? Jeju jakie piękne... naładowałam się od rana
Zbyszku a ja mam jeszcze takie pytanko w związku z paprociami - nigdy nie kupowałam to nie wiem. Rozglądam się za nimi i widzę, że w internecie można kupić każdą - ale to zawsze jest jakieś ryzyko... Czy są też bez problemu dostępne w szkółkach? Gdzie ty kupowałeś swoje??
I jeszcze jedno przy okazji mam dość wąski kawałek miejsca - szukam tam odpowiedniej horti - czy wiesz która się nie pokłada i nie rośnie zbyt duża? Bobo byłaby dobra?