Na przed ogródek szukam roślin zimozielonych coby łyso nie było, póki co mam te kiścienie a reszta stoi i czeka na prace brukarskie Będę również szukała szczepione coś na pniu jak gdzieś coś wypatrzysz to daj znać
Hmmmmm . Krzewinka ??.. Nooo nieeee ...raczej spory krzaczor ... Kwiaty ma malutkie niepozorne , białe , podobne w układzie i kształcie do konwalii ,tylko ,że mniejsze . O atrakcyjności krzewu stanowią jego piękne liście .. Na wooow przy kwitnieniu proszę sie nie nastawiać
No Ty wiesz czego ja chcę- nieustająco świerk nidiformis mi po głowie chodzi- oczywiście szczepiony...ale na razie widziałam go tylko w ogrodach u dziewczyn w zachodniej Polsce Ale nie poddaję się na razie
Bardzo dobrze że zabrałaś głos w tej sprawie Ja tej rośliny osobiście nie znam a jak szukałem w sieci to wszędzie takie małe krzaczki Na stronie Związku Szkółkarzy Polskich piszą że dorasta do 70 cm więc może masz rację że to nie krzewinka
Hmmm .. Żebyś Ty nie był taki wybredny i kciał zwykłego kiścienia to nawet mógłbyś się do mnie uśmiechnąć, ...bo mam małego w donicy z podziału .. Ale takich cudeniek jak rainbow to niestety nie posiadam
Bardzo dziękuję za propozycję Oczywiście uśmiecham się do Ciebie ale ja z tych jak to nazwałaś wybrednych A tak poważnie to nie mam dla niego miejsca na rabatach Z roku na rok wszystko tak bardzo się rozrasta że nie nadążam z cięciem a z nawożenia już zupełnie zrezygnowałem
Nie no masz racje do 70 cm chyba rośnie posadziłam 5 wzdłuż frontowego ogrodzenia, ponieważ chciałam coś nie wysokiego a teraz szukam czegoś na badylku aby pomiędzy posadzić.Najlepiej jak byłby to świerk nidiformis coby go te nasze niedzwiedzie polarne nie zeżarły
Pamiętam, że był taki głos....fajnie, że możesz sprawdzić....może rzeczywiście tam będzie.....
Na 11 listopada będę w Poznaniu....może powinnam rozpuścić wici właśnie tam....może dziewczyny z Poznania coś wiedzą....