Ta Kasi rabatka jest super, zimozielone sa kiścienie i jak posafze pomiedzy nimi hortensje to nie bedzie tak lyso zimą no i żurawki tylko ktora odmiana da rade na tej patelni :/
Miło mi, że moja rabata na coś może się przyda żurawki na patelnie to na pewno te co ja mam- rozowo- bordowa Berry smoothie i ciemny Obsidian.
Teraz lecę na grilla ale przylece jutro do Ciebie
Buziak
Gosia całkiem spora rabata będzie. Wydaje mi się, że dobrze by było zrobić obwódkę z buksików. Ewentualnie kilka kulek buksikowych. Ja jestem na etapie kulek, więc tylko to mi przychodzi do głowy
Patrzę na tę Twoją rabatę i myślę, że powinna być tak skonstruowana, aby była dekoracyjna z obu stron- i od domu i od ulicy. Jeśli chcesz hortki to trzeba by było posadzić je dość centralnie na tej rabacie. Podsadzić je z jednej i drugiej strony niższymi roślinami- trawami, żurawkami i buksikami- bo te Ci się podobają- i pasują do siebie zresztą
Czy bieżesz pod uwagę możliwość przesadzenia pierisów?
Myslałam o posadzeniu hortensji pomiędzy persisy tam jest sporo miejsca może na fotce tego nie widać, Twoja koncepcja pasowała by tam Persisów nie chce przesadzać bo Żon mnie zbeszta za to