Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gdzieś na końcu świata...

Gdzieś na końcu świata...

GosiaJoanna 20:16, 02 paź 2014

BusyBee napisał(a)
Aaale kolorowy ten kiścień... ......mega na bogato

Heheh a kto bogatemu zabroni

Na przed ogródek szukam roślin zimozielonych coby łyso nie było, póki co mam te kiścienie a reszta stoi i czeka na prace brukarskie Będę również szukała szczepione coś na pniu jak gdzieś coś wypatrzysz to daj znać
gierczusia 14:07, 03 paź 2014

Gardener27 napisał(a)
Zmienia się jak kameleon Bardzo ciekawa krzewinka bo tak ja chyba można nazwać Pstrokata barwa liści jest jej atutem Chyba Madżena też ma rząd posadzony u siebie kiścieni tylko są większe Kiedy ją sadziłaś i czy u Ciebie kwitła ?

Hmmmmm . Krzewinka ??.. Nooo nieeee ...raczej spory krzaczor ... Kwiaty ma malutkie niepozorne , białe , podobne w układzie i kształcie do konwalii ,tylko ,że mniejsze . O atrakcyjności krzewu stanowią jego piękne liście .. Na wooow przy kwitnieniu proszę sie nie nastawiać

Sorry Gosieńko ,że sie wciskom
gierczusia 14:08, 03 paź 2014

GosiaJoanna napisał(a)

... Wprost uwielbiam to hasło

Buziaki gorące ślę na koniec świata
BusyBee 14:47, 03 paź 2014

GosiaJoanna napisał(a)

Na przed ogródek szukam roślin zimozielonych coby łyso nie było, póki co mam te kiścienie a reszta stoi i czeka na prace brukarskie Będę również szukała szczepione coś na pniu jak gdzieś coś wypatrzysz to daj znać

No Ty wiesz czego ja chcę- nieustająco świerk nidiformis mi po głowie chodzi- oczywiście szczepiony...ale na razie widziałam go tylko w ogrodach u dziewczyn w zachodniej Polsce Ale nie poddaję się na razie

A Ty co na pniu byś chciała??
Gardener27 14:51, 03 paź 2014

gierczusia napisał(a)

Hmmmmm . Krzewinka ??.. Nooo nieeee ...raczej spory krzaczor ... Kwiaty ma malutkie niepozorne , białe , podobne w układzie i kształcie do konwalii ,tylko ,że mniejsze . O atrakcyjności krzewu stanowią jego piękne liście .. Na wooow przy kwitnieniu proszę sie nie nastawiać

Bardzo dobrze że zabrałaś głos w tej sprawie Ja tej rośliny osobiście nie znam a jak szukałem w sieci to wszędzie takie małe krzaczki Na stronie Związku Szkółkarzy Polskich piszą że dorasta do 70 cm więc może masz rację że to nie krzewinka

Pozdrawiam
gierczusia 18:57, 03 paź 2014

Gardener27 napisał(a)

Bardzo dobrze że zabrałaś głos w tej sprawie Ja tej rośliny osobiście nie znam a jak szukałem w sieci to wszędzie takie małe krzaczki Na stronie Związku Szkółkarzy Polskich piszą że dorasta do 70 cm więc może masz rację że to nie krzewinka

Pozdrawiam

Hmmm .. Żebyś Ty nie był taki wybredny i kciał zwykłego kiścienia to nawet mógłbyś się do mnie uśmiechnąć, ...bo mam małego w donicy z podziału .. Ale takich cudeniek jak rainbow to niestety nie posiadam

Wiec gdybyś zmienił zdanie....
Gardener27 19:35, 03 paź 2014

gierczusia napisał(a)

Hmmm .. Żebyś Ty nie był taki wybredny i kciał zwykłego kiścienia to nawet mógłbyś się do mnie uśmiechnąć, ...bo mam małego w donicy z podziału .. Ale takich cudeniek jak rainbow to niestety nie posiadam

Wiec gdybyś zmienił zdanie....

Bardzo dziękuję za propozycję Oczywiście uśmiecham się do Ciebie ale ja z tych jak to nazwałaś wybrednych A tak poważnie to nie mam dla niego miejsca na rabatach Z roku na rok wszystko tak bardzo się rozrasta że nie nadążam z cięciem a z nawożenia już zupełnie zrezygnowałem

Pozdrawiam
GosiaJoanna 19:46, 03 paź 2014

BusyBee napisał(a)

No Ty wiesz czego ja chcę- nieustająco świerk nidiformis mi po głowie chodzi- oczywiście szczepiony...ale na razie widziałam go tylko w ogrodach u dziewczyn w zachodniej Polsce Ale nie poddaję się na razie

A Ty co na pniu byś chciała??

Też na niego czatuję. Ktoś wspominał ze u Szmitów jest może jak będe do Mamy jechała na wiosnę to wstąpię do Ciechanowa po drodze
GosiaJoanna 19:49, 03 paź 2014

gierczusia napisał(a)

Nie no masz racje do 70 cm chyba rośnie posadziłam 5 wzdłuż frontowego ogrodzenia, ponieważ chciałam coś nie wysokiego a teraz szukam czegoś na badylku aby pomiędzy posadzić.Najlepiej jak byłby to świerk nidiformis coby go te nasze niedzwiedzie polarne nie zeżarły
BusyBee 20:56, 03 paź 2014

GosiaJoanna napisał(a)

Też na niego czatuję. Ktoś wspominał ze u Szmitów jest może jak będe do Mamy jechała na wiosnę to wstąpię do Ciechanowa po drodze

Pamiętam, że był taki głos....fajnie, że możesz sprawdzić....może rzeczywiście tam będzie.....
Na 11 listopada będę w Poznaniu....może powinnam rozpuścić wici właśnie tam....może dziewczyny z Poznania coś wiedzą....